Nieuws - 4-0 winst op FC Utrecht O13 - JO13-1

14 november 2016

AFC speelde zaterdag 12 november om behoud van de vijfde plaats tegen FC Utrecht. De club uit de Domstad stond namelijk met 1 punt achterstand op AFC op de zevende plek. Na een aantal thuisduels te hebben verloren werd het voor AFC eens tijd om het tij te keren en de punten veilig te stellen. Met de uitstekende opwarmwedstrijd van woensdagavond nog in de benen koos trainer Michael Crombeen voor dezelfde aanvallende opstelling als tegen Koninklijke HFC. En dat leverde woensdag een boeiende wedstrijd op met veel mooie doelpunten.

FC Utrecht probeerde vanaf het begin van de wedstrijd druk te zetten op het team van AFC. Dit leidde al heel snel tot een doelpoging met een schot over ons doel. Vanaf dat moment leek AFC wakker geschud en zette zij meer druk op de tegenstander. De Utrechtenaren hadden moeite om de middenvelders van AFC te passeren en kregen geen enkele kans meer van onze defensie. FC Utrecht speelde achterin echter zo compact dat er voor AFC ook minimale kansen waren. Vele duels werden daardoor gestreden op en rond het middenveld. De eerste echte doelkans voor AFC werd gelijk een doelpunt. Na doorjagen op een terugspeelbal op de keeper vergiste de Utrechtse doelman zich in de snelheid van Mido Hamelynck die de bal ontfutselde en beheerst in het lege doel schoot. AFC leidde terecht met 1-0 na circa 22e minuten gespeeld te hebben. Niet veel later lanceerde aanvoerder Maxim Dekker met een prachtige vrije trap onze eerste doelpuntenmaker Mido Hamelynck die tussen de Utrechtse defensie glipte en de 2-0 voortreffelijk binnenschoot. Na 26 minuten prijkte de 2-0 op de vele notitieboekjes van de coaches, verslaggevers en niet te vergeten van de uitstekende scheidsrechter Petit-Jean. Met deze stand werd dan ook gerust in de kleedkamer.

De tweede helft moest FC Utrecht wel meer laten zien om de achterstand weg te kunnen werken. Beide ploegen hadden voor rust evenveel schoten op het doel gelost maar AFC was met de twee doelkansen en daaruit gemaakte doelpunten het meest effectief. FC Utrecht liet zich telkens ver terugzakken en liet het spel aan AFC. De ploeg begon dus met een grote dosis zelfvertrouwen aan het tweede gedeelte, wetende dat de defensie nog niet echt op de proef was gesteld en ook deze wedstrijd weer zeer solide bleek. Het duel werd wat venijniger aan de kant van FC Utrecht waardoor de doelpuntenmaker voor rust, Mido Hamelynck, na een overtreding in de 35e minuut met een blessure het veld moest verlaten. Na verdediger Jesse Boonstoppel de tweede speler die uitviel. De daaropvolgend genomen prachtige vrije trap van Maxim Dekker werd voor de pot gebracht en werd subliem binnen geschoten door Kyan Lever. FC Utrecht probeerde nog aansluiting te krijgen maar slaagde daar maar niet in en dat leverde hier en daar wat irritatie op door bijvoorbeeld door het doorlopen op AFC spelers waardoor zij ook een gele kaart opstreken van de voortreffelijke leidende arbiter. Ook AFC bleef overigens niet bespaard want een vermeende overtreding van Armanc Yilderim werd ook bestraft met geel. AFC bleef goed vanuit de linies verdedigen en wist op wilskracht telkens elke tweede bal in het duel voor zich te winnen. In de 56e minuut scoorde AFC na een voorbereidende actie van Emiel Nieuwhof weer een doelpunt. Met ook zijn tweede goal van de wedstrijd wist Kyan Lever zijn ploeg de 4-0 overwinning te brengen. Een prachtige zege op basis van hard werken, dominerend spelend en optimaal omgaan met de kansen. Voetballend gezien was het niet de mooiste partij maar ook hier geldt dat het resultaat telt. Na de wedstrijd bleek dat een FC Utrecht speler die was uitgevallen met een blessure mogelijk een sleutelbeen had gebroken. Vanuit de kant van AFC wensen wij hem dan ook beterschap en een voorspoedig herstel toe.

Met de overwinning op zak leverde de drie punten een stevige vijfde plek op in de competitie. Mede doordat PEC Zwolle gelijkspeelde tegen SC Heerenveen werd ook het gat met de vierde plaats verkleind tot twee punten. Verrassend was de 4-1 overwinning van AJAX op AZ die tot de 10e speelronde nog geen enkel punt had gemorst. Wat AJAX tot de nieuwe koploper bracht van deze spectaculaire poule. Volgende week even geen competitie maar een oefenduel op het Kasteel tegen de als 2e staande Sparta Rotterdam in de Poule B van de Eerste divisie. Dat belooft een spannende en leerzame wedstrijd te worden. Die week erop alweer het 11e competitieduel uit tegen het als 8e geklasseerde FC Emmen.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k),Dirk Holtrop (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze en Armanc Yilderim. Geblesseerd; Teun Gieling.

Opgemaakt door René de Vreeze

Fotografen Caroline Korsten en Ineke de Haan

Meer foto's zie Facebook AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site