Nieuws - 0-3 winst op Roda'23 O14 - JO13-1

1 maart 2017

28-02-2017   Oefenwedstrijd RODA’23 JO14-1 - AFC JO13-1

Op dinsdagavond 28 februari speelde AFC een oefenwedstrijd in Amstelveen tegen het JO14 team van Roda’23. Het elftal van Roda’23 komt uit in de Onder14 competitie en speelt daar in de Hoofdklasse (hoog) A. AFC was niet helemaal compleet vanwege stages van diverse spelers. Dat werd opgevangen door ingeleende spelers van JO13-2. De wedstrijd vond volgens de C-spelregels plaats met 2 x 35 minuten, hele corners en doeltrappen vanaf de 5 meter lijn. Onder auspiciën van een door de eigen vereniging geleverd professioneel arbitraal trio.

De wedstrijd begon stipt op tijd om 18.00 uur en de weersomstandigheden waren perfect voor een doordeweeks avondje voetballen. AFC begon aftastend om de sterkte van Roda’23 te kunnen bepalen. Dat de jongens van de tegenstander een jaartje ouder waren was goed te zien in het veld. Onze ploeg is in de eigen competitie over het algemeen wel een maatje groter dan de tegenstander maar tegen Roda’23 viel het verschil wel erg op. Wat niet terug te vinden was in de voetbalverhoudingen want AFC deed volledig niet onder. Sterker nog, AFC was feller en dominanter aanwezig in de duels en vlotter in het combineren dan het team van de tegenstander. Aanvallend gezien maakte AFC het spel maar doelpunten bleven uit. Roda’23 bracht het maar tot 1 schot op onze keeper in de gehele eerste helft. Roda’23 kon niet echt bijbenen en had daar toch vrij veel overtredingen voor nodig om de AFCérs af te stoppen. Wat wel wat irritatie opleverde op de bank en de supporters van AFC. Centrale verdediger Jesse Boonstoppel was daarbij de dupe van het soms wel gemene spel van de tegenstanders. Een gestrekt been werd niet gezien door de jonge scheidsrechter en dat resulteerde in een vroegtijdige aftocht van Jesse, die het achterin op dat moment fantastisch deed. Het eerste gedeelte werd afgesloten zoals de wedstrijd was begonnen met 0-0.

De tweede helft bracht coach Michael Crombeen, overigens in zijn vrije tijd speler van Roda’23, twee spelers van JO13-2. AFC ging door waar het in het eerste gedeelte geeindigd was met vlotte combinaties en goed verzorgd voetbal. Daar waar duels werden opgezocht leek AFC door het fysieke aspect toch het onderspit te delven dus moest men de bal laten lopen om Roda’23 voetbaltechnisch de baas te zijn. En dat lukte tot twee maal toe uitstekend waarbij Kyan Lever tot beide keren alleen voor de keeper werd weggezet en beheerst de boel kon afmaken. De 0-1 en 0-2 vielen daarbij in de 56e en 58e minuut. Roda’23 had op dat moment nog weinig ingebracht en dat leidde tot wat frustratie want een minuut later kon een Roda’23 speler inrukken met direct rood na een charge van achter op Ahmet Celik. En dat was wel heel zonde voor een vriendschappelijk bedoeld oefenpotje op een doordeweekse avond. De AFCérs lieten zich echter niet van het veld slaan en kwamen zelfs tot een 0-3 score via een hoekschop van Teun Gieling op doelpuntenmaker Julian de Roos.

Voor AFC was het prima potje oefenen tegen een O14 team, die weliswaar naar onze mening iets te fysiek en daardoor te hard speelde. Iets om mee rekening te houden voor toekomstige duels tegen oudere teams als technisch beter voetballende ploeg. Daarom is het ook goed dat het team het fysieke aspect letterlijk neemt en a.s. zaterdag een Kick-box Clinique bij Ready 2Rumble R2R Gym heeft ingelast om de weerbaarheid van de ploeg te vergroten. De volgende tegenstander op de rol is PEC Zwolle voor de competitie. Dit belangrijke duel zal thuis plaatsvinden op 11 maart. De winnaar verzekert zich van een vierde plaats en mogelijk het vooruitzicht op een derde plaats achter Ajax en AZ.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Jojo Da Silva, Teun Gieling, Nick Bomer, Kyan Lever, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze, Faas Dankaart, Ahmet Celik en Armanc Yilderim. Afwezig; Emiel Nieuwhof, Maxim Dekker en Mido Hamelynck. Invallers uit JO13-2: Thijs de Koning en Dean van Scheppingen.

Opgemaakt door René de Vreeze

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site