Nieuws - 7-1 winst op FC Lisse O13 - JO13-1

19 augustus 2016

AFC JO 13-1 oefende woensdag tegen de leeftijdsgenoten van FC Lisse. Dit JO 13-1 team komt uit in de 3e divisie en had al eens eerder tegen AFC gespeeld op een toernooi waar AFC toernooiwinnaar werd. Het onderlinge duel eindigde toen in een 1-0 overwinning voor AFC.

Het duel begon om 18.30 uur onder prachtige weersomstandigheden. Een ideale avond om eens lekker te voetballen. AFC begon gelijk goed na de aftrap van FC Lisse en veroverde de bal heel snel en direct binnen de minuut bracht Emiel Nieuwhof zijn ploeg op een voorsprong. Een goed begin voor de AFCérs die de afgelopen wedstrijden moeite hadden om tot scoren te komen. FC Lisse ietwat beduusd na de snelle tegengoal moest zich herpakken en probeerde via goed positiespel wat terug te doen. Echter AFC liet zich niet van de wijs brengen en gooide de boel achterin goed op slot. AFC was wat slordig en daardoor onnauwkeurig in de opbouw en kon daardoor de voorsprong niet uitbouwen. Tot in de 26e minuut Maxim Dekker raak kopte uit een corner en de stand op een 2-0 bracht. Direct gevolgd door een goal binnen de minuut van Kyan Lever. FC Lisse bracht nog net op slag van rust de stand op 3-1 alvorens scheidsrechter René de Vreeze floot voor een welverdiende rustperiode.

Het tweede semester drong AFC sterk aan en wist de combinaties over de flanken veel beter uit te voeren. Met veel machtsvertoon werd FC Lisse teruggedrongen op eigen helft. Een oppermachtig middenveld van AFC verdeelde naar hartenlust prachtige steekpassen en de aanvallers kregen daardoor veel kansen. Onder leiding van aanvoerder Maxim Dekker stond de verdediging als een huis en kon FC Lisse geen vuist meer maken. In de 42e minuut wist Emiel Nieuwhof zijn tweede goal van de wedstrijd te maken. Direct gevolgd door de tweede van Kyan Lever in de 44e minuut. Met de stand van 5-1 was AFC nog niet klaar want ook Mido Hamelynck liet zich niet onbetuigd en scoorde in de 54e minuut de 6-1. De Lissenaren duidelijk moe gestreden kregen vlak voor tijd nog even de 7-1 tegen door een prachtige goal van Jojo Da Silva.

Voor AFC was het een uitstekende oefening en goed voor het zelfvertrouwen zo vlak voor de competitie. In het soms pittige maar sportieve duel was AFC sterker in de duels en daardoor kwamen zij nimmer in gevaar. Voor FC Lisse uiteindelijk een minder resultaat maar gaf ondanks de grote uitslag een goede partij. De volgende oefenwedstrijd staat voor aanstaande zaterdag op het programma en dit keer is het Quick uit Den Haag die te gast is bij AFC Amsterdam.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Julian de Roos, Teun Gieling, Jojo da Silva, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik en Armanc Yilderim.

Afwezigen AFC; Tiago Lauwerens en Dylan de Vreeze (beide blessure).

 

Opgemaakt door René de Vreeze

Meer foto's en nieuwtjes omtrent AFC JO13-1 vindt je op onze facebookpagina AFC JO-13-1 Seizoen 2016-2017

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site