Nieuws - AFC O10-1 – Volendam O10-1 - JO10-1

11 mei 2017

AFC O10-1 – Volendam O10-1

Vooraf

AFC staat 1e en kan een grote stap naar een kampioenschap zetten. Dan moet er wel worden gewonnen van Volendam. Op een toernooi zijn we het team 1 keer tegengekomen en werd er uiteindelijk, na een 2-0 voorsprong met 2-3 verloren. Dus niks “makkie”, maar meer een gewaarschuwd team telt voor 2 ...

De wedstrijd

We starten met Andrew, Hessel en Tycho als wissels. Achterin, Daan op doel, Rijk, Denchello en Mick. Op het middenveld staat Eduardo en voorin Jayden en Gyvani.

AFC begint fel aan de wedstrijd, de bal gaat goed rond. Het tempo ligt hoger dan dat van Volendam. Het duurt eigenlijk niet lang voordat AFC de eerste kansen krijgt. Door het snelle spel is de verdediging van Volendam steeds net iets te laat. Er vallen gaten. Zo staat Jayden op een gegeven moment helemaal vrij en als Eduardo de bal op Jayden passt, kan hij hard laag in de hoek de bal binnen schieten. Het is dan 1-0 na 4 minuten spelen.

Volendam hanteert een spel van opbouwen vanuit achterin. Maar vanaf de backs wordt het middenveld gewoon overgeslagen. De backs rammen de bal zo hard naar voren, dat die direct bij de voorhoede belandt. Veel van deze ballen kan AFC makkelijk verdedigen, maar soms ... Tja, na 8 minuten spelen is het op die manier dan ook 1-1.

AFC laat het er niet bij zitten en speelt stug door met het spelen van haar eigen spel. Het wordt dan ook snel beloond als Eduardo van dik 10 meter gewoon mag uithalen. Weer laag in de hoek en de keeper van Volendam duikt zo over de bal heen..., wel 2-1 daardoor.

Nog eens 4 minuten later weet Eduardo een 2e goal te scoren. Eigenlijk op dezelfde manier. Dreigen te spelen op Jayden of Gyvani, de verdedigers happen en zo creeert hij voldoende ruimte om zelf te schieten. Weer laag en hard in de hoek, AFC heeft door dat de keeper van Volendam moeite heeft met de lage ballen in de hoek, 3-1.

De aanvalsgolven op het doel van Volendam blijven aanhouden. Het is weer Eduardo die nu dreigt te schieten, maar dan toch afspeelt op de vrijgekomen Gyvani. Die mikt hard en zuiver in de linker hoek, 4-1.

Intussen zijn Andrew, Tycho en Hessel erin gekomen voor Gyvani, Jayden en Denchello.

Het spel verandert er niet door. Er wordt nog steeds snel en goed gecombineerd. Tycho weet op te komen, Hessel loopt weg voor het doel en neemt zijn verdediger mee. Zo creeert hij veel ruimte en Tycho kan nu zelf hard uithalen en de stand op 5-1 brengen.

Het lijkt erop dat Volendam niet veel in te brengen heeft. Achterin heeft het wel een probleem, maar aanvallend staan er toch 2 snelle spitsen. Soms komt de bal op maat en dan is het direct gevaarlijk voor het doel van Daan. Het is een “kick and rush” spel dat ze spelen. Toch weten ze op die manier wel de 5-2 te maken.

Het is tevens de ruststand.

Ook in de 2e helft blijft AFC haar eigen spel spelen. Er wordt vanuit achterin goed opgebouwd. We zien zelfs dat Mick, Rijk of Andrew mee komen naar voren bij een aanval. Het geeft nog meer druk op het doel van Volendam. Het is nu Hessel die netjes bediend wordt en de keeper makkelijk passeert, 6-2.

Dan 3 minuten later heeft Hessel de bal op rechts. Hij weet om zijn verdediger heen te spelen, maar wordt helemaal naar de achterlijn gedongen. Nu 2 verdedigers om zich heen. Andrew is mee opgekomen en biedt zich achter hem aan. Bal komt en Andrew zet direct voor hoog voor de pot. Tycho staat achterin en kopt de bal pardoes binnen. Denk dat dit wel de mooiste goal is van vandaag. Wat een teamwork, 7-2.

Het duurt 7 minuten voordat de verdediging van Volendam weer compleet zoekgespeeld is en Tycho de 8-2 scoort.

Twee minuten later hetzelfde liedje. Met snel spel komt de bal bij Hessel die beheerst intikt en de 9-2 op het scorebord zet.

Dan is het duidelijk dat AFC een tempo lager gaat spelen. Kan vermoeidheid zijn, het ging allemaal ook zo snel. Volendam weet er wel gebruik van te maken. Via 2 corners weten ze de eindstand op 9-4 te zetten.

Na afloop

Na afloop weten we dat volgende week bij winst op Houten het kampioenschap behaald is. Misschien is een gelijk spel al genoeg, maar laten we maar gewoon proberen de 3 punten te behalen...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site