Nieuws - AFC O10-1 – Houten O10-1 - JO10-1

16 mei 2017

AFC O10-1 – Houten O10-1

Vooraf

AFC staat 1e en kan vandaag kampioen worden! Er moet minimaal gelijk gespeeld worden. Tegenstander is Houten en de vorige ontmoeting eindigde in 4-4. AFC heeft het dus in eigen hand...

De wedstrijd

We starten met Rijk, Hessel en Tycho als wissels. Achterin, Daan op doel, Andrew als laatste man, Denchello en Mick als back. Op het middenveld staat Eduardo en voorin Jayden en Gyvani.

Houten mag aftrappen en AFC probeert Houten direct klem te zetten. Maar Houten laat zich niet klem zetten en speelt de bal goed rond. Na 5 minuten komen ze over het middenveld en maakt AFC een overtreding. Houten legt aan voor een afstandschot en de bal wordt via de spits net iets van richting veranderd zodat Daan er niet goed bij kan, 0-1.

Gelukkig laat AFC zich niet direct gek maken. Wel moet het snel op zoek naar de gelijkmaker. Virtueel even geen kampioen, maar er zijn nog 45 minuten te spelen.

En er komen al snel wat kansen als Gyvani de back flink onder druk zet. Hij speelt de bal blind naar voren en Denchello vangt op. Direct op Eduardo, die aan een opmars begint en Jayden aanspeelt. Die schiet vanuit een lastige hoek op doel ... onderkant lat. Mick in de rebound en dan kan de keeper met een mooie duik naar de hoek de bal klemmen. Blijft zo wel 0-1.

Dan weer een goede kans als Jayden samen met Eduardo combineert en zo met zijn tweeen de aanval opzetten. Uiteindelijk komt de bal bij Gyvanni die nu 1 op 1 met de keeper staat. Gyvanni schiet hard en hoog op doel en de keeper springt er voor en krijgt de bal vol in zijn gezicht. Maar zo houdt hij de bal wel uit het doel.

Maar Houten krijgt ook enkele mogelijkheden. Op precies dezelfde plek weer een vrije trap. Die wordt natuurlijk weer in 1 keer op het doel van Daan gevuurd. Gelukkig wordt deze snel tot corner verwerkt.

Dan verovert Eduardo de bal op het middenveld en speelt direct de snel opkomende Jayden aan. Als Jayden oprukt en wordt aangevallen gaat de bal netjes terug op Eduardo. Wel voor zijn rechter been, dus Eduardo durft het schot op doel niet aan. Alternatief is een steekballetje op Jayden die mooi doorloopt en de bal zo in de linkerhoek kan binnenschieten, 1-1.

Na 17 minuten spelen komen Tycho, Hessel en Rijk in de ploeg. AFC heeft intussen een licht overwicht in het veld, maar het blijft natuurlijk gevaarlijk een bevrijdende 2-1 zou mooi zijn. Dan is het ineens rust. We hebben in plaats van 25 minuten slechts 20 minuten gespeeld.....

In de tweede helft speelt Eduardo een hoge bal naar voren richting Hessel, die de hoog opstuiterende bal beter inschat dan zijn tegenstander en er dus mee door kan op de keeper. De laatste man wodt uitgekapt en een voorzet op Tycho die vrij voor de keeper staat volgt. Tycho raakt de bal niet goed met links, corrigeert met rechts en de 2-1 is een feit! Heel het team inclusief wissels vliegt het veld op om dit te vieren.

Vanaf dat moment wordt er nog beter door AFC gecombineerd. Het vertrouwen in een goede afloop groeit met de minuut. Achterin zijn er nauwelijks problemen. Er wordt zeer goed verdedigd door Rijk, Andrew en Denchello.

Drie minuten later krijgt AFC een corner na goed werk van Denchello. Denchello neemt de corner zelf en mikt op Hessel die bij de tweede paal staat. Die kopt de bal pardoes in het doel, 3-1. Weer heel het team het veld op...

En AFC gaat door! Mick weet met een afstandsschot de lat te raken.

Enkele minuten later stoort Tycho direct de opbouw als de keeper van Houten de bal uitrolt naar de back. De back passt snel de bal weg en die belandt zo in de voeten van Jayden. Jayden speelt Hessel aan en die passt de bal direct voor het doel langs. Tycho komt ingegleden en tikt de bal zo achter de keeper in het doel. Zelf ligt hij 2 meter achter de achterlijn. Weer rennen alle wissels het veld in om ook deze goal te vieren, 4-1. Trouwens ook d het halve team van O10-2 viert dit mee in het veld.

Een paar minuten later wordt de bal door Jayden hoog naar voren geschoten. De verdediger van Houten krijgt de bal niet onder controle. Tycho wel en die spurt ermee richting doel. Hij heeft 2 schijnbewegingen om de laatste man uit te spelen en kan dan rustig de bal langs de keeper schieten, 5-1. en het hele team rent weer het veld in om...

We zitten in de 20e minuut van de 2e helft als Gyvanni van 25 meter hard uithaalt richting doel. Een verdediger raakt de bal met het hoofd en de bal belandt bij Hessel. Die omspeelt zijn tegenstander, legt de bal voor zijn linker voet en met een prachtige stift over de keeper in de rechterkruising, 6-1. En weer ...

De coach van Houten vraagt aan de scheidsrechter om er maar mee te stoppen. Het is intussen wel duidelijk wie de kampioen is!

Na afloop

KAMPIOEN ! En wel op een hele mooie manier bereikt. AFC had het in eigen hand, het resultaat is eigenhandig geboekt... een schitterende teamprestatie.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site