Nieuws - Ook in de Hoofdklasse goed op koers - JO10-2

24 november 2017

Na het vorige wedstrijdverslag over ons debuut in de Hoofdklasse tegen DWS, zijn er inmiddels al weer 4 wedstrijden gespeeld, waarin we de volle winst hebben behaald. Hoog tijd voor een tussentijds verslag.

De tweede wedstrijd speelden we op 28 oktober uit bij Nieuw West United, tot dan toe de koploper. Op het sportpark in West is tevens een rugbyclub gevestigd en dat leek wel de voorbode voor de wedstrijd. Na een heerlijk bakje voetbalkantine koffie (ahum) gingen de toppers van start, met Jaïr als coach. Het ging er af en toe nogal ruw aan toe en de scheids hielp in de eerste helft niet echt mee, enkele keren zagen we een AFC-er op de grond liggen. De toppers behielden echter de rust en liepen uit naar een 0-2 ruststand. In de euforie riskeerde Eliav de gele kaart (J) na het uittrekken van zijn shirt na een doelpunt. Na rust werd het 0-3 en leek de buit binnen. Niets was minder waar, Nieuw West zette een tandje bij geholpen door een fanatiek thuispubliek. Dit was niet voor niets de koploper. Het werd 1-3 en vervolgens 2-3 en de mannen moesten werkelijk alle zeilen bij zetten om de overwinning mee naar Goed Genoeg te nemen. Hots knots begonia voetbal, vrouwen en kinderen eerst maar het lukte. Met een 2-3 eindstand gingen we, zeker ook na een fantastisch glas mierzoete muntthee (voortaan thee bestellen bij Nieuw West!), blij en tevreden terug naar huis. Doelpunten AFC: Eliav, Juan en Walt.

11 november speelden de jongens tegen Abcoude JO10-1, wederom een niet te onderschatten tegenstander. Het is bekend dat er veel talent voortkomt uit Abcoude (o.a. Matthijs de Ligt) en de lokale voetbaljeugd traint hard om in het plaatselijke vlaggenschip de JO10-1 te komen. Het blauw rode tricot wordt al snel vergeleken met Barcelona … Zou het vandaag Tiki Taka voetbal worden? Michel en Jan waren de coaches omdat Mallqui zelf een wedstrijd moest spelen. Michel en Jan zijn gelukkig inmiddels een ervaren, ingespeeld duo. Het plan was om direct druk te zetten maar de eerste helft was nog wat rommelig. Af en toe flipperkastvoetbal van beide kanten. Abcoude had als voordeel een vaste keeper en de opbouw van achteruit was goed verzorgd. De AFC combinaties kwamen nog niet van de grond. Toch scoorde Bas de 1-0 na een assist van Juan. Hierna leek het alsof de toppers al met hun hoofd bij het Sint Maarten feest waren die avond want Abcoude kwam op een 3-1 voorsprong. De anschluss tor was van Noah maar Abcoude bracht de ruststand op 4-2. Alle hens aan dek. In de tweede helft had Abcoude de bus geparkeerd rondom het eigen doel en dit was vooral de verdienste van AFC. Een wedstrijd met twee gezichten dus. Het was AFC dat de klok sloeg met als resultaat 0-6 in de tweede helft. Eindstand 4-8, doelpuntenmakers: Jayden (2), Juan (2), Bas, Noah, Rutger, eigen doelpunt.

18 november kwam Almere FC JO10-1 op bezoek, de nummer 2 en dus wederom een kraker. Jaïr verzorgde vandaag de coaching waarvoor dank! Ook was er weer veel trouw publiek, een extra steun in de rug! Doel vandaag was om extra goed te letten op de opbouw van achteruit. We creëerden veel kansen en de jongens zaten er lekker fanatiek in, bij balverlies wordt gelijk druk gezet om de bal te heroveren en in de omschakeling tot kansen te komen. Ook een aantal mooie combinaties met 1x raken. Verder veel schoten op doel, ook een paar keer over het doel. Hier moet dus nog wat extra aandacht aan worden gegeven op de training. Almere liet zich ook zeker zien de eerste helft met enkele goede aanvallen. Ruststand 3-0. Veel corners in de tweede helft en die liepen lekker, zo werd er maar liefst 3x uit een corner gescoord (Keanu zelfs 2x met het hoofd uit afdraaiende corners van Rutger). Jayden was prima op dreef met goede individuele acties resulterend in 4 goals. De spits van Almere echter bleef soms voorin hangen waar we niet altijd raad mee wisten, waardoor we nog een tegendoelpunt incasseerden, hier kunnen we beter op anticiperen. Al met al een verdiende overwinning die nooit in gevaar was. Doelpunten: Jayden (4), Keanu (3), Semi en Juan.

Komende zaterdag de uitwedstrijd bij Overbos JO10-1, een mogelijke vorentscheidung in de strijd om het kampioenschap. We kunnen concluderen dat onze toppers ook in de Hoofdklasse goed op koers liggen!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site