Nieuws - DWS JO10-1 - AFC JO10-2 - JO10-2

16 november 2017

Zaterdag 21 oktober, uitslag: 1-12

Met een gezonde wedstrijdspanning leefden de jongens (en de ouders) toe naar de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse. Dank aan Peter en Rinus voor het regelen van de tussentijdse promotie. Met DWS troffen we direct een roemruchte tegenstander. Dat blijkt al direct bij het betreden van de kantine waar het oog valt op een grote elftalposter uit vervlogen tijden met op de foto Ruud Gullit en Frank Rijkaard. Psychologische oorlogsvoering zullen we maar zeggen.

Vanwege de herfstvakantie traden we aan met twee invallers, Mick en Max. Koen is gelukkig bijna hersteld van een gebroken vinger en Rutger en Noah zijn op vakantie. Na de warming up kwamen beide ploegen op verzoek van de scheidsrechter in de middencirkel bijeen voor een kort praatje waarna beide teams elkaar de hand schudden. Goed gedaan DWS! Er werd afgetrapt, onder toeziend oog van een Ajax scout en trainers van Coerver, die enkele pupillen in zowel de AFC als DWS gelederen op het veld zagen.

De toppers hadden er duidelijk zin in en zaten er direct bovenop. Een fanatieke instelling en goed combinatiespel resulteerde in een vroege 0-3 voorsprong. Mooie goals waaronder een schot over de keeper vanaf de zijlijn (was deze wellicht als voorzet bedoeld? Het mocht de pret niet drukken). Rustig achterover zitten denk je dan maar het niveau in de Hoofdklasse vraagt scherpte. Even had AFC het moeilijker. De keeper van DWS liet zich niet onbetuigd met enkele prima reddingen en DWS combineerde goed met onder meer enkele watervlugge voorwaartsen. Dit leidde tot de 1-3. Onze toppers zetten een tandje bij en bij rust was de stand 1-4.

Na rust was het wedstrijdbeeld eenzijdiger. Er was vooral 1 ploeg die voetbalde, AFC en de score liep snel op. Wederom mooie goals waaronder een vrije trap in de kruising. Er werd goed verdedigd en Mick straalde in de goal rust uit en zorgde voor uitstekende spelhervattingen. Eindstand 1-12. Doelpuntenmakers: Bas 3, Jayden 2, Eliav 2, Juan 2, Max 1, Keanu 1, Semi 1. Max was de koning van de assist, 4 stuks. We kunnen terugkijken op een geslaagd debuut in de Hoofdklasse. Goed samenspel, een fanatieke wedstrijdinstelling en vooral ook elkaar iets gunnen. Klasse! Volgende week de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper, Nieuw West United. We kijken er naar uit.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site