Nieuws - 4-2 winst op Quick Den Haag O13 - JO13-1

20 augustus 2016

AFC JO 13-1 speelde zaterdag 20 augustus een oefenpartij tegen Quick. Het team uit Den Haag was te gast op Sportpark Goed Genoeg. De ploeg, die vorig seizoen net tweede in de competitie werd achter Spartaan’20 waardoor de Rotterdammers mochten promoveren na de 1e divisie, gaat dit seizoen uitkomen in de 2e divisie.

Met het zonnetje hoog aan de hemel en mede dankzij een uitstekend bijliggende grasmat was het goed vertoeven op het Sportpark. Het veld lag er als een biljartlaken bij en dat was aan het spel goed te merken. AFC begon sterk met snelle balcirculatie en had meer overwicht dan de tegenstander. Via de flanken stootte AFC goed door en zo prikte Emiel Nieuwhof met een goed schot in de 6e minuut de 1-0 voor AFC binnen. Quick wist met lange ballen zo nu en dan voor gevaar te stichten zonder te kunnen scoren. Mede door een knappe redding van onze sluitpost Lukas van Ingen werd de gelijkmaker voorkomen. Door dat Emiel Nieuwhof uit een voorzet van Mido Hamelynck de 2-0 liet aantekenen moesten de Hagenezen iets meer risico nemen om de aansluitingstreffer te maken. Deze kwam uiteindelijk in de 19e minuut nadat de bal in een gevaarlijk positie werd ontfutselt van een van onze verdedigers. Net voor rust wist Teun Gieling, op aangeven van Emiel Nieuwhof, de voorsprong weer uit te bouwen tot een comfortabele 3-1 ruststand. AFC had een prima eerste helft achter de rug met goed positiespel en creëerde daardoor genoeg kansen.

AFC, dat met drie geblesseerden op de bank aan de wedstrijd begon, bracht na rust drie invallers uit JO13-2 in. Met een aantal uitstekende pogingen richting het doel van de tegenstander leek AFC de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Een vrije trap van Quick op circa 25 meter van het doel van AFC werd verrassend goed voorgezet en hoefde alleen maar binnengetikt te worden. Enigszins tegen de verhouding werd het daardoor 3-2.

Met nog zo’n twintig minuten spelen kon het duel nog alle kanten op. AFC trok de verhoudingen echter snel weer recht om binnen een minuut via een scrimmage voor het doel van Quick te scoren. Even leek de bal er niet in te gaan maar het laatste zetje van Jojo da Silva was toereikend om de 4-2 te scoren. Quick liep achterin wat meer op het tandvlees en kreeg daardoor geen vat op de snel uitgevoerde aanvallen van AFC. Doordat er wat slordig omgegaan werd met de kansen bleef de stand 4-2 voor AFC.

Al met al een goed resultaat voor deze sportieve en vooral leuke en leerzame oefenwedstrijd. Op naar de laatste oefenwedstrijd tegen FC Twente op 27 augustus a.s. Een tegenstander die we ook in de competitie gaan treffen. Kijken in hoeverre ons team klaar is voor een dergelijke tegenstander. Volgende week weten we het!

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Teun Gieling, Jojo da Silva, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik en Armanc Yilderim.

Geblesseerden AFC; Tiago Lauwerens, Julian de Roos en Dylan de Vreeze. Invallers uit JO13-2; Dean van Scheppingen, Didier Reijns en Thijs de Koning.

 

Opgemaakt door René de Vreeze

Fotografe Ineke de Haan & Caroline Korsten

Meer foto's en nieuwtjes omtrent AFC JO13-1 vindt je op onze facebookpagina AFC JO-13-1 Seizoen 2016-2017

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site