Nieuws - 2-1 verlies van Vitesse O13 - JO13-1

25 januari 2017

Op dinsdagavond 24-01-2017 was AFC te gast bij Vitesse om een oefenwedstrijd te spelen tegen hun O13. De wedstrijd werd afgewerkt op het hoofdveld van de prachtige, tussen de bossen op Papendal gelegen, sportaccommodatie. Vitesse, ook uitkomend in de 1e divisie, bezet de 8e plaats in de competitie en was de derde tegenstander uit de andere poule zijn die AFC zou treffen. De wedstrijd werd gespeeld over 3 x 25 minuten in plaats van 2 x 30 minuten.

Dat het in de afgelopen weken goed gesneeuwd had in Arnhem was goed te zien aan de meters hoge gestapelde sneeuw langs het hoofdveld. Alle omringende velden waren nog voorzien van sneeuw. Alleen het hoofdveld was volledig sneeuwvrije gemaakt. Gelukkig was de mist niet zo aanwezig als op de dag waardoor de voetbalomstandigheden goed waren. AFC begon minder goed aan het eerste gedeelte. Vitesse drong AFC terug op de eigen helft en gedurende de eerste 10 minuten maakten zij het spel. AFC leek even moeite te hebben om zich op te richten maar slaagde er na 10 minuten wel in om dat tij te keren. AFC kwam beter in de wedstrijd en vertoonde daarna gedurende 15 minuten het betere spel. Er werd zelfs gescoord maar die goal werd vreemd genoeg afgevlagd door de grensrechter. Een voorzet van Tiago Lauwerens die door verdediger Julian de Roos werd binnengekopt. AFC kwam evengoed nog op voorsprong in de 18e minuut door een geplaatste vrije trap van Maxim Dekker die onhoudbaar voor de keeper van Vitesse van 20 meter werd binnengeschoten. Het was echter de gehele wedstrijd op letten voor de snelle counters van Vitesse. Via de flanken opkomend zorgden zij een aantal keren voor een gevaarlijke situatie. De gelijkmaker diende zich in de tweede helft niet geheel verrassend aan maar het moment zorgde wel even voor verwarring. Was het een goal ja of de nee? Nee, in onze ogen want onze verdediger Faas Dankaart haalde de bal voor de lijn weg terwijl de scheidsrechter meende dat de bal de lijn was gepasseerd. Evengoed het tweede discutabele moment van de wedstrijd. Na de 1-1 in de 38e minuut werd er in de tweede helft niet meer gescoord. Gelijk spel zou je dus kunnen zeggen op basis van de eerste twee helften. Het derde semester was Vitesse beduidend beter. Vlot combineren en goed de vrije ruimtes zoekend op de flanken zorgde er voor dat Vitesse meer kansen creëerden dan AFC. Onze ploeg had op dat moment al twee spelers die geblesseerd waren uitgevallen en zo moest er wat creatief gewisseld worden op een aantal posities en dat met een kleine reservebank. En met een derde helft trok dat wel een wissel op het elftal. Vitesse had daarbij de betere kansen en schoot na een prachtige opgezette aanval de 2-1 in de 64e minuut binnen. AFC probeerde nog aansluiting te krijgen maar kreeg daarvoor maar 1 uitgespeelde kans in het derde helft. Alleen die kans werd jammer genoeg niet benut. Het had een gelijke stand opgeleverd die ook wel terecht was geweest gezien de twee discutabele momenten. Vitesse won uiteindelijk met 2-1 de wedstrijd op basis van de 75 gespeelde minuten. AFC toonde veel veerkracht na een slechte start, liet goed blijken dat het voetbal na het verloren duel tegen Feyenoord er weer in zat en gaf gedurende de partij goed weerstand. Daardoor was het ook een leuke en spannende wedstrijd om te zien. En dat geeft weer vertrouwen voor de competitiewedstrijd a.s. zaterdag tegen SC Heerenveen.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze, Armanc Yilderim en Teun Gieling. Afwezig Jojo Da Silva. Invaller uit JO13-2 Thijs de Koning.

Opgemaakt door René de Vreeze

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site