Nieuws - Continue verbeteren - JO10-2

29 november 2017

In het verslag van vorige week repten we over een mogelijke vorentscheidung in de competitie vandaag. Dat geeft vanzelfsprekend wat extra spanning bij de boys van AFC JO10-2 en publiek. De wedstrijd op 25 november 2017 werd gespeeld bij Overbos JO10-1 in Hoofddorp. Overbos was, althans bij ondergetekende, tot nu toe onbekend. Is dit een fusieclub van de “FC OVERspelen” en “Tegenstander het BOS in United”? Dan moeten we ons zorgen maken. Geenszins, het blijkt een wijk in Hoofddorp te zijn … Toch teleurstellend, je romantiseert zo’n naam en dan kom je bedrogen uit. Coaching was in handen van Michel en Jan. In de kantine voorafgaand aan de match kwam de tactiek al even ter sprake: 1-3-2-1 (de kerstboom) of 1-3-1-2 (een eerder beproefd recept). Verzorgde opbouw, opkomende backs, driehoekjes, de bal laten gaan etc. Als je denkt dat je na een week noeste arbeid even relaxed een potje voetbal komt kijken kom je van een koude kermis thuis.

We speelden op natuurgras, temperatuur 7 graden (in de schaduw J), af en toe een waterig laagstaand zonnetje. Waar de meeste ouders dan direct de lucht van vers gemaaid gras opsnuiven en terugdenken aan hun jeugd toen het nog gewoongoed was om af te trappen op een door ochtenddauw nog nat veld. Heerlijk! De jongens moeten toch altijd weer even wennen, het balletje loopt toch wat minder soepel. Als er dan ook nog met een veel te zachte bal wordt gespeeld … Belangrijk om het koppie er bij te houden en ons te blijven richten op het voetbal. De eerste helft werd er goed gecombineerd met voldoende kansen. Een aantal keren hobbelde de “strandbal” net naast het doel. Slechts 1 doelpunt (Jayden) dus een 0-1 ruststand.

De tweede helft werd gespeeld met een betere bal, het voetbal was echter in eerste instantie wat minder en de score bleef lang ongewijzigd. Kansen over en weer. Toenemende spanning. Oude voetbalwijsheid: “wordt het 1-1 dan speel je een hele andere wedstrijd, wordt het 0-2 dan knakt dat de tegenstander”. Pas in de 19e minuut tweede helft viel de tweede goal (Noah) wat de ban brak. AFC liep snel uit naar 0-5 en ook deze wedstrijd zat in de tas. Vermeldenswaardig is een fraaie kopbal van Noah uit een voorzet van Keanu (voorzet afdraaiend iets achter de man die Noah nog met vaart in de hoek wist te koppen). Eindstand 0-5, doelpunten: Noah (2), Keanu (2), Jayden.

Al met al een prima uitslag, veel geleerd weer vandaag en er werd nog even gezellig nagepraat in de kantine. Zaterdag de derby tegen Buitenveldert maar eerst nog oefenen tegen DCG.

(PS - de titel van het verslag verwijst natuurlijk naar ons team maar is ook (niet toevallig) 1 van de uitgangspunten van The Toyota Way J ….)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site