Nieuws - AFC JO11-1 : Tweede op kwalificatie toernooi van de Randstad Cup - JO11-1

27 september 2020

Op zondag 27 september jl. heeft het AFC JO11-1 team mee gedaan aan het kwalificatie toernooi van de Randstad Cup 2020-2021.

In De Meern werd gestreden om deelname aan de finale dag in het stadion van Volendam, ergens in het voorjaar 2021. Hiervoor moest het team dan wel bij de top-3 eindigen.

In de poulefase moest AFC het achtereenvolgens opnemen tegen de hoofdklasse teams van VFC Vlaardingen, vv Schoonhoven en AVV Alphen.

Tijdens deze wedstrijden bleek dat zowel de aanval, maar ook de verdediging, goed functioneerde. Vlaardingen en Schoonhoven werden met klinkende cijfers, twee keer 4-0, verslagen. De wedstrijd tegen Alphen leek nog onnodig spannend te worden, maar uiteindelijk werd ook deze tegenstander met 3-1 verslagen. Een doelsaldo van 11 voor en 1 tegen, mag dan ook wel vermeld worden …

In de kruisfinale werd het AFC team gekoppeld aan vv Arnhemse Boys Schuytgraaf. In een zwaar bevochten duel, wisten de AFC-mannen in de laatste seconde alsnog de gelijkmaker (1-1) op de borden te zetten, met een penalty shoot-out als resultaat.

Zo spannend als de wedstrijd was, was ook deze penalty serie. Tot de laatste penalty aan toe bleef het onduidelijk wie de finale zou mogen spelen. Na 5 genomen strafschoppen mocht AFC zich met 2-1 de winnaar noemen …. de ontlading bij de mannen was dan ook groot!

De finale werd gespeeld tegen HSV, de Helmondse Voetbalschool. In een leuke, gelijk opgaande wedstrijd moest het AFC team uiteindelijk zijn meerdere erkennen en werd er nipt met 1-0 verloren ….

Het team (zie bovenstaande foto) mag met recht trots zijn op deze buitengewone prestatie. Niet alleen een tweede plaats op dit sterk bezette toernooi, maar ook een ticket om begin volgend jaar mee te doen aan de finale dag in het Volendam stadion; gefeliciteerd mannen, bijzonder goed gedaan!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site