Nieuws - 0-1 verlies van AJAX O13 - JO13-1

30 oktober 2016

Voor AFC 13-1 stond alweer het 8e competitie duel op het programma. Dit keer was Ajax, de nummer 2 van de poule, op bezoek. Een Amsterdams onderonsje wat altijd de nodige sportieve spanningen teweeg brengt. Voor AFC was het duel belangrijk vanwege het uitzicht op de derde plek. Voor Ajax een belangrijk duel om aansluiting te houden op de koploper AZ die tegen PEC Zwolle moest strijden. AFC zou bij verlies zakken van de vierde naar de vijfde positie.

Het was een prachtige voetbalmiddag met nagenoeg geen wind en een mooi zonnetje aan de heldere hemel. De ploegen onder leiding van scheidsrechter L. de Graaf hadden er dan ook veel zin in om tegen elkaar te strijden. Ajax nam gelijk vanaf het begin het initiatief en drong AFC terug op de eigen helft. Ondanks het surplus aan kwalitatieve en technisch betere Ajax spelers stond de defensie van AFC als een huis. De eerste 10 minuten kwamen de AFCérs dan ook goed door. Echter de 0-1 van Ajax zou zich vlak daarna aandienen met een prachtige voorzet en kopbal over onze oud-keeper van Ajax, Lucas van Ingen. AFC probeerde onder de druk uit te komen maar slaagde daar maar gedeeltelijk in. De ploeg had bij het uitverdedigen van Ajax een paar keer goed druk gezet waardoor AFC een tweetal kleine kansen kreeg nadat de Ajacieden van achteren uit vast liepen. Het bleef goed opletten op de snelle counters van Ajax maar AFC slaagde er telkens goed in op tijd in te grijpen en de linies te dichten. Ajax was in de eerste helft echter veel dreigender dan AFC en ging dan ook terecht met 0-1 de rust in.

De tweede helft nam AFC wat meer initiatieven om de bal richting het doel van Ajax te krijgen. AFC was dicht bij de gelijkmaker maar het was vooral Ajax die meer gevaarlijke kansen via de razendsnelle en behendige aanvallers creëerden voor de uitbouw van de score aan hun kant. Ajax mistte tot twee maal toe bij alleen op de keeper situaties. Bij een van deze pogingen redde onze doelman dan ook knap. AFC claimde aan de andere kant nog een strafschop bij het neerhalen van een speler in het strafschopgebied maar kreeg deze tot verbazing van de eigen spelers en bank van de scheidsrechter niet toegewezen. Aan het einde van de duel met een stand van 0-1 vielen er nog een tweetal gele kaarten voor Ajax wegens een overtreding en tijdrekken. Het was duidelijk dat Ajax de winst niet meer zou weggeven. Met het bijtellen van een viertal minuten vanwege de vele wissels en een aantal blessurebehandelingen werd het aan het eind best nog wel even spannend. Ajax kreeg nog een goede kans op de 0-2 maar met deze kans was ook het duel tot een einde gekomen.

AFC hield Ajax op een 0-1 stand wat ook best een knappe prestatie was gezien het spelbeeld. Meer zat er tegen Ajax niet in. Met maar negen tegendoelpunten in acht wedstrijden (waarvan 4 in 1 duel tegen AZ) heeft AFC weer laten zien dat de defensie goed op orde is. Ook het harde werken van de middenvelders was weer prachtig om te zien. Aanvallend gezien hadden we in deze wedstrijd niet de beste mogelijkheden. Met deze minimale nederlaag kon men dus best tevreden zijn al had AFC het liefst de drie punten weer eens thuis willen houden. Ongeslagen in de uitwedstrijden en thuis drie nederlagen op rij. Volgende week staat er een uitduel op het programma. Het duel tegen PEC Zwolle die met 5-1 klop kreeg van AZ gaat dan om de strijd om de vierde plaats. Kijken of we de hegemonie van het uitwinnen kunnen voortzetten.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze en Armanc Yilderim. Geblesseerd; Teun Gieling.

Opgemaakt door René de Vreeze

Fotografen Caroline Corsten en Ineke de Haan

Voor meer info en foto's zie onze facebookpagina AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site