Nieuws - 3-1 winst op SC Heerenveen O13 - JO13-1

3 september 2016

AFC JO 13-1 speelde zaterdag 3 september thuis zijn eerste competitieduel in de 1e divisie. SC Heerenveen was de tegenstander in deze prachtige competitie. Een belangrijk eerste duel vanwege de punten en het zelfvertrouwen zo aan het begin van het seizoen.

Onder prima omstandigheden werd de wedstrijd aangevangen. AFC startte sterk, zoals we de laatste tijd wel vaker hebben gezien. SC Heerenveen had in de beginfase duidelijk geen antwoord op de hardwerkende middenvelders van AFC die zich letterlijk op elke bal stortte. De tegenstander werd op de eigen helft vastgezet en kon geen offensieve vuist maken. De verdedigers van AFC lieten geen steek vallen waardoor SC Heerenveen geen enkele kans kreeg. De aanvallen vanuit AFC werden opgevoerd en vanaf zowel de linker als de rechterkant speelde men dreigend. Onze hardwerkende spits Kyan Lever maakte het daarbij de verdedigers goed zuur. Hij mocht ook de eerste goal van de wedstrijd via het hoofd aantekenen na prima voorwerk van Mido Hamelynck.

Drie minuten later in de 18e minuut werd een vrije trap gegeven op een meter of twintig die door Maxim Dekker op fantastische wijze werd binnengeschoten. Een riante positie voor AFC temeer SC Heerenveen nog geen enkele kans had gecreëerd.

SC Heerenveen moest nu wel komen en werd op het randje strafschopgebied onreglementair gestuit. De uitstekend leidende arbiter, de heer Y. Haagsma, schatte de ernst van de situatie goed in en gaf geen penalty. De vrije trap werd echter overgeschoten waardoor de eerste echte doelpoging van Heerenveen in de kiem werd gesmoord. In de 26e minuut trok AFC nog even een spurt richting het doel van Heerenveen. Mido Hamelynck was daarbij de aangever op de in het doelgebied vrijstaande Emiel Nieuwhof die de bal beheerst binnentikte voor de 3-0. Een riante uitgangspositie voor AFC om te gaan rustten.

Na de rust was de vraag hoe getergd de Heerenveners de kleedkamer uit zouden komen. Met een 0-3 achterstand en geen echte kansen gecreëerd te hebben moest men vol aan de bak. Met enkele wijzigingen in de opstelling aan beide kanten leek Heerenveen wat meer ruimte te krijgen waardoor er meer naar voren kon worden gespeeld. Een paar doelpogingen werden uitstekend gekeerd door onze keeper Lucas van Ingen. AFC bleef achterin gedecideerd spelen waardoor AFC niet echt in gevaar kwam. In tegenstelling tot de eerste helft waren de echte doelkansen van AFC minimaal. De strijd werd verlegd naar het middenveld waar onze middenvelders puik werk verrichte. Onze verdedigers kregen iets meer druk te verduren maar slaagden er goed in om de aanvallers van Heerenveen onder controle te krijgen. Een door Heerenveen verkregen corner werd goed voorgebracht en de eerste tegengoal in de competitie was een gegeven. Met nog zes minuten te spelen zou AFC de wedstrijd niet meer weggeven en daardoor was de eerste competitie overwinning een feit. Hulde voor de AFCérs die in de eerste helft de tegenstander volledig onder controle hield en in de tweede helft ook niet echt in gevaar kwam. Een bijzonder goed resultaat en dik verdiende zege na een goede en strijdvaardige pot voetbal. Een 3-1 overwinning op SC Heerenveen die kan in de boeken. Volgende week de 2e ronde en gelijk een herkansing tegen FC Twente O13, waar we twee weken geleden nog met 2-4 verloren in een oefenwedstrijd. Een uitduel en dus gezellig met zijn allen een verre busrit naar het trainingscentrum van FC Twente in Hengelo. Kijken of we de punten mee terug kunnen nemen naar Amsterdam.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Teun Gieling, Jojo da Silva, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze en Armanc Yilderim.

 

Opgemaakt door René de Vreeze

Fotografe Ineke de Haan & Caroline Korsten

 

 

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site