Nieuws - JO10-2 Swish Swish - JO10-2

13 februari 2018

AFC JO10-2 tegen Altius JO10-1, 10 februari 2018. Uitslag 12-2

Je hebt juichen en juichen. De dab is uit, de duimen naar de achterkant van het shirt is passé, op de knieën is geweest en de klassieke Johan Cruyff sprong in de lucht zien we niet bij de jeugd. Zaterdag zagen we echter wel de Swish Swish voorbijkomen …

Na het winterkampioenschap in de hoofdklasse 5.3 spelen we op een hoger niveau en kunnen de toppers echt aan de bak. Na een stroeve start van het kalenderjaar tijdens het snerttoernooi bij Buitenveldert en de oefenpot bij Swift JO10-1 was er in de oefenwedstrijd tegen Bloemendaal JO10-1 al weer wat van het oude elan terug in de ploeg. Toch lieten we Bloemendaal in de tweede helft ontsnappen en zij kwamen goed terug van 5-0 naar 5-5. Dit was ook de eerste kennismaking van Justin met de jongens in wedstrijdverband. Door enkele wisselingen in het trainersgilde is Justin onze nieuwe trainer/coach. Bij deze nogmaals dank aan Mallqui voor het trainen en begeleiden van de boys in de eerste seizoenshelft.

Afgelopen zaterdag dan de eerste competitiewedstrijd in deze leuke poule, de hoofdklasse 3.2. Tegenstander: Altius JO10-1 uit Hilversum. We treffen nu ook eens wat andere ploegen dan het standaardrijtje Amsterdam en omstreken. Zo strekt het strijdtoneel zich uit tot het Gooi en zelfs IJsselmeervogels. Afgelopen zaterdag dus Altius. Altius werd opgericht in 1931. De naam Altius werd gekozen naar het motto van de Olympische Spelen: 'Citius, Altius, Fortius' wat zoveel wil zeggen als Sneller, Hoger, Sterker. Leuk weetje nu met de Winterspelen op de achtergrond. De clubkleuren zijn oranje-zwart.

Justin had ons al geïnformeerd over zijn ideeën over speelstijl, posities in het veld en verantwoordelijkheden van trainer, speler en ouders. Een trainer met een duidelijke visie. Als 1 van de 17 miljoen bondscoaches zag ondergetekende een wat andere veldbezetting met vooral vroeg storen door de voorwaartsen en ook een keeper die door ver voor zijn doel te voetballen vaak een “man meer” situatie creëerde. Dit geeft ook direct dynamiek in de ploeg en dit leidde al vroeg tot een voorsprong. Dat het ook wennen is bleek in de loop van de eerste helft waarin Altius een aantal opgelegde kansen kreeg. Verdedigen en aanvallen doe je met zijn allen. Ruststand 4-2 voor AFC.

Na rust een heel ander verhaal en geen vuiltje aan de lucht voor de toppers. Altius kwam er af en toe nog wel uit maar door solide aanvalsspel en sterk verdedigen liep AFC snel uit naar een comfortabele voorsprong. Eindstand 12-2. Doelpuntenmakers: Jayden (4), Keanu (4), Bas (1), Eliav (1), Juan (1), Rutger (1).

Goede start maar duidelijk is dat we in deze poule bij de les moeten blijven en ook best wel eens met een teleurstelling zullen moeten omgaan. Goed voor de ontwikkeling van de boys. Op naar Volendam a.s. zaterdag.

Enne, verzoeknummertje voor de volgende film: Swish Swish van Katy Perry J

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site