Nieuws - 0-3 winst op NEC / FC Oss O13 - JO13-1

3 oktober 2016

Zaterdag 1 oktober stond het uitduel tegen NEC/FC OSS op de agenda. De ploeg uit Nijmegen, als enige uitkomende met twee elftallen in de 1e divisie, had in tegenstelling tot het andere team wat uitkomt in de andere poule B nog niet gewonnen en had nog geen enkel wedstrijdpunt weten te behalen in poule A. AFC daarentegen had al negen punten uit 4 wedstrijden en was dan ook de favoriet voor de eindzege.

AFC begon de wedstrijd op volle sterkte en dus met het volledige team. De tegenstander had wat meer moeite om de bank te vullen en begon met maar liefst vijf geblesseerden op de bank. Met 18 selectiespelers hadden ze er nog genoeg spelers over om aan de wedstrijd te beginnen. Gelegen in een boomrijke omgeving was het goed vertoeven op het direct naast het Goffertstadion gelegen sportcomplex De Eendracht. Het Goffertstadion waar het grote NEC zijn thuisduels afwerkt en ook wel in de volksmond De Bloedkuul genoemd wordt.

AFC tastte in het begin wat af om de sterkte van de Nijmeegse ploeg te testen. Al snel trok AFC de teugels aan en zette de tegenstander onder hoge druk. NEC/ FC OSS had duidelijk zichtbaar moeite met de ijverige Amsterdammers. Enkele snelle uitvallen werden keurig en beheerst opgevangen door de defensie en meer dan twee corners in de beginfase werden niet weggegeven. AFC leek al snel op voorsprong te komen maar de nauwkeurigheid om de bal tussen de twee doelpalen te krijgen ontbrak.

AFC kwam verdiend op voorsprong door een prachtig genomen vrije trap van Maxim Dekker die de bal onhoudbaar achter de goed keepende NEC /FC OSS doelman in het net deed belanden. Onze hardwerkende Kyan Lever kwam even later alleen op de keeper en bracht beheerst zijn ploeg op de 0-2. AFC verzuimde echter de score in de eerste helft uit te bouwen. Kansen waren er genoeg aan AFC zijde, daar waar de tegenstander aan de andere kant eigenlijk geen enkele kans kreeg. Met de karige 0-2 de rust in was de AFC staf niet helemaal tevreden. De tweede helft moest dus anders en dat leek ook goed te lukken met de prachtige 0-3 van Teun Gieling in de 37e minuut.

De daaropvolgende mogelijkheden werden niet goed benut waardoor de score helaas niet werd uitgebouwd. Met een tegenstander als vandaag had er zeker meer ingezeten als de bal wat meer rond werd gespeeld en de duels op het drukke middenveld uit de weg werden gegaan. NEC/FC OSS kreeg gedurende de wedstrijd totaal geen vat op AFC en wist de defensie dan ook nauwelijks te verrassen. Ondanks sommige pittige overtredinkjes had de prima fluitende scheidsrechter, de heer R. Van der Meulen, de wedstrijd goed onder bedwang.

Met een 0-3 uitzege in Nijmegen ging de ploeg door met de zegereeks na het helaas maar terecht verloren duel tegen AZ. Met vier wedstrijden winst en een enkele verloren pot staat het elftal van trainer Michael Crombeen op een prachtige derde plek achter Ajax en AZ. En dan ook nog eens los van de nummer vier FC Groningen dat van AZ verloor en PEC Zwolle die thuis gelijkspeelde tegen FC Utrecht. De AFC trein dendert dus nog gewoon door en met het komend thuisduel tegen FC Groningen kunnen wij volledig los komen van onze achtervolgers. Volgende week dus weer een prachtige affiche op sportpark Goed Genoeg, wat enigszins vriendelijker en aangenamer klinkt dan De Bloedkuul van onze Nijmeegse vrienden.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Teun Gieling, Jojo da Silva, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze en Armanc Yilderim

Opgemaakt door René de Vreeze

Fotografen Caroline Korsten & Ineke de Haan

Voor meer foto's zie Facebook AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site