Nieuws - 4-2 verlies van PEC Zwolle O13 - JO13-1

5 november 2016

Zaterdag 5 november stond PEC Zwolle uit op het programma. AFC dat op een vijfde plaats staat en PEC Zwolle op de vierde plaats met 1 wedstrijdpunt meer moest deze positie verdedigen. Na de verloren partij tegen Ajax een uitduel die tot op heden nog niet verloren werd. Met uitzeges op De Graafschap, Be Quick, NEC/FC Oss en FC Twente ging de ploeg met zelfvertrouwen in de bus op weg naar Zwolle om daar voor de volle winst te strijden.

Na een hartelijk ontvangst in de nieuwe accommodatie konden de jongens genieten van de prachtige en ruim bemeten kleedruimte. Helaas speelden we niet in het stadion en moesten we bij de naastgelegen sportvereniging Be Quick op een kunstgrasveld de wedstrijd afwerken. Overigens ook een zeer mooi complex waar PEC Zwolle dus ook gebruik van mag maken. Het duel onder leiding van scheidsrechter Luisman begon erg goed voor AFC. Na twee minuten stond het al 0-1 toen Dylan de Vreeze de bal onderschepte bij het terugspelen op de keeper en met links de keeper verschalkte. AFC was in de vijfde minuut slordig in het uitverdedigen en met een prachtige volley kwam PEC Zwolle op gelijke hoogte. Er leek voor AFC nog niets aan de hand want AFC had op dat moment het beste van het spel. De  volgende AFC aanval was onderweg via een goede cross bal van Maxim Dekker op Mido Hamelynck die echter onfortuinlijk in botsing kwam met een verdediger waar de scheidsrechter een overtreding inzag. Helaas ging de vrije trap onterecht naar PEC Zwolle in plaats van andersom. Heel zuur was het dan ook dat na de tegenaanval van PEC de 2-1 viel na wederom slecht uitverdedigen van onze, tot op dat moment, een van de minst gepasseerde verdediging van deze competitie. AFC begon tegen zichzelf te spelen en werd steeds slordiger met de passing. De tegenstander kwam wat meer in de wedstrijd en drong AFC wat meer terug. AFC kreeg in de eerste helft nog wel een paar goede mogelijkheden om te scoren via vrije trappen rond de zestien van onze aanvoerder Maxim Dekker. Ook de kans van Tiago Lauwerens ging maar net voorlangs.

Zo brak ook de rust aan met een 2-1 achterstand en leek er nog geen echt vuiltje aan de lucht met nog een helft te spelen. De hoop op de gelijkmaker werd al snel teniet gedaan door de prachtig uit de rebound binnengeschoten 3-1 in de 37e minuut. AFC moest in plaats van de gelijkmaker op jacht naar de aansluitingstreffer en vond deze in een treffer van Kyan Lever na een goede voorbereidende actie van Mido Hamelynck in de 42e minuut. AFC moest wel naar voren en gaf daardoor tegelijkertijd ook veel ruimte weg achterin. Hierdoor kon PEC Zwolle maximaal profiteren en de voorsprong uitbouwen in de 44e minuut naar de 4-2. Voor AFC was het eigenlijk toen wel gespeeld en was de eerste uit nederlaag een feit. De uitslag was dan ook fors voor onze begrippen en deed constateren dat AFC niet zijn beste wedstrijd had gespeeld. Daar waar de vorige uitwedstrijden de tegenstanders met moeite onze defensie konden passeren kregen we er in dit duel gelijk vier tussen de palen. Met deze verdiende overwinning van PEC Zwolle konden zij wel de vierde plek veiligstellen en de voorsprong op AFC vergroten met vier punten. Aan de koppositie veranderde ook niets omdat AZ ook van FC Emmen uit (2-3) won en ongeslagen bleef. Ajax won met 4-0 van Zeeburgia en FC Groningen versloeg jammer genoeg onze Volendammer vrienden met 4-2. Volgende week wacht FC Utrecht als tegenstander en dat duel is ineens wel cruciaal willen we aansluiting behouden op de eerste vier. Ter voorbereiding op FC Utrecht gaan we eerst thuis op woensdagavond nog even oefenen tegen Koninklijk HFC wat altijd wel een lastige tegenstander is gebleken in voorgaande wedstrijden in oefen- en competitie verband.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze en Armanc Yilderim. Geblesseerd; Teun Gieling.

Opgemaakt door René de Vreeze

Fotografen Caroline Korsten en Ineke de Haan

Voor meer info zie onze facebookpagina AFC JO13-1 Seizoen 2016/2017

 

 

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site