Nieuws - AFC JO10-2 “Beide benen op de grond” - JO10-2

15 april 2018

14 april 2018 SV Huizen JO10-1 - AFC JO10-2 0-6

Na de 3-2 overwinning op AFC IJburg JO10-1 op 7 april, waar we op echt gras wat wisselvallig voetbal lieten zien (o.a. het befaamde “polletje van Van Breukelen” kwam langs angry), meldden we ons vandaag in Huizen voor de ontmoeting tegen de plaatselijke SV. Wederom een wedstrijd op echt gras. SV Huizen is een echte Traditionsverein in het Gooi en het is leuk om tegen dit soort clubs uit te komen. Huizen is tot vandaag de hekkensluiter maar dat zegt niet altijd alles. Voor de wedstrijd zoek je als columnist altijd naar aanknopingspunten voor een verhaal en vandaag was dat de scheidsrechter van dienst. Werkelijk professioneel en zeer ervaren yes. Kort voor de wedstrijd betrad hij het veld en mooi om te zien was dat de spelers bij de aftrap even een paar woorden te horen kregen en elkaar een handje gaven. Maar wat vooral opviel was dat hij scherp oplette bij inworpen. Dit keer hoorden we dus niet zo vaak het “niet laat em schiet!” maar wel het “beide benen op de grond!”. Opnieuw ingooien dus. Weer wat geleerd.

De wedstrijd verliep voorspoedig, het was duidelijk te merken dat de mannen er zin in hadden. Ook leuk om te zien dat er elke keer wel weer iemand opstaat die door een aantal mooie acties het team vooruit helpt. Dit keer had Eliav het op zijn heupen.  Dat was ook niet verwonderlijk want hij had twee keer niet meegedaan dus stond te trappelen. Mooie goals waaronder direct afwerken uit de draai. Dit nadat Semi met een mooi afstandsschot de score had geopend. En wanneer je dan ook nog Bas en Koen op doel hebt staan dan weet je dat je de 0 houdt winkwink. Een goede teamprestatie en de 0-6 overwinning was dan ook dik verdiend.  3 goals van Eliav, 1 van Rutger, 1 van Semi en 1 van Juan na een mooie solo.

Beide benen op de grond dus zoals de scheidsrechter al aangaf: letterlijk bij het ingooien maar ook zeker als we kijken naar de komende weken. DCG morst 2 dure punten tegen AS80 waardoor DCG en WV-HEDW nu beiden op kop staan gevolgd door onze toppers met 1 punt achterstand. Komende week de uitwedstrijd tegen middenmoter Baarn en dan na de meivakantie de krakers tegen beide koplopers.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site