Nieuws - 0-1 verlies van FC Groningen O13 - JO13-1

9 oktober 2016

AFC verwelkomde zaterdag 8 oktober poulegenoot FC Groningen O13 op Sportpark Goed Genoeg. FC Groningen staande op een 5e plaats met drie wedstrijdpunten minder dan AFC leek op papier dus een sterke tegenstander. Het duel zou dus gaan om een versteviging van de derde plek voor AFC of een wisseling van positie. FC Groningen zou bij winst op basis van doelsaldo ons AFC voorbij streven. Maar ook PEC Zwolle zou goede zaken doen bij winst en doorstoten naar een derde plaats. Kortom, het beloofde een strijd te worden om de punten.

Onder ideale weersomstandigheden kon deze affiche plaatsvinden op het mooiste kunstgrasveld van AFC. Het kunstgras wat al de gehele week onder de loep lag van vele instanties, media en natuurlijk van verontruste ouders. Ondanks dat werd er toch gespeeld en maakten de spelers zich niet al te druk om de hectiek rond de kunstgrasvelden en de wel of niet voor de gezondheid schadelijke korrels. Druk was er al genoeg voor deze wedstrijd, men wist dat deze wedstrijd te belangrijk was om aansluiting te houden aan de koplopers. FC Groningen begon sterk aan deze wedstrijd. AFC nam niet echt het initiatief en liet zich leiden door de felle tegenstanders. Dat het anders moest tegen een dergelijke ploeg werd dan ook vanuit de bank direct duidelijk gemaakt. Er moest hard gewerkt worden om de tegenstander in de eerste helft van zich af te houden. AFC kreeg enkele kansjes maar de beste kansen waren er voor FC Groningen. Twee spelsituaties na een genomen corner zorgden voor veel gevaar voor het doel van AFC. De derde poging na een laag genomen corner werd door AFC niet goed weggewerkt waardoor de eerste goal van de wedstrijd viel. FC Groningen leidde met 0-1 en als er beter geanticipeerd werd op de snel genomen corner had dat voorkomen kunnen worden. AFC moest nu vol in de aanval om de wedstrijd naar eigen hand te zetten en kreeg daarbij twee opgelegde kansen maar zag deze pogingen voorlangs gaan. Al kwam FC Groningen bijna op een 0-2 voorsprong in de laatste vijf minuten van de eerste helft waarbij de bal met man en macht uit het AFC doel werd gehouden. Over de eerste helft gezien was FC Groningen veel sterker en had het beste van het spel laten zien.

De tweede helft verliep voor AFC veel beter. Veel meer druk gevend op het middenveld werd FC Groningen voortijdig offensief gestopt. AFC kreeg dotten van kansen na uitstekend uitgevoerde aanvallen maar trof de keeper en/of de paal en zelfs onderkant lat. Bij de onderkant lat had doellijntechnologie ons waarschijnlijk geholpen want de bal caramboleerde volgens de AFC spelers vanachter de lijn weer terug in het veld. Er werd geclaimd maar de scheidsrechter Abouyahya was onverbiddelijk en gaf geen goal. AFC was gedurende 20 minuten van de tweede helft dominanter en ondernam duidelijk het initiatief. Het duel werd venijnig met vervelende overtredingen en tijdrekken. Ballen werden weggeschoten na overtredingen en dat leverde aan de kant van AFC wel enige frustraties op. FC Groningen was gekomen om te winnen en ook AFC wilde deze belangrijke wedstrijdpunten binnenhalen. AFC kwam goed weg na vermeend natrappen na een forse charge met twee benen op een van onze spelers. Het gaf de wedstrijd een lading die het niet verdiende. De scheidsrechter vond het wel welletjes en floot de wedstrijd dan ook af zonder de verloren minuten voor tijdrekken niet bij te tellen. Omdat er in de tweede helft niet meer gescoord werd verloor AFC deze wedstrijd met 0-1 van FC Groningen. Er had meer ingezeten en gedeelde punten gaf misschien meer recht aan deze wedstrijd. De uitslag was echter onverbiddelijk en zorgde er voor dat AFC van plek drie naar de vijfde plaats terugzakte. PEC Zwolle won namelijk uit met 1-2 van FC Emmen en steeg naar plek drie. FC Groningen kwam door de winst op gelijke hoogte met AFC en met een beter doelsaldo van +1 een plaatsje hoger dan AFC op de ranglijst. Volgende week Groningen uit maar dan als tegenstander plaatsgenoot Be Quick 1887.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Teun Gieling, Jojo da Silva, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze en Armanc Yilderim.

Opgemaakt door René de Vreeze

Fotografen Caroline Corsten en Ineke de Haan

Voor meer foto's en informatie zie onze facebookpagina AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site