Nieuws - 0-7 winst op Be Quick 1887 O13 - JO13-1

15 oktober 2016

AFC ging 15 oktober op bezoek bij de amateurvereniging Be Quick 1887 in Haren (Groningen). Net als AFC een club met een voetbalhistorie van meer dan een eeuw oud. De gastheren promoveerden afgelopen seizoen naar de 1e divisie en bezetten de voorlaatste plaats in de competitie. Een club die ook wel als kweekvijver van FC Groningen gezien wordt. Zo is dat ook terug te zien aan de clubherkomst van de talenten die afgeleverd zijn aan hun grote streekgenoot. 

Het duel onder leiding van scheidsrechter T. Kok voltrok zich van meet af aan met 1 richting verkeer naar de goal van de tegenstander. AFC stond zeer sterk op het middenveld en gaf Be Quick geen enkele ruimte om de bal goed rond te spelen. AFC daarentegen vond elkaar uitstekend en creëerde via de flanken volop kansen. Het was echter lang wachten op de eerste verdiende goal. Deze kwam pas in de 20e minuut via een assist van Tiago Lauwerens op Kyan Lever. AFC bleef maar komen en hield de gastheren steeds op eigen helft. Be Quick had daardoor geen antwoord op het snelle en fysieke spel van AFC. De 0-2 stand werd vlak voor de pauze in de 23e minuut bepaald door Tiago Lauwerens na een hoekschop van Ahmet Celik. Be Quick kwam met deze stand uitermate goed weg. AFC had namelijk al voor rust minstens 0-6 voor moeten staan.

In de tweede helft kwam AFC beter uit de verf qua afrondingen voor de goal van de Groningers. Wederom kansen te over maar nu werden de doelpunten ook daadwerkelijk gemaakt. Met de 0-3 en 0-4 in de respectievelijke 38e en 40e minuut van Emiel Nieuwhof werd het duel eigenlijk al voortijdig beslist. AFC was vandaag zo goed op dreef dat men besloot om gewoon door te drukken. Een assist van Tiago Lauwerens op Maxim Dekker leidde in de 45e minuut de 0-5 in. Een prachtige pass in de 54e minuut van onze meegereisde oud-teamgenoot uit JO13-2, Dean van Scheppingen op Dylan de Vreeze, bracht de stand op 0-6. Be Quick deed nog wat terug met een uitgespeelde aanval en verrassend goed schot op het doel van AFC, die door Lucas van Ingen uit de goal tegen de deklat werd geranseld. Een uiterst knappe redding op een van de weinige keren dat Be Quick bij de AFC doelman kon komen. De wedstrijd werd vlak voor tijd in de 56e minuut door een doelpunt van Julian de Roos uit een corner van Emiel Nieuwhof op een eindstand van 0-7 gebracht. En deze uitslag was dan ook zeer terecht en verdiend. AFC speelde namelijk een fantastische wedstrijd vanuit het collectief en deed daarmee uitstekend zaken door FC Groningen voorbij te streven op de ranglijst met een beter doelsaldo. AFC staat nu vierde achter AZ, Ajax en PEC Zwolle. De nieuwe ongeslagen koploper is AZ, na de 4-4 gelijkspel van Ajax tegen FC Volendam, en omdat zij NEC/FC Oss met 0-6 oprolden. Ajax is de volgende tegenstander van AFC op 29 oktober thuis op AFC. Een prachtige affiche voor onze jongens en de vele supporters van dit geweldige team. AFC heeft door deze overwinning alle uitwedstrijden tot nu toe gewonnen en maar twee wedstrijden van de zeven verloren. Helaas wel twee thuiswedstrijden maar daar gaan we over twee weken verandering in brengen.  

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze en Armanc Yilderim. Geblesseerd; Teun Gieling en afwezig wegens ziekte Jojo da Silva. Uit JO13-2; Dirk Holtrop (k) en Dean van Scheppingen.

Opgemaakt door René de Vreeze

Fotografen Ineke de Haan en Caroline Korsten

Voor meer info zie onze facebookpagina AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017

 

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site