Nieuws - 3e plaats Toernooi HVV Hollandia - JO13-1

15 augustus 2016

AFC JO 13-1 nam zaterdag 13 augustus in Hoorn ter voorbereiding van het nieuwe seizoen deel aan een goed bezet toernooi bij HVV Hollandia. De gastheer had daarbij AFC ingedeeld in een aantrekkelijke poule met tegenstanders als De Graafschap, Spartaan’20, Barendrecht, de Foresters en de selectie van Hollandia zelf. Twee 1e divisie ploegen en de andere voornamelijk uitkomend in de 2e divisie.

In alle vroegte toog de selectie van Michael Crombeen naar Hoorn om de eerste wedstrijdjes van het nieuwe seizoen af te werken met het nieuwe elftal. Nog niet alle spelers waren van vakantie teruggekeerd en omdat er ook een speler met een blessure was moest een beroep gedaan worden op een aantal invallers van JO 13-2 om het elftal compleet te maken.

De eerste wedstrijd die op het programma stond voor AFC was dan ook een heel interessante, namelijk de partij tegen De Graafschap. Poulegenoot in de komende competitie en dus een uitstekende gelegenheid om deze te testen. Tijdens de warming-up ging het voornamelijk over de boom van een keeper die De Graafschap voor het doel had geplant. Tot onze vreugde stond deze 2x het formaat van onze eigen keeper echter niet tijdens ons duel op de goal. AFC begon sterk aan het duel tegen de Gelderse formatie. In defensief opzicht stond het elftal als een huis maar in offensief opzicht konden we niet echt een vuist maken. De strijd werd gestreden op het middenveld en beide partijen wisten elkaar goed te weerhouden van echte doelkansen. Het was AFC die de leiding nam door een verkregen en benutte penalty van Nick Bomer die onreglementair gestuit werd in het strafschopgebied. Wat ook gelijk de eindstand op 0-1 voor AFC bracht en een goed begin leek te zijn voor een prachtige voetbaldag.

De wedstrijd tegen het Rotterdamse Spartaan’20 en ook uitkomende in de 1e divisie maar dan in het zuidelijke gedeelte van Nederland was al een keer gespeeld bij KHFC in Haarlem. Daar verloren wij het dik in de eerste helft en wisten wij verdere schade te beperken in de tweede helft. De uitslag was toen 3-0 voor Spartaan’20. Aangezien de wedstrijdjes in dit toernooi maar 25 minuten duurden moest AFC hard aan de bak. Spartaan’20, stilletjes door ons gedoodverfd als titelfavoriet, wist als heel snel speldenprikjes uit te delen. AFC hield echter goed stand tegen de goede en snelle aanvallers van de Rotterdammers. De beste kansen waren voor hen. AFC zette daar aanvallend te weinig tegenover. Een tegengoal voor AFC zou funest zijn en dat werd het ook na een prachtige combinatie en prima afronding. Met een kleine 1-0 nederlaag stapte AFC van de zware grasmat af. Een kleine domper na de prima overwinning op De Graafschap omdat alleen de poulewinnaar een finale zou gaan spelen. Dus alle andere potjes zou door AFC gewonnen moeten worden en hopen op een uitglijder van Spartaan’20.

De derde poulewedstrijd zou dit keer op kunstgras worden gespeeld tegen gastheer Hollandia. Na twee graswedstrijdjes op het hoofdveld een welkome wisseling. Want het spel op het hoge gras ligt onze ploeg niet zo goed. En dat was ook gelijk zichtbaar in het duel tegen Hollandia. Het inspelen van de bal liep wat vlotter en daardoor de balcirculatie hoog. Ook tegen Hollandia hadden we voor de vakantieperiode al geoefend en tegen de verhouding in verloren wij nipt met 1-0. Toen was scoren het grote probleem en dat zou ons ook in deze wedstrijd parten spelen. Hadden we in de voorgaande wedstrijden wat moeite om kansen te creëren kregen we in de wedstrijd tegen Hollandia een aantal goed opgelegde kansen die wij niet wisten te benutten. Maar ook de tegenstander wist niet tot scoren te komen waardoor de brilstand na 25 minuten spelen op de scorekaart genoteerd kon gaan worden.

Na drie potjes had AFC met 1 x winst, 1 x verloren en 1 maal gelijk alle mogelijke uitslagen gehad en was al duidelijk dat Spartaan’20 geen enkel punt had laten liggen. Om alsnog tweede achter Spartaan’20 te eindigen moest trainer Michael Crombeen en het team de resterende twee partijen wel met winst zien te eindigen. Tegen Barendrecht uit de gelijknamige plaats zou dat geen probleem moeten zijn. Deze ploeg, uitkomende in de 2e divisie, moest al snel de meerdere erkennen in AFC. De ene na de andere aanvalsgolf van AFC werd in 25 minuten er uit geperst. Dankzij ijzersterk keeperswerk van de Barendrecht doelman bleef het lang 0-0. De doelpalen bleken ook van goed materiaal gemaakt want die bleven ook heel na een aantal proefschoten van AFC. De verdiende 1-0 voorsprong werd uiteindelijk door meegereisde Dean van Scheppingen knap ingeschoten na een uitstekende voorzet van Mido Hamelynck. Na het centrale affluiten was de uitslag blijven steken op 1-0 maar dat mocht qua stand in de poule niet veel meer uitmaken. AFC stevende met nog 1 wedstrijd te gaan op een goede tweede plaats. Maar dan moest nog even wel van de Foresters worden gewonnen.

Met vier wedstrijdjes in de benen is het altijd even afwachten wat dat doet met de spelers. De eerste pijntjes worden dan zichtbaar en met de trainingsachterstand zo na de vakantieperiode is zo’n laatste duel altijd wat lastiger. En dan ook nog eens op het achterste grasveld waar men wellicht vergeten was het gras goed te maaien (of was niet mogelijk door de regenval van de laatste tijd) waarbij de fel gekleurde nieuwe schoentjes van de spelers niet eens zichtbaar waren. AFC had blijkbaar nog genoeg energie over want de ene na de andere aanval werd opgebouwd. Met snelle aanvallen over rechts wist AFC een aantal goede kansen te creëren. AFC werd een klein beetje te opportunistisch en vergat dat ook de Foresters wel eens wilde scoren. En dat deden ze ook na de eerste de beste mogelijkheid. De bal viel goed tussen het midden en liet de AFCérs het nakijken bij de counter. AFC richtte zich snel weer op na de 0-1 en maakte via Mido Hamelynck gelijk. Dezelfde Mido bracht uiteindelijk de eindstand op een dik verdiende 2-1 winst.

Met 3x winst, 1 gelijkspel en een kleine nederlaag tegen de latere winnaar van het toernooi wist het team toch goede resultaten te boeken. Vier doelpunten voor en maar twee doelpunten tegen in vijf wedstrijden. Spartaan’20 wist in de finale van andere poulewinnaar DSS Maryland uit de Verenigde staten met 2-0 te winnen. Met een verdienstelijke derde plek nam AFC afscheid van dit leuke en goed georganiseerde toernooi. Met een aantal leer en ontwikkelpunten voor de komende trainingen en oefenpartijen die ons te wachten staan voor dat de competitie in alle hevigheid op 3 september losbarst.

Komende week weer volop trainen met een voltallige selectie en woensdag een oefenpartij tegen FC Lisse O13.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Dylan de Vreeze, Mido Hamelynck, Julian de Roos, Teun Gieling, Jojo da Silva, Kyan Lever. Invallers uit JO13-2; Dean van Scheppingen, Didier Reijns en Thijs de Koning

Afwezigen AFC; Emiel Nieuwhof, Tiago Lauwerens, Armanc Yilderim (allen op vakantie) en Ahmet Celik (blessure).

 

Opgemaakt door René de Vreeze

Fotograaf Caroline Korsten

Meer foto's en nieuwtjes omtrent AFC JO13-1 vindt je op onze facebookpagina AFC JO-13-1 Seizoen 2016-2017

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site