Nieuws - 2-4 verlies van FC Twente O13 - JO13-1

27 augustus 2016

AFC JO 13-1 speelde zaterdag 27 augustus zijn laatste oefenpotje tegen FC Twente Academie JO 13 alvorens op 3 september de competitie van start gaat. Een serieuze krachtmeting tegen een ploeg die we over een aantal weken ook in de competitie treffen.

AFC begon zeer sterk aan het begin van de eerste helft. Zeer goed druk zettend was het AFC die de meeste kansen afdwong. Men moest wel goed opletten op de snelle omschakeling van de Twentenaren die daardoor enkele keren gevaarlijk werden. AFC had het beste spel en een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen en dit ook uit te bouwen. De beste pogingen waren de bal op de lat na een schot van Mido Hamelynck en twee keer op de lijn weghalen door Twentse verdedigers na twee prachtige opgezette aanvallen. Onze keeper Lucas van Ingen redde nog fabelachtig op een van de snel uitgevoerde aanvallen van FC Twente waardoor het in het eerste helft 0-0 bleef. AFC had op basis van doelpogingen en balbezit in de eerste helft het overwicht.

De tweede helft begon anders dan verwacht. Direct na de aftrap liet AFC de opbouw van achteren ongemoeid en daardoor stootte de tegenstander direct door voor de eerste goal van de wedstrijd. Na 40 seconden stond AFC met 0-1 achter. De thuisploeg daardoor ietwat van slag kreeg het daarna door een beter positioneel staande tegenstander moeilijker. De 0-2 tekende zich aan maar werd in buitenspel positie binnengetikt waardoor AFC na de buitenspelgoal direct probeerde om te schakelen. Met succes want AFC scoorde vanuit een en snelle door Maxim Dekker genomen vrije trap op Mido Hamelynck die de 1-1 in de verre hoek maakte. Alles was nog mogelijk maar AFC liet teveel de tegenstander de bal zijn werk doen op het middenveld. Daar waar de eerste helft continue druk werd uitgeoefend liet AFC het nu lopen en dat betaalde zich vrij snel uit in tegengoals. De goals die daarna van de kant van FC Twente vielen werden prachtig uitgespeeld en dito afgerond. Met een 1-4 achterstand kreeg AFC nog een aantal kansen maar met nog een achttal minuten te spelen kon het tij niet worden gekeerd. AFCér Kyan Lever scoorde nog na een corner in de tweede instantie de 2-4.

Ondanks de eindstand van 2-4 was het leerzame oefening voor onze AFCérs. In de eerste helft overvleugelen we de tegenstander zonder te scoren en dat deed ons de tweede helft de das om. De tweede helft gaven we meer ruimte weg waardoor FC Twente ons middenveld overliep. Doordat zij wel goed met de kansen omgingen konden zij de overwinning in deze leuke en goede wedstrijd naar zich toe trekken. Beide ploegen weten nu hoe ze ervoor staan. De officiële krachtmeting staat voor 10 september in de agenda en dan zijn wij te gast in Hengelo. Gezien deze wedstrijd biedt dat zeker perspectief voor een sportieve revanche.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Teun Gieling, Jojo da Silva, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos en Armanc Yilderim.

Geblesseerden AFC; Dylan de Vreeze. Invaller uit JO 13-2; Dean van Scheppingen.

 

Opgemaakt door René de Vreeze

Fotografe Ineke de Haan & Caroline Korsten

Cameraman Johan Nieuwhof

Voor meer info en foto's zie onze facebook pagina AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site