Nieuws - 0-4 verlies van AZ O13 - JO13-1

24 september 2016

AFC speelde zaterdag 24 september thuis op Goed Genoeg de kraker tegen AZ O13 uit Zaanstad. Beide ploegen tot de 4e speelronde ongeslagen in de competitie en samen met plaatsgenoot Ajax op een gedeelde 1e plaats met negen wedstrijdpunten. Winnen betekende blijven aanhaken aan de absolute top van de 1e divisie, verliezen zou een eventuele terugval betekenen naar een nog steeds mooie 4e of 5e plek in deze prachtige poule. Een competitie die AFC dus zeer sterk en overtuigend is begonnen.

AFC leunde het eerste kwartier op zijn sterke en goed georganiseerde defensie. Deze hield uitstekend stand tegen de getalenteerde voetballers van AZ. Met de hard werkende en druk gevende middenvelders van AFC wist AZ in de eerste fase niet zoveel raad. Kansen werden er over en weer niet echt gecreëerd maar het was vooral AZ, die zoals verwacht, het meeste creatieve spel had. Tot in de 15e minuut een vrije trap werd gegeven door de scheidsrechter op een meter of twintig voor de goal van AFC. De vrije trap werd uitstekend in een keer op het doel genomen en krulde, tot verrassing van de keeper, in de linker kruising.

Dat betekende de 0-1 achterstand. AFC probeerde daarna nog aan te haken bij een goed genomen hoekschop maar de kopbal en de rebound wilde er niet in. AFC kreeg nog twee halve kansen maar doordat AZ de zaak achterin goed op orde had werd het in de eerst helft niet echt gevaarlijk voor AZ. Bij de omschakelingen van AZ was het wel goed opletten geblazen en dat deed AFC dan ook goed zonder echte kansen weg te geven.

De tweede helft ook zo doorkomen en mogelijk een countermogelijkheid aangrijpen om bij te sluiten daar was het AFC om te doen. De AZ spelers dwongen AFC meer en meer achteruit en maakten handig gebruik van de ontstane ruimtes. De AFCérs vochten als leeuwen en gaven goed partij. De tegenstand werd echter gebroken door de 0-2 in de 37e minuut. Op het randje van buitenspel werd de bal goed aangenomen en uitstekend ingeschoten. AFC probeerde via de rechterkant nog een paar keer door te breken maar deze kansen werden op tijd verijdeld door de prima spelende verdediging van AZ. Met de stand van 0-2 kon AFC, gezien het wedstrijdbeeld, goed leven. Echter moesten er nog een volle 20 minuten gespeeld worden. Een vrij ongelukkig moment zorgde in de 47e minuut voor de derde goal van de wedstrijd. AFC kreeg de bal niet goed weg uit de zestien en de op scherp staande aanvallers van AZ moet je dan geen ruimte geven. AFC probeerde zich te herpakken maar moest als heel snel bakzeil halen na ongelukkig uitverdedigen.

Met de 0-4 in de 50e minuut was de wedstrijd nog niet over maar gezien de weinig kansen die AFC kreeg wel bekeken. Een uitslag die naar de mening van velen ietwat geflatteerd was maar aan de andere kant ook wel weer verdiend. AZ sprong goed om met de mogelijkheden en strafte twee fouten goed af.

Al met al konden de AFCérs tevreden terug kijken op een sportief en levendig duel, welke in goede banen werd geleid door scheidsrechter Caldenhove. Er werd hard gewerkt en gestreden voor resultaat. Dat leverde helaas geen wedstrijdpunten maar wel leerpunten. En met die leerpunten gaat de trainer Michael Crombeen weer aan de slag voor de volgende wedstrijd die op ons wacht, namelijk die tegen NEC/Oss O13-2, de rode lantaarndrager van deze competitie. Ajax en AZ gaan voorop met allebei 12 uit 4 en die maken dus voorlopig de dienst uit. Met AFC in hun kielzog op een verdienstelijke gedeelde 3e plaats tezamen met FC Groningen en PEC Zwolle met 9 wedstrijdpunten.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Teun Gieling, Jojo da Silva, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze en Armanc Yilderim. Uit de JO13-2 Dirk Holtrop (k). 

Opgemaakt door René de Vreeze

Fotografen Caroline Korsten en Ineke de Haan.

Meer foto's op Facebook AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site