Nieuws - 2-2 gelijk tegen FC Twente O13 - JO13-1

6 februari 2017

Zaterdag 4 februari was FC Twente voor de tweede keer in het seizoen te gast bij AFC. Aan het begin van de competitie oefende de ploegen al tegen elkaar en toen was het FC Twente die met de winst huiswaarts keerde. Het werd toen 2-4 voor de Twentenaren. Het eerste onderlinge duel voor de competitie eindigde in een knappe 0-2 overwinning voor AFC. Het was de opmaat voor meer succes en met als hoogtepunt een derde plaats na vijf wedstrijden gespeeld te hebben leek het onze ploeg goed voor de wind te gaan. In de tussentijd zijn we twee plekken gezakt wat nog steeds als een fantastische prestatie gezien wordt. Met een kleine achterstand op PEC Zwolle en FC Groningen is een hogere positie nog steeds mogelijk. Van FC Twente moest dan nog wel gewonnen worden om het gat niet groter te laten worden.

FC Twente begon uiterst sterk en zette direct de toon door in de eerste minuut al te scoren. Nadat onze keeper binnen 30 seconden al een aanval moest onderbreken werd in een tweede aanval een hard schot van afstand door keeper Guus van der Linden goed geblokt maar de bal viel voor een aanvaller van FC Twente die de bal beheerst binnenschoot. De 0-1 binnen de minuut was een feit en domper voor de AFC ploeg die zeer timide verdedigde. Dat de goal viel uit een buitenspelsituatie omdat de doelpuntenmaker voordeel haalden uit zijn buitenspelsituatie werd helaas niet gezien door onze eigen grensrechter en de scheidsrechter de heer Beens. FC Twente maakte in de eerste 10 minuten veel indruk door AFC het moeilijk te maken in de opbouw. AFC was zoekende en moest alle zeilen bijzetten om de wedstrijd te laten kantelen. De goed meevoetballende keeper van FC Twente voorkwam een paar keer dat AFC gevaarlijk kon doorstoten. AFC begon na 15 minuten beter te draaien en trok qua kansen de verhouding weer naar zich toe. Al was FC Twente in de 19e minuut dicht bij de 0-2 maar Guus van der Linden stond met een fabuleuze redding de Twentenaren in de weg. Het werd een levendig leuk duel met kleine kansen over en weer. Men wist echter niet meer te scoren waardoor AFC met een 0-1 achterstand de rust in ging.

Direct na het begin van tweede helft bleek AFC scherper uit de startblokken te komen. In de 32e minuut pikte Mido Hamelynck een terugspeelbal op en trok de bal voor op de vrijstaande Jojo Da Silva die direct voor de open goal de bal beheerst intikte. AFC kwam luttele minuten later op voorsprong door een goed genomen afvallende bal van Emiel Nieuwhof, die de bal inschoot en zijn schot door een heuse achterwaartse hakbal van richting veranderd zag worden en daardoor doel trof. Een sterke fase van AFC werd beloond met een 2-1 voorsprong. Een fase waarin AFC zijn verdedigende kwaliteiten en rust achterin weer goed etaleerde. In deze fase leek AFC de magere voorsprong nog uit te bouwen maar een vrije trap van FC Twente op ruim 20 meter strooide roet in het eten. Onze keeper was nog bezig zijn muur te richten toen het fluitsignaal klonk en de bal snel en voortreffelijk werd genomen door de nummer 11 van FC Twente. De bal verdween in de rechterhoek van de goal en daardoor werd de stand na ongeveer 40 minuten op 2-2 gebracht. AFC had daarna wel de beste kansen en was dichtbij om de derde goal van de wedstrijd te maken. In het laatste kwartier kreeg de ploeg nog een domper te verwerken door een tweede gele kaart en dus rood voor een AFC speler. Het team moest verder met 10 man en moest alle zeilen bijzetten. AFC stond even onder druk maar dankzij een wederom sublieme redding van Guus van der Linden voorkwam hij dat zijn ploeg op een 2-3 achterstand kwam. Het werd aan het einde dus nog flink spannend. Uiteindelijk floot de uitstekende scheidsrechter Beens voor het einde van een boeiende wedstrijd. Qua kansen verhouding ging het in de eerste helft gelijk op en in de tweede helft produceerde AFC meer doelpogingen.

Voor AFC betekende het gelijke spel een vergroting van de achterstand op FC Groningen en PEC Zwolle die wel van FC Emmen en Zeeburgia wisten te winnen. Al is de achterstand van vier resp. drie punten nog te doen, wetende dat de returns nog moeten plaatsvinden. Doordat de achtervolgende ploegen zoals FC Volendam en FC Utrecht op een ruime achterstand stonden bleef onze ploeg op de vijfde plaats op de ranglijst staan. Volgende week weer thuis en dan tegen nummer 8 De Graafschap.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Maxim Dekker, Ahmet Celik, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Tiago Lauwerens, Dylan de Vreeze, Armanc Yilderim, Jojo Da Silva en Teun Gieling. Afwezig: Faas Dankaart (blessure) en Julian de Roos (ziek). Invaller uit JO13-2 Didier Reijns.

Opgemaakt door René de Vreeze

Foto's van Ineke de Haan en Caroline Korsten zijn te vinden op Facebook AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site