Nieuws - 2-2 gelijk tegen De Graafschap O13 - JO13-1

26 februari 2017

25-02-2017   Competitiewedstrijd  AFC JO13-1 – DE GRAAFSCHAP JO13-1

Na de zeer verassende maar terechte en verdiende overwinning van vorige week op de koploper AZ stond zaterdag 25 februari een inhaalduel te wachten tegen De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem was daarbij te gast op ons koude, regenachtig en winderig sportpark Goed Genoeg. Met maar liefst vier afwezigen uit de vaste selectie was het flink puzzelen voor coach Michael Crombeen om tegen de Superboeren goed voor de dag te kunnen komen. Het eerste duel tegen De Graafschap werd met 2-3 gewonnen door AFC en toen bleek het een stugge tegenstander. Met een zevental wedstrijdpunten achterstand op AFC nemen zij de 7e plaats in op de ranglijst. AFC met zijn vijfde plek zou bij winst een plaatsje kunnen stijgen ten kosten van PEC Zwolle op basis van een beter doelsaldo en gelijk aantal punten. AFC zou daardoor ook nog eens 8 wedstrijden op rij punten pakken en zo een geweldige reeks wedstrijden onverslaanbaar blijven.

AFC, die met een flink aantal afwezigen kampte en een paar spelers had die de gehele week niet konden trainen vanwege vakantie, blessures en ziekte, werd die middag versterkt met hulptroepen vanuit de JO13-2 en JO13-3. De eerste helft werd met de wind in de rug aangevangen. De straffe wind zorgde in beginsel ervoor dat de combinaties bij AFC op het oude harde kunstgrasveld niet vlekkeloos verliepen. De meeste ballen die werden ingespeeld werden door de wind gegrepen en kwamen daardoor te hard aan. De Graafschap had daar minder last van door de remmende werking van de wind op het snelle veld en kon in de eerste minuten al een aantal keren goed voor de goal van AFC geraken. De thuisploeg moest vol aan de bak om de snelle aanvallers van de tegenstanders de baas te blijven. Dat lukte niet helemaal want De Graafschap kwam binnen het kwartier op een 0-1 voorsprong. Voor AFC betekende dat alle hens aan dek want een achterstand daar had men van te voren niet op gerekend. De gelijkmaker diende zich evenwel snel aan nadat een voorzet van Dylan de Vreeze door een verdediger van de Graafschap verkeerd werd beoordeeld en de bal daarbij viel voor onze spits Mido Hamelynck die de bal overtuigd in de touwen joeg. Het duel bleef levendig aan beide zijden mede door de uitstekend fluitende arbiter Mousaoui die de ploegen nadrukkelijk liet door voetballen. Beide ploegen kregen nog een paar mogelijkheden om de score uit te bouwen voor de rust maar moesten genoegen nemen met een 1-1 gelijke stand.

De tweede helft kreeg de Graafschap letterlijk de wind in de rug en drong een aantal keren gevaarlijk door tot het penaltygebied. De meeste snel uitgevoerde aanvallen konden voortijdig onschadelijk gemaakt worden door de hechte defensie. Een afvallende bal uit zo’n aanval werd echter niet goed weggewerkt en het harde afstandsschot verdween kansloos hoog in het doel achter onze keeper. Het prachtige doelpunt noopte de AFCérs met een tiental minuten te spelen nadrukkelijker de aanval te kiezen om de 1-2 achterstand om te buigen naar een voorsprong. De aansluitende treffer van AFC diende zich al vlot aan na een breedtepass van Mido Hamelynck op de vrijgelopen Dylan de Vreeze die één op één voor de keeper met zijn linker verwoestend uithaalde en de bal in de rechter kruising liet verdwijnen. Beide ploegen lieten bij de stand van 2-2 zich niet onbetuigd en streden in de laatste minuten voor de volle winst. Daarbij was het voor AFC nog spannend tot in de laatste minuten met twee gevaarlijke corners van de Graafschap waarbij de laatste ver in de blessuretijd voor AFC het meest hachelijke moment was in de wedstrijd. Kort daarop floot de scheidsrechter het spannende duel af en konden de ploegen met een 2-2 eindstand de punten delen. AFC mocht zich daar enigszins tevreden mee stellen en wellicht was er bij de Graafschap iets meer teleurstelling omdat er voor de ploeg uit Doetinchem iets meer ingezeten op basis van het aantal doelpogingen.

Het resultaat van deze wedstrijd betekende wel dat AFC voor de achtste achtereenvolgende wedstrijd na zeventien competitiewedstrijden ongeslagen bleef. Met vijf winstpartijen en drie gelijke thuisspelen op rij werden maar liefst 18 wedstrijdpunten verdiend in de periode van 5 november tot nu. Komende tegenstander is PEC Zwolle, de enige tegenstander waar we in een uitduel (4-2) van verloren. Van de negen uitduels wist de ploeg er namelijk acht te winnen. Thuis hebben we tot nu toe alleen van Ajax, AZ en FC Groningen verloren. Niet toevallig ook eens de eerste drie op de ranglijst. FC Groningen treffen we overigens over een drietal weken. Prachtige resultaten dus voor het elftal die menigeen blijft verbazen met zulke prestaties. Met een vijfde plaats in de 1e divisie, 33 wedstrijdpunten in 17 duels, 40 goals en maar 21 tegendoelpunten blijft het wekelijks genieten met deze AFC talenten. Volgende week een midweeks oefenduel tegen een O14 team van Roda’23 en op zaterdag een Ready 2 Rumble uitje voor de teambuilding.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze, Armanc Yilderim, Jojo Da Silva en Teun Gieling. Afwezig Guus van der Linden (k), Faas Dankaart, Emiel Nieuwhof en Ahmet Celik. Invallers uit JO13-2/3: Thijs de Koning, Didier Reijns en Niels.

Opgemaakt door René de Vreeze

Foto's van Caroline Korsten zijn te vinden op Facebook AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site