Nieuws - AFC O10-1 – BFC O10-1 - JO10-1

22 maart 2017

AFC O10-1 – BFC O10-1

Vooraf

Met 6 punten uit 2 competitieduels staat AFC fier bovenaan. Vandaag speelt AFC een thuisduel tegen BFC. De vorige ontmoeting eindigde in een 6-4 overwinning. BFC is een lastige tegenstander, dus AFC-BFC wordt geen 'makkie'. Wie A zegt moet vandaag ook B zeggen...

De wedstrijd

We spelen 7 tegen 7, dus er zijn 3 wissels: Eduardo, Hessel en Mick. Achterin staan Denchello, Andrew en Rijk. Op het middenveld Jaden. Tycho en Gyvani voorin.

BFC trapt af en de bal vliegt direct naar voren. Meteen 3 man er achteraan. Rijk vangt op, maar wordt direct klem gezet. Zijn terugspeelbal op keeper Daan is te zacht, een aanvaller is er eerder bij dan Daan en binnen 1 minuut staat het 0-1.

BFC ziet dat het vandaag kans heeft tegen AFC. Ze gaan nog feller het duel in en AFC laat zich intimideren. Er wordt veel te veel balverlies geleden. De afvallende bal is meestal voor BFC en die knallen de bal direct hard en hoog naar voren voor een vervolg. Dit spel ligt AFC duidelijk niet. De bal is meer in de lucht dan op de grond en het ziet er allemaal nogal chaotisch uit.

Soms wordt er goed gecombineerd en er ontstaan op zulke momenten wel kansen. Toch is het BFC die na 20 minuten de 0-2 weet te maken. BFC gaat wel heel goed om met die paar kansen die ze krijgen. Het is tevens de ruststand. 

In de tweede helft moet het toch echt anders. AFC begint goed met wat sneller spel en er wordt iets beter gecombineerd. Maar BFC wil de voorsprong niet weggeven en maakt  een paar enorme overtredingen om AFC het scoren te beletten. Penalties worden niet gegeven bij O10, maar je zou als scheidsrechter er op een gegeven moment gewoon een aantal keer naar de stip moeten wijzen. Ongeoorloofd hoe voor eigen doel Jaden door drie spelers wordt neergelegd. Hoe Hessel vol onderuit geschopt wordt en dit geldt ook voor Eduardo. De vrije trappen die er dan wel voor gegeven mogen worden belanden op de paal of zeilen rakelings over de lat.

AFC blijft vol op de aanval spelen, waardoor BFC in een counter zelfs de 0-3 weet te scoren.

Uiteindelijk weet AFC toch te scoren als Gyvani de bal vanaf het middenveld hard op Tycho inspeelt. Die neemt mooi aan, draait snel om en haalt meteen uit. De keeper is eindelijk geklopt, 1-3.

Helaas is er te weinig tijd over om er nog echt een wedstrijd van te maken. In de laatste minuut als heel AFC aanvalt, weet BFC is een counter de 1-4 te scoren.

Na afloop

Na afloop constateren we dat we de koppositie zijn kwijtgeraakt. En we constateren dat we na A helemaal geen B hebben gezegd! Je als team herpakken na een tegenslag blijkt heel erg moeilijk te zijn. Vandaag lukte dat dan ook niet. Tja voetballen is echt niet alleen met de voeten. Het hoofd moet ook meedoen...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site