Nieuws - 2-1 verlies van Almere City FC O13 - JO13-1

8 december 2016

In plaats van een reguliere woensdag training trad AFC O13-1 in Almere aan om een oefenwedstrijd te spelen tegen de koploper van de 2e divisie.  Almere City FC is als enige BVO daarin vertegenwoordigd nadat de vorige selectie uit het voorgaande seizoen degradeerde uit de 1e divisie. Het toenmalige AFC team, wat toen ook onder leiding stond van onze trainer Michael Crombeen, speelde zich in het tweede gedeelte van de competitie vrij van degradatie en zodoende kon AFC zich handhaven in de 1e divisie. Almere City FC doet het uitstekend in de 2e divisie met 33 wedstrijdpunten in 12 duels. Voor de club uit Almere ziet het er dan ook goed uit om volgende seizoen weer terug te keren op het hoogste niveau.

De wedstrijd werd gespeeld in de Yanmar stadion en begon na de wedstrijd van Almere City O13-2 tegen AFC JO13-2 die in een 3-1 overwinning voor Almere City eindigde. Net als in het duel tegen Zeeburgia probeerde men de bal rond te spelen om de goed gepositioneerde tegenstander af te tasten. De felheid en snelheid van de tegenstander werd direct duidelijk in de eerste minuten. AFC zat duidelijk een tandje te laag in de versnelling. De eerste kansen waren er voor de thuisspelende ploeg. Maar men had niet gerekend op de snelheid van Mido Hamelynck die met een prachtige pass door het midden van de verdediging, gegeven door Maxim Dekker, iedereen kansloos liet. Alleen voor de keeper schoot hij de bal voortreffelijk in de linkerhoek. Tegen de verhouding in kwam AFC ook in deze wedstrijd op voorsprong en keek de plaatselijke FC tegen een 0-1 achterstand aan. Almere City begon meer te drukken en kreeg na een uitstekende combinatie de bal goed voor de goal van AFC waarbij het schot in de rechterkruising doeltreffend was voor de gelijkmaker. Eerste keeper Lucas van Ingen was daarbij volledig kansloos. Met 1-1 werd er ook gerust en kon de ploeg zich opmaken voor de tweede helft. Na de drinkpauze kwam ons elftal duidelijk inzet tekort in de wedstrijd. Almere City ondernam veel meer initiatieven dan AFC. Het was dan ook wachten op een fout in de gewoonlijk goed georganiseerde defensie van de AFCérs. Een soortgelijke situatie als waarin AFC scoorde liet ons middenveld en verdediging kansloos en de rappe spits van Almere City bleek ook nog eens doeltreffend en schoot de bal achter de tweede keeper Dirk Holtrop in het net. AFC was daarna niet meer bij machte om de stand gelijk te trekken. Van de kant van AFC was het bijzonder matig wat men op het veld liet zien. In de laatste minuten kreeg het team ook nog eens een grote domper te verwerken nadat onze doelpuntenmaker en topscorer van ons elftal na een charge het veld moest verlaten met een naar het liet uitzien vervelende blessure. Het duel werd een aantal minuten daarna dan ook afgefloten met een 2-1 overwinning van Almere City FC op AFC. De aandacht ging na de wedstrijd echter uit naar onze geblesseerde Mido Hamelynck die voor verder onderzoek door moest naar het ziekenhuis. De diagnose was tot vandaag nog niet helemaal helder maar het feit is dat de gegipste enkel er niet helemaal goed uitziet en hij enkele weken uit de roulatie is. Met nog een enkele competitie wedstrijd te gaan een zeer zware domper voor de ploeg zo net voor de winterstop. Mido, van harte beterschap namens het volledige team en staf.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze, Armanc Yilderim en Teun Gieling. Uit JO13-2; Dirk Holtrop (k) en Thijs de Koning.

Opgemaakt door René de Vreeze

(geen foto's beschikbaar)

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site