Nieuws - Zeeburgia O10-2 - AFC O10-1 - JO10-1

13 maart 2017

Zeeburgia O10-2 - AFC O10-1

Vooraf

Met 1 gespeeld en 3 punten kunnen we trots melden dat we ongeslagen en eerste in de competitie staan. Vandaag een uitwedstrijd tegen Zeeburgia O10-2. Zeeburgia O10-1 was voor AFC in de vorige competitie geen probleem (8-1 winst!). We zijn benieuwd wat O10-2 kan. Doorgaans is een 2e team toch zwakker en ik bespeur enige onderschatting bij AFC vooraf aan dit duel. Dat is nooit een goed voorteken.

De wedstrijd

We starten 8 tegen 8 en hebben dus 2 wissels: Tycho en Eduardo. Voorin staan Gyvani, en Hessel. Op het middenveld staan Mick en Jaden. Achterin staan Rijk, Andrew en Denchello. Daan op doel.

We starten redelijk, maar merken al heel snel dat de tegenpartij fysiek enorm sterk is. Ze gaan vol de duels in. We zien vele slidingen op de bal en daarbij wordt de man ook niet ontzien. AFC wordt hierdoor uit haar spel gehaald. De bal gaat al snel niet goed meer rond door het vele stil liggen van het spel dat gekenmerkt wordt door veel overtredingen. Bij balbezit van Zeebrugia wordt er steeds voor de lange bal vooruit gekozen. Ook de keeper trapt alleen maar ver uit. Van enige opbouw bij Zeeburgia is geen sprake. Op de helft van AFC zien ze dan wel weer verder. Uiteindelijk valt de bal wel een keer goed... en dat is enorm lastig om tegen te voetballen.

Voor AFC is deze strategie erg gevaarlijk allemaal en als de bal een keer goed valt voor Zeeburgia zien we gelukkig Daan zijn doel goed verkleinen, waardoor de bal naast het doel wordt geschoten. En niet veel later valt de bal zomaar voor de spits die vrij kan uithalen. Daan moet een enorme duik maken en kan nog net de bal tot corner tikken. Dat was een absolute 1-0 achterstand die gelukkig werd voorkomen.

AFC heeft ook veel kansen. We zien een mooie strakke kopbal van Jaden, maar die is 20 centimeter over de lat. We zien enkele goed uitgespeelde mogelijkheden met een voorzet voor de pot van Gyvani, maar het eindigt allemaal in net niet. Iets te hoog, iets te hard en als precies op maat wordt de bal langs de verkeerde kant van de paal geschoten. Of de keeper pakt de bal. Die blijkt vandaag zijn dag te hebben. Zo blijft het lang 0-0. Sterker nog, we gaan zo rusten met 0-0.

In de tweede helft is het spelbeeld in het begin niet veel anders. De bal gaat te traag rond en Zeeburgia blijft er bovenop zitten. Nou ja meer liggen als we alle slidingen zien die er gemaakt worden. Ze krijgen het zelfs voor elkaar om zichzelf ermee te blesseren... maar ook Hessel en Eduardo krijgen de volle laag als ze de bal proberen af te schermen. De oplossing ligt toch meer in het sneller rondspelen van de bal. Intussen loopt de tijd door en AFC begint steeds vluchtiger te voetballen. Soms te gehaast en dat leidt tot balverlies en gevaarlijke countermogelijkheden. Daan wordt gesommeerd om meer de lange bal te spelen om zo meer druk op de helft van Zeeburgia te creeren. Dit werkt een stuk beter. We zien steeds meer kansen, maar de bal wil er gewoon niet in. Hessel met een gigantische pegel ... de keeper zit er met zijn vingertoppen aan (dat deed pijn...), maar de bal gaat hierdoor via de lat over het doel. We houden niet meer dan een corner over. Nog 10 minuten. Zeeburgia wordt wat vermoeid, AFC blijft aandringen en eindelijk is er zoveel chaos voor het doel van Zeeburgia dat Tycho de bal brutaal van een verdedigers voet weg tikt en direct doorloopt en in de loop de bal eindelijk in het doel schiet, 0-1. Nu komt Zeeburgia er massaal uit voor een gelijkmaker. Maar ze worden telkens netjes opgevangen door Andrew, Denchello en Rijk. Voorin is er nu meer ruimte en zoals het dan vaak gaat, zo gaat het nu ook. Zeeburgia is druk met aanvallen en verliest de bal. Direct een tegencounter en er ontstaat een communicatieprobleem (wie pakt de bal?) tussen de back en de keeper, waardoor Mick ertussen kan. Mick pikt op met rechts en legt de bal voor zijn linkerbeen. Vervolgens schuift hij de bal netjes achter de uitgekomen keeper in het lege doel, 0-2. Dit is 2 minuten later ook de eindstand. 

Na afloop

Na afloop kunnen we constateren dat we nog steeds de volle winst hebben en bovenaan staan. Maar makkelijk ging het vandaag niet. ‘Onderschat nooit een tegenstander’ is denk ik wel een goede les die geleerd kan worden van dit duel. Op fysiek vlak kan er ook nog een hoop winst behaald worden. De bal moet veel meer het werk gaan doen. Sneller passen, veel meer rondspelen en natuurlijk op zijn tijd die mooie individuele acties maken. Daar komt het publiek op af ... want het publiek houdt heel erg van het kersje op de taart.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site