Nieuws - Jong Oranje O10-1 – AFC O10-1 - JO10-1

11 april 2017

Jong Oranje O10-1 – AFC O10-1

Vooraf

Een nieuwe tegenstander, Jong Oranje uit Alkmaar. Kijkend naar de uitslagen van deze tegenstander zien we dat ze 1 overwinning hebben geboekt uit 4 competitieduels. En de winstpartij is juist geboekt tegen BFC waar AFC van verloor...

De wedstrijd

We spelen 7 tegen 7, Andrew is er niet bij, dus zijn er 2 wissels. Vanaf de start zien we dat AFC geconcentreerd speelt en veel feller op de bal is dan Jong Oranje. De bal wordt goed rondgespeeld en de eerste kansen ontstaan al snel. Jong Oranje speelt veel de lange bal en dat is gevaarlijk, want voorin staat een snelle spits.

Toch is het AFC dat de score opent. Hessel wordt aangespeeld en kapt zijn tegenstander uit. Jaden komt inlopen en krijgt prompt de bal direct in de voeten gespeeld. Jaden weet daar wel raad me en de keeper is kansloos, 0-1.

Het is wachten op de 0-2, maar AFC moet achterin goed opletten. Ballen over de verdediging heen geschoten met een snelle spits levert toch tot 2 keer toe een 1 op 1 situatie op tegenover keeper Daan. Maar Daan komt steeds goed uit en verkleint zo zijn doel zodat het gelukkig allemaal goed afloopt.

AFC weer in de aanval en Eduardo wordt op weg naar het doel neergehaald. We krijgen zowaar een penalty. Dat zien we niet vaak. Helaas, de penalty wordt niet benut.

Vijf minuten later is het gelukkig wel raak als Eduardo de bal op Hessel passt. Die haalt direct uit en via binnenkant paal is het 0-2.

Nog geen minuut later is het weer Hessel die scoort. Nog een keertje hard en laag in de hoek. De keeper duikt niet..., 0-3.

Het is tevens de ruststand.

Na rust zien we hetzelfde wedstrijdbeeld. AFC is feller en heeft een te hoog tempo voor de tegenstander die steeds achter de feiten en de bal aanloopt. Tycho zet een rush in vanaf het middenveld en rond zelf af, 0-4.

Jong Oranje blijft de lange bal spelen en heeft eindelijk 5 minuten later succes, 1-4. Tja, keeper Daan kan niet alles tegenhouden...

AFC gaat onverstoorbaar door. Gyvanni komt over links opzetten en schiet de bal hard voor het doel langs. Wie tikt de bal binnen? Dat doet een Jong Oranje speler voor hem en zo is het 1-5.

AFC blijft de bal goed rondspelen. De hele verdediging van Jong Oranje wordt zo zoek gespeeld. Weer Tycho die uithaalt, keeper heeft de bal half. Tycho loopt door en tikt de bal pardoes onder de grabbelende keeper in het doel..., 1-6.

Een kleine 5 minuten later weet Eduardo de bal mooi hoog in het doel te schieten op aangeven van Hessel. Mooi uitgespeelde aanval, 1-7.

En dan weet Tycho een hattrick te maken door 1 minuut later de 1-8 erin te schieten.

En zo  eindigt deze wedstrijd in 1-7. Tja, dat kan zomaar als de scheidsrechter de tel kwijt raakt...

Na afloop

Na afloop constateren we dat we weer netjes de 2e plaats hebben heroverd in de competitie. We hebben zelfs nog zicht op het kampioenschap. Moeten we in ieder geval de volgende wedstrijd tegen koploper Buitenveldert 'even winnen' ...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site