Nieuws - 4-1 winst op SC Buitenveldert O13 - JO13-1

15 september 2016

AFC JO 13-1 oefende woensdag 14 september tegen de buren uit Buitenveldert. Een echte derby dus. De gelijknamige ploeg, uitkomende in de 2e divisie, moest net als AFC de nazomerse hitte trotseren op de woensdagavond. 

De wedstrijd begon zoals gepland op het achterste grasveld wat prettig was gezien de vele hoge bomen die veel schaduw gaven op het veld waardoor het gelukkig qua temperatuur te doen was. Buitenveldert startte met veel verdedigers en maar twee spitsen. Het speelde dus op de counter en dat leidde echter niet tot veel kansen. De afgelopen weken liet AFC al zien dat het achterin goed op orde was, zo ook in deze wedstrijd. Het spel verliep eerst wat rommelig en beide ploegen waren aftastend. AFC kreeg de meeste grip en dat was aan het spelbeeld goed te merken. Goede mogelijkheden werden gecreëerd door onze vliegensvlugge en fysieke aanvallers. De eerste goal voor AFC viel in de 16e minuut na een assist van Dylan de Vreeze op Kyan Lever, die beheerst afrondde voor de 1-0. Vier minuten later viel een voorzet van Dylan de Vreeze verkeerd op een voet van de tegenstander die daardoor een eigen doelpunt voor zijn rekening moest nemen. Buitenveldert had moeite om zich aan de druk van AFC te ontworstelen en moest na een uitstekende genomen vrije trap van Maxim Dekker in de 24e minuut voor de derde keer naar het net.

Na de rust bleef AFC de buren de baas en gaf weinig weg. Enkele hoekschoppen waren wel gevaarlijk maar leidde uiteindelijk niet tot een doelpunt voor de gasten. Ludiek was het moment dat de sproeiers aangingen en de spelers trakteerden op een onvervalste douche. Aangezien niemand de sproeiers uitkreeg werd daarom door de scheidsrechter besloten om op het naastgelegen kunstgrasveld verder te voetballen, wat door de spelers met gejuich werd begroet. Zo graag spelen de jongens op kunstgras. Na de volksverhuizing van alle supporters kon er nog 18 minuten verder worden gespeeld. AFC had daarbij de beste mogelijkheden en via een mooi afstandsschot van Emiel Nieuwhof in de verre rechterkruising werd de 4-0 binnengeschoten. Met nog 8 minuten te spelen was voor iedereen een beetje de koek op. Vier minuten voor tijd scoorde Buitenveldert uit een misverstand tussen de keeper en de laatste verdediger van AFC. Het gaf nog even een opleving voor SC Buitenveldert om proberen aan te sluiten maar het mocht niet baten. AFC speelde niet zijn beste wedstrijd, het was matig maar wel heel degelijk. Wederom weinig kansen weggevend tegen een zeer defensief spelende tegenstander.

As. Zaterdag even geen voetbal maar daarentegen wordt er gespeeld op zondag. Om 10.00 uur in Doetinchem. Wat betekent dat AFC al om zeven uur de busreis moet aanvangen. Op de zondagochtend! Hoe dat afloopt hoort u zondag.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Teun Gieling, Jojo da Silva, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze en Armanc Yilderim. Invallers uit JO13-2; Thijs de Koning, Dirk Holtrop (k).

Meer foto's en nieuwtjes omtrent AFC JO13-1 vindt je op onze facebookpagina AFC JO-13-1 Seizoen 2016-2017

Opgemaakt door René de Vreeze

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site