Nieuws - 2-3 winst op De Graafschap O13 - JO13-1

18 september 2016

Zondag 18 september stond de wedstrijd AFC tegen De Graafschap JO13 gepland. In alle vroegte verzamelde de ploeg zich op AFC om vandaar gezamenlijk per touringcar naar Doetinchem af te reizen. Het duel werd gespeeld op de velden bij de plaatselijke vereniging DZC’68.

Jammer genoeg vond de wedstrijd niet op het enige kunstgrasveld en tevens hoofdveld plaats maar op een achtergelegen grasveld wat een mindere ambiance gaf aan deze derde competitiewedstrijd. Gelukkig hadden we woensdag avond al even aan het gras geroken tegen Buitenveldert en daardoor niet echt in het nadeel. Al gaf dit veld niet heel veel voordelen konden we stellen. AFC begon minder goed aan de wedstrijd want na de eerste en beste counter kregen we al een doelpunt om de oren. De bal werd goed lang gegeven in de ruimte en viel precies tussen twee verdedigers in. Na circa twee minuten stond de ploeg dus verrassend met 1-0 achter. Scherpte was op dat moment even ver te zoeken maar schudde wel even het team goed wakker. Vanaf dat moment was het AFC die de ene na de andere aanval produceerde. Dat AFC niet al heel snel op een riante voorsprong kwam was vooral te danken aan goed keeperswerk van de tegenstander en de rust om af te ronden. De Graafschap probeerde onze aanvallers af te stoppen maar waren kansloos tegen zoveel snelheid voorin. Zo probeerde de verdediging de losgebroken Kyan Lever tot twee maal toe te stuiten via vasthouden waar de scheidsrechter de tweede overtreding, die leek als een goed uitgevoerde ippon, toch echt als een penalty zag en ook toekende. Kyan Lever deed wat hij moest doen en schoot de pal via de roestige paal snoeihard binnen. Een terechte aansluitende treffer en voor AFC het startsein om de tegenstander klem te zetten op eigen helft. De Graafschap kwam er niet meer echt aan de pas en AFC creeerde de een na de andere mogelijkheid om de score uit te bouwen. Het moest tot diep in de eerste helft wachten op de bevrijdende goal. Emiel Nieuwhof tekende voor de 1-2 in de 29e minuut.

Na de rust bleef AFC het spel goed spelen en gaf achterin weinig weg. Een counter en een voorzet van de Graafschap ging nog gevaarlijk voorlangs maar gelukkig stond daar geen tegenstander die de bal voor het intikken had. Het waren sporadische kansen voor de Graafschap. AFC miste nog twee uitstekende mogelijkheden na uitstekend voorwerk van de niet te stoppen Mido Hamelynck. Dik in de tweede helft was het Dylan de Vreeze die de bal binnenschoot voor de 1-3. Een stand die het spelbeeld ruimschoots rechtvaardigde. Maar het blijft altijd opletten met zo’n stand want ook de tegenstander was gekomen om te winnen. En zo kan je stellen dat met de tweede beste mogelijkheid van De Graafschap ook de 2-3 binnen de twee minuten in het net lag. Een spannende 10 minuten diende zich aan. De tegenstander, aangemoedigd vanuit de massaal uitgelopen dug-out, probeerde via lange ballen op de sterke rechterspits de ijzersterke defensie van AFC te ontwrichten. Men gaf echter geen krimp. Wel hadden we daarvoor wel een paar overtredingen nodig op vrij cruciale posities maar gelukkig wist De Graafschap daar niet van te profiteren. Met wat bijtrekken van een aantal minuten door de uitstekende jonge scheidsrechter Lucas Kniest waren we wat minder blij maar des te gelukkiger waren we met het door hem gegeven eindsignaal.

De 2-3 uitzege bij De Graafschap was een meer dan verdiende zege op basis van de inzet en aantal gecreëerde kansen. Maar ook vooral lof voor de defensie van AFC die, net als vorige wedstrijden, weinig tot niets weggaf. Een prachtige rol was weggelegd voor onze keeper Lucas van Ingen die de ploeg op het allerlaatste moment nog behoede voor de gelijkmaker. Ondanks dat de stand anders doet vermoeden was het AFC die de wedstrijd controleerde en daardoor terecht de drie punten pakte. Na de zege op SC Heerenveen, FC Twente en vandaag De Graafschap mag de ploeg zich samen met Ajax en AZ meten om de koppositie. Alle drie 9 punten uit 3 wedstrijden. Een prachtig resultaat! Well done. Volgende week wacht AZ thuis dus komt dat zien en ons vooral massaal aanmoedigen. Onze toppers van trainer Michael Crombeen en staf verdienen dat. Tot zaterdag.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Teun Gieling, Jojo da Silva, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze en Armanc Yilderim. Reserve uit de JO13-2; Dirk Holtrop (k).

Meer foto's en nieuwtjes omtrent AFC JO13-1 vindt je op onze facebookpagina AFC JO-13-1 Seizoen 2016-2017

Opgemaakt door René de Vreeze

Fotografen Caroline Korsten en Ineke de Haan

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site