Nieuws - JO10-2 op glad ijs? - JO10-2

4 december 2017

Zaterdag 2 december speelden onze toppers de derby bij middenmoter Buitenveldert. Dit was zo’n wedstrijd die gespeeld MOEST worden. De “Buitenvelders” kunnen niet van je winnen, maar je kan wel van ze verliezen… Om 08.00 uur aanwezig op de Gustav Mahlerlaan voor het officieuze kampioenschap van de Zuidas ofwel de “Battle of the Buurt”. Mist, een temperatuur rond het vriespunt en een glad veld nog wit van de vrieskou. Kunstverlichting aan. Afzien voor de mannen en dat gold ook zeker voor het publiek. Op zo’n dag moet je gewoon zakelijk voetballen om de 3 punten mee naar huis te nemen, geen onnodige tierelantijntjes. Vermeldenswaardig is vandaag het camerawerk van Yossi (en dat zonder handschoenen!) bij afwezigheid van Chris. Top dat je er stond Yossi!

De wedstrijd dan, wat kunnen we daar over zeggen? Op de vraag aan zoonlief om de wedstrijd in 5 woorden te omschrijven was het antwoord: koud, goed, slecht, goed, slecht. Koud was het zeker. Goed of slecht is subjectiever, laten we het houden op: bij vlagen goed en soms slecht of ongelukkig. Als gezegd een glad veld en dat betekent dat de bal doorschiet. Dat gebeurde ook geregeld, zaak om de bal goed in de voeten aan te spelen. Na een keurige 0-2 voorsprong na 11 minuten (goede goals van Jayden na voorbereidend werk van Semi/Noah bij de 0-1 en Rutger bij de 0-2) lieten we de teugels wat vieren en dit betekende de 2-2. De nummer 9 van de tegenstander was sterk en ook de aanvoerder nummer 3 speelde goed en scoorde 2x. Toch werden de tegendoelpunten (door het midden) te makkelijk geïncasseerd. Ruststand werd 2-3 na een ongelukkige actie van de keeper van Buitenveldert die de bal in de voeten speelde van Eliav die keurig afwerkte.

Na rust doelpunten van Eliav, Walt (2x) en Rutger. Bij een schot van afstand van Walt stond Rutger slim in de baan van het schot en na een subtiel overstapje verdween de bal in de touwen. Eindstand 3-7 en we kunnen concluderen dat de weersomstandigheden ons vandaag niet “de das om hebben gedaan”. Ondanks de gladheid zijn we koel gebleven om er bij deze temperaturen maar eens een paar hele flauwe woordspelingen in te gooien.

Weer 3 puntjes erbij, opwarmen in de kantine, de tips voor warme voeten ter harte nemen en op naar de midweekse ontmoeting met ZSGOWMS JO10-1 a.s. woensdag!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site