Nieuws - One step back, two steps forward… - JO12-1

1 oktober 2016

Goed– het moge zo zijn dat niet iedereen achter de beslissing staat dat onze jongens teruggeplaatst zijn en ongetwijfeld zal er voor ieders uitleg een goede reden zijn, waarvoor respect. Oh ja dat altijd terugkerende woord respect, direct visueel gekoppeld aan alle voetbalgezichten van de UEFA. Vandaag dus ook respect. Respect voor onze mannen die onder de bezielende leiding van ‘de Generaal’ (ik moest even aan Michels denken kijkend naar Rinus zijn houding aan de kant van het veld;-) vanaf de eerste minuut direct de aanval kozen, allemaal zichtbaar hard werkten teneinde een positief resultaat te bewerkstelligen. Toegegeven, ze kregen ‘iets’ meer tijd en ruimte vandaag maar mede daardoor kwamen ze ook weer  aan opbouwen toe en mijn insziens deed dat onze mannen zichtbaar goed. Daarnaast gaf de ‘generaal’ veel korte aanwijzingen die ‘du moment’ toe te passen waren. Ook nam hij alle jongens tijdens hun wisselbeurt even apart om wat persoonlijke instructies mee te geven , om daarna iedereen een bemoedigende schouderklop te geven. Het deed onze boys geen kwaad. Sterker nog, ze deden allemaal hun stinkende best en steeds weer werd via dieptepasses over de vleugels of diepteballen door het midden de aanval gekozen. Het resultaat kon niet uitblijven… en na de zoveelste voorwaartse golfbeweging (respect voor het immer hardwerkende middenveld) was het nota bene Stijn die met een goed schot voor de 1-0 zorgde… hulde Stijn! (lees respect)

Zoals jullie weten ben ik niet van de minuten registratie, dus we pikken de wedstrijd weer ergens op. Nadat onze mannen ondanks het aanvallende spel er een keer of vijf niet in slaagden het Weesper doel te treffen dook wederom de ijzeren wet op, ‘als je niet weet te scoren krijg je er een tegen.’ Zo ook in deze wedstrijd. Na een moment van onoplettendheid in de verdediging viel de bal voor de voeten van een weesper speler die de bal loeihard onder de lat wist te plaatsen 1-1, dat was even goed balen zeg!Echter, ondanks deze tegenslag kozen onze mannen niet het hazenpad en wederom werd er door iedereen volop gestreden en met steeds vaker mooi combinatiespel werd de aanvalslust van vandaag tentoongespreid. Niks hangende hoofden, niks handen in de zakken… steeds gezonde vechtlust en ja, daar ben ik weer, respect dus.Nadat onze tweede treffer werd afgekeurd wegens buitenspel kreeg iedereen langs de lijn het intussen Spaans benauwd… het werd steeds spannender en eventueel verlies zou absoluut niet op zijn plaats zijn. Gelukkig konden we allemaal opgelucht ademhalen nadat een pass door het midden de bal bij Daniël (onze invallende spits van vandaag) terecht kwam, hij kreeg de bal in eerste instantie niet voorbij de keeper maar in tweede instantie liet hij ‘het net alsnog fibreren’ (oude AFC leuze uit de 60er jaren) gerechtigheid dus en wederom respect. Goeie invalsbeurt Daniël!

Last but not least wil ik nog even kwijt dat het arbitrale ‘duo’ zeer behoren heeft gehandeld vandaag, Riens bedankt voor het referee werk en een bijzonder eervolle vermelding voor Ruben die wederom foutloos handelde vanaf de zijlijn. Met vlag en wimpel geslaagd! Ook toen er een opstootje leek te ontstaan gaf hij luid en duidelijk repliek. Dat was het enige vervelende moment van deze wedstrijd maar vanuit respect voor al het positieve besteed ik hier verder geen aandacht aan.

Nou, nu nog een einde eraan breien… ik vind dat iedereen zich vandaag van zijn goeie kant heeft laten zien en spreek de hoop uit dat dit vanaf vandaag een wekelijks terugkerend wapenfeit zal zijn. Klasse jongens! De overwinning was geheel terecht en laten we deze lijn doorzetten. Als laatste wil ik Rinus bedanken voor het feit dat hij zo welwillend was om Noël vandaag te vervangen die helaas niet aanwezig kon zijn. Ik hoop stiekem dat beide heren door af en toe overleg te hebben met elkaar onze mannen aan mooie resultaten kunnen helpen. Maar dat is een puur persoonlijke noot die mij hopelijk in dank wordt afgenomen;-) Indien jullie het niet met me eens zijn hoop ik toch op wederzijds respect.

Come on boys, move on up!!!

Groet van een trotse en blije voetbalvader

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site