Nieuws - AFC JO10-2 Afgetroefd - JO10-2

1 april 2018

24 maart 2018: AFC JO10-2 vs. AS80 JO10-1 3-6

Zaterdag 24 maart was de dag dat onze toppers met de neus op de feiten werden gedrukt door AS80 JO10-1. Een lesje in de wetten van het moderne topvoetbal waar duelkracht, felheid en de absolute wil om te winnen de overhand hadden boven het normaal gesproken frivole aanvalsspel van de lijstaanvoerder AFC JO10-2. Het moet gezegd, AS80 liet ook enkele fraaie aanvallen zien en doelpunten zien. Maar vooral de combinatie van het goede spel en de fysieke hardheid leverde de ploeg uit Almere de 3 punten op.

Het was de week dat Ronald Koeman begon als bondscoach met een nieuw 3-4-3 systeem en eerst tegen een 0-1 nederlaag opliep tegen de Engelsen maar vervolgens Ronaldo cs. op een 3-0 nederlaag trakteerde. Hoe toepasselijk, juist Ronald Koeman predikt bij zijn teams de wil om te winnen en gedisciplineerd spel. Was het niet de heer Koeman die zich ooit complimenteus uitliet over een harde overtreding van Hans Gillhaus …  En we zagen tegen Portugal dat het beter “stond” dan tegen de Engelsen.

AFC JO10-2 begon in het inmiddels vertrouwde 2-1-3 systeem: “hoog druk” zetten met 3 mannen voorin en een meevoetballende keeper. Na de afgelasting vorige week was het al weer even geleden dat we een wedstrijd speelden. We herinneren ons nog de bekerwinst anderhalve week geleden in de knollentuin van Maarssen. We waren dus in de winning mood met een plaats bij de laatste 16 van de beker en de voorlopig eerste plaats in de competitie met 3 gespeeld 9 punten. Vandaag dus de wedstrijd tegen AS80 JO10-1 uit Almere. Een ploeg die weliswaar onder ons staat met 3 gespeeld 5 punten maar onvoorspelbare uitslagen laat zien: winst in de beker tegen BFC JO10-1 met 2-1 maar ook een 2-2 gelijkspel tegen Sporting Almere (deze ploeg staat onderin met 4 gespeeld 1 punt ..). Wat zouden we aantreffen?

AS80 zat er bovenop en er was overduidelijk extra motivatie (ook bij het meegereisde publiek …) omdat er tegen de koploper op Goed Genoeg werd gespeeld. Logisch ook. De eerste helft een gelijk opgaande strijd, 1-0, 1-1, 2-1, 2-2 tussenstanden. Een paar spelers van AS80 kwamen steeds goed door. Na de rust “stond” het bij AFC minder goed waardoor de druk van AS80 toenam. Binnen korte tijd liep de ploeg uit Almere uit naar 2-5. We zagen de koppies wat gaan hangen omdat de toppers dit niet gewend zijn. Er ontstaan wat irritaties waardoor je tegen jezelf gaat voetballen in plaats van je terug in de wedstrijd te knokken. Je speelt dan een verloren wedstrijd en dat bleek ook zo te zijn. Weliswaar nog de 3-5 maar tot de aansluitingstreffer kwam het niet meer omdat AS80 de 3-6 op het bord zette. Felicitaties aan de bezoekers.

Geen man overboord, 4 gespeeld 9 is prima en dit soort wedstrijden zijn leerzaam en nodig voor de ontwikkeling van deze groep.

Woensdag aanstaande de bekerwedstrijd tegen Hollandia JO10-1 in Hoorn. We spelen pas om 19.00 uur (!!) dus dat betekent een andere wedstrijdvoorbereiding. Woensdag middag rust, uurtje slapen, 17.00 uur bord pasta. Dat werk. We gaan er in elk geval met de kop omhoog en de borst vooruit op af en dan helpt het als je zo’n wedstrijd tegen AS80 als ervaring mee kunt nemen.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site