Nieuws - J012-3 eerste seizoenshelft - deel 1 - JO12-3

5 december 2016

Vaste volgers van de J012-3,

Ook dit jaar speelt er weer een talententeam bij AFC. Het betreft vanzelfsprekend de J012-3. Deze jongens hebben de eerste seizoenshelft gespeeld in de 2e klasse 12. Het is ongebruikelijk stil gebleven. Dit is een artikel in twee delen: een seizoensupdate en een beschrijving van de spelers. Met dat laatste beginnen we.

De J012-3 heeft een selectie van maar liefst 16 man. De kans dat er om een invaller gevraagd moet worden is vrijwel nihil. Een minpuntje is dat de speeltijd wellicht wat minder is en er veel wissels nodig zijn. Toch heeft echt elke speler een toegevoegde waarde. In het begin is geëxperimenteerd met 4-3-3. De meest succesvolle opstelling is toch 4-4-2.

Aanval

Julian is een heerlijke spits. Kan goed kijken en wachten op de lange bal om deze dan met gevoel in de touwen te jagen.

Nelson is ook zo'n lekkere spits. Hij speelt iets lager en kan vanaf eigen helft starten. Hij heeft (met David) het hardste schot. Als de nood aan de man is kan hij ook verdedigen.

Bilal, technisch begaafd. Speelt achter de spits en komt vaak vanaf rechts met schitterende voorzetten.

Gilli is een goede speler zo achter de spitsen. Hij is op z'n best als hij de brug slaat tussen het middenveld en de spits.

Middenveld

Ilias is eigenlijk de vaste linkshalf. Hij is snel, heeft spelinzicht en biedt zich aan. Via de linksback, naar Ilias en naar de spitsen is een vaste lijn geworden. Goed schot met linkerbeen!

Daniel was verleden jaar nog verdediger. Dit jaar op links op het middenveld bloeit hij. Hier ligt zijn ware roeping. Speler die het belang van tijdig passen begrijpt.

David is de reus en kracht op het middenveld. Als hij in een positie komt dat hij kan uithalen dan kan de keeper vast vissen. Krachtig schot.

Keano heeft gaandeweg het seizoen alle schroom van zich afgegooid. Hij let goed op positiespel en staat daarom vrijwel altijd goed. Dat combineert hij met snelheid en balgevoel.

Flip is een heerlijke jager op het middenveld. Dankzij hem wordt menig bal veroverd. Hij krijgt dikwijls toch zijn voet er tussen. Verrassend hard schot.

Menno is een typische rechtshalf. Hij heeft een ongelofelijk loopvermogen. Dit is ontzettend waardevol. Hij kan achter bijspringen, maar staat twee seconde later alweer in de aanval.

Verdediging

Gijs is de vaste linksback: groot en sterk. Het ziet er soms wat bonkig uit, maar hij is vrijwel niet te passeren, hij draait de goede kant op en is essentieel voor de opbouw via de linkerkant (met Ilias).

Julius is ook een vaste waarde achterin. Hij staat doorgaans centraal. Hij loopt vrijwel altijd in de juiste lijn en kan op die manier aanvallen ontzenuwen. Een speler die elk team echt nodig heeft.

Boaz staat tevens centraal achterin. Klein, maar razendsnel. Goed spelinzicht en dito schot. Hij kan tevens de verdediging coachen.

Mats is ook niet al te groot maar is ook zo'n Speedy Gonzales. Hij kan daadwerkelijk een doorgebroken speler inhalen en neutraliseren. Hij staat doorgaans centraal achterin of back, maar kan ook als middenvelder worden ingebracht.

Sam heeft een uitstekende wedstrijdmentaliteit. Hij staat rechtsback. Hij verrast telkens de tegenstander: als hij zijn voet er tussen zet komt de tegenstander er niet langs. Een slot op de deur.

Keeper

Judah is zonder enige twijfel de vaste keeper. Hij kan bij moeilijke wedstrijden het team er door heen slepen.

 

Een paar korte conclusies.

Een uitstekende en rotsvaste verdediging.

Een middenveld met flair, techniek en scorend vermogen.

Een aanval met afmakers.

Resultaat over negen competitiewedstrijden: 60 doelpunten voor en 'slechts' 14 doelpunten tegen.

Door een ware team-effort in de eerste seizoenshelft wil de KNVB deze mannen de tweede seizoenshelft graag terug zien in de 1e klasse 09.

 

Lees hierna deel 2 van de avonturen van de J012-3.

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site