Nieuws - Buitenveldert O10-1 – AFC O10-1 - JO10-1

24 april 2017

Buitenveldert O10-1 – AFC O10-1

Vooraf

Maar weer eens een wedstrijd tegen Buitenveldert, de koploper, de angstgegner en het team dat ons uit de beker knikkerde! Kijkend op de ranglijst staat AFC 2e, Buitenveldert dus 1e. We kunnen bij winst 'stuivertje wisselen'. Oftewel, tijd voor een revanche ...

De wedstrijd

AFC mist Eduardo dus zijn er twee wissels. Rijk en Gyvani. Op doel Daan, rechtsback Denchello, linksback Mick en laatste man Andrew. Jaden op het middenveld en voorin staat het duo Tycho en Hessel.

Buitenveldert trapt af en de bal is direct bij het doel van Daan. Een schot wordt geblokt en belandt pardoes voor de voeten van een aanvaller die nogmaals schiet. Iedereen kijkt en ziet hoe de bal direct in het doel vliegt... we spelen 30 seconden … 1-0 achter....

Maar AFC laat zich niet uit het veld slaan, eh voetballen. AFC zet Buitenveldert direct op eigen helft onder druk en weet de bal goed rond te laten gaan. Binnen enkele minuten is het dan ook 1-1 als Mick Hessel in de diepte aanspeelt. Hessel gaat op volle snelheid langs zijn verdediger en vlak voor de achterlijn passt hij de bal hard voor het doel. Tycho schiet, maar het schot wordt geblokt en belandt zo voor Jaden. Die schiet wel raak!

Vanaf dat moment dicteert AFC de wedstrijd. De aanvalsgolven blijven volgen op het doel van Buitenveldert. Jaden weet veel ballen van achteruit richting de spitsen te spelen. Zo belandt er een bij Tycho de hard en hoog de bal in het doel weet te schieten en de 1-2 is een feit.

Achterin zijn er ook weinig problemen. Andrew staat 9 van de 10 keer precies op de plek waar Buitenveldert de bal speelt. Staat hij er niet, dan is de bal voor Denchello of Mick. Denchello heeft zijn snelle aanvaller goed onder controle, die is zo niet gevaarlijk. En de combinaties lopen goed. Omschakelen van verdediging naar aanval en andersom (!) gaat snel en Buitenveldert komt er gewoon niet door.

Althans, zo lijkt het. Onnodig balverlies op het middenveld leidt een snelle counter in en zowaar weet Buitenveldert tegen de verhouding in de gelijkmaker te scoren, 2-2.

Maar AFC gaat onverstoorbaar door. Vandaag zijn ze de betere ploeg en dat moet in de score tot uiting komen. Vlak voor rust wordt Tycho in de diepte aangespeeld. Keeper komt uit en Tycho dreigt te schieten, keeper duikt … maar het was slechts een overstapje over de bal heen... snel erlangs en vlak voor de achterlijn diagonaal achter de keeper de bal in het doel, 2-3.

Het is de ruststand.

In de tweede helft zien we dat Buitenveldert steeds vaker de lange bal speelt. AFC vangt de meeste ballen direct op en met snelle combinaties over de vleugels en opkomende backs zijn er goede countermogelijkheden. Giovanni speelt de wedstrijd van zijn leven, achterin nota bene. En Giovanni is dan ook degene die de bal mooi opvangt en direct Hessel bedient. Die rent met twee verdedigers richting de goal, maar de weg wordt goed afgesneden. Dat is lastig... of niet? Gewoon maar eens uithalen dan vanaf een dikke 15 meter. De bal zeilt halfhoog richting doel en heeft effect. De keeper kan het niet goed inschatten en krijgt hem tegen zijn uitgestrekte arm aan. De bal is te hard en vliegt over de lijn de goal in, 2-4.

Nog 10 minuten te spelen, dit moet lukken. Sterker nog. Met een nieuwe snelle aanval van AFC wordt Giovanni aangespeeld. Die liep helemaal vrij en kan hard inschieten en de stand zelfs op 2-5 zetten.

Vlak voor tijd doet Buitenveldert nog iets terug als ze vlak voor het doel van Daan een vrije trap krijgen. Die bal wordt hard op het doel geschoten en bij de tweede paal netjes in het doel gewerkt, 3-5.

Na afloop

Na afloop constateren we dat AFC een heel goede wedstrijd heeft gespeeld. We hebben dus 'stuivertje gewisseld' en staan nu 1e. En het publiek? Dat zat voor een dubbeltje op de 1e rang!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site