Nieuws - Motor AFC JO12-3 komt op stoom - JO12-3

18 september 2016

De omschakeling van een half naar een heel veld valt niet mee; de extra meters, nieuwe posities en het samensmelten van twee groepen spelers, die niet zo goed meer wisten wat verliezen was, zorgden in eerste instantie voor wat zand in de zo geoliede machines van vorig seizoen.

De eerste bekerwedstrijd werden de mannen door een fantastisch spelend SDZ met grote cijfers van het veld gepoetst.
Gelukkig herpakten onze mannen zich in de eerste competitiewedstrijd tegen Waterwijk maar werd er onterecht en zeer onfortuinlijk van de Almeerders verloren: 3-2.

Tijdens de trainingswedstrijden zagen we echter een stijgende lijn; de mannen voelden zich meer en meer thuis op hun posities en nu, in onze eerste thuiswedstrijd tegen DRC JO12-2, zou dat moeten leiden tot onze eerste punten van het seizoen. Het teamuitje, tussendoor, naar AJAX-Vitesse, zou hier bovendien nog extra aan bij moeten gaan dragen.

JO12-3 had vandaag de eer om het nieuw aangelegde veld 6, als eerste te mogen bespelen en voor de wedstrijd werd er door beide teams nog even flink geposeerd voor fotograaf Arnold Ranty, die weer een paar prachtige platen uit zijn toverlantaarn wist te produceren. Bedankt Arnold!

De vrolijke gezichten van DRC op de foto’s stonden, na het eerste fluitsignaal, al snel op onweer toen bleek dat AFC er vandaag geen (nieuw) kunstgras over zou laten groeien en zij door AFC binnen 10 minuten al op een 5-0 achterstand waren gezet.

Goalgetter Julian pakte zijn hobby (scoren) weer op en opende de met 3 prachtige goals. Uitstekende doelpunten van Ilias en Nelson zorgden voor de 5-0 en met doelpunten van Daniel, wederom Julian en Nelson werd de ruststand van 8-0 bereikt.

Het moge duidelijk zijn dat deze wedstrijd eenrichtingsverkeer naar het doel van DRC was en halverwege de wedstrijd had keeper Judah, niet 1 bal te verwerken gekregen. Om hem ook zijn meters te kunnen laten maken werd er besloten om onze harde werker, Gili, de tweede helft op goal te zetten en Judah op de linkshalf positie te posteren. Dat onze keeper ook fantastisch kan voetballen, bevestigde hij in de tweede helft met een zuivere hattrick! Ook Daniel, vorig seizoen nog linksback en nu een snelle middenvelder vulde zijn totaal met 2 doelpunten aan tot 3. Goals van Keano, Julian en Nelson zorgden voor de uiteindelijke 16-0. 

Het zal een uitdagende 1e seizoenshelft voor JO12-3 worden; we spelen in een zware competitie met veelal selectie teams. Zeker is, dat onze mannen erg veel gaan leren en hun huid duur zullen verkopen! De coaches hebben alle vertrouwen in deze fantastische groep gemotiveerde kerels!

Met keeper Judah, (aanvallende) verdedigers als Mats, Gijs, Julius, Boaz, Gili en Sam, een technisch vaardig en snel middenveld met David, Daniel, Nelson, Keano, Ilias en Menno en met in onze vliegende aanval Julian, Bilal en Flip hebben we weliswaar een zeer grote selectie, maar erg goed ingekocht!

NB Op de foto's ontbreekt Menno.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site