Nieuws - AFC O10-1 - Buitenveldert O10-1 (Bekerwedstrijd) - JO10-1

9 maart 2017

AFC O10-1 - Buitenveldert O10-1 (Bekerwedstrijd)

Vooraf

Eindelijk weer eens een bekerwedstrijd. Loting heeft bepaald dat AFC tegen Buitenveldert mag aantreden. 

De wedstrijd

AFC is compleet en we starten dus met 3 wissels. Andrew, Hessel en Gyvani. Op doel Daan, linksback Denchello, rechtsback Mick en laatste man Rijk. Jaden en Eduardo nemen het middenveld voor hun rekening en in de spits staat Tycho.

AFC begint goed en zet Buitenveldert op eigen helft snel onder druk. Er ontstaan al snel wat kleine kansjes. In de 9e minuut is het zelft raak als Eduardo een mooi steekballetje aflevert waar Tycho heel snel achteraan gaat. Er is 1 verdediger bij en de keeper komt uit. Tycho is als eerste bij de bal en weet deze netjes onder de uitkomende keeper in het doel te schieten, 1-0.

Amper 1 minuut later krijgt Buitenveldert een vrije trap op het middenveld. De speler probeert de bal in 1 keer op doel te schieten en Daan krijgt de bal niet goed onder controle en de bal beland via zijn bovenbeen tegen een aanvaller aan en die weet de bal van nog geen halve meter afstand nog net in het doel te werken, 1-1.

Door deze enorme gelukstreffer zit de frustratie bij AFC er goed in. Toch weet AFC zich te herpakken. De wedstrijd gaat gelijk op. Buitenveldert blijft de bal wel beter rondspelen, maar AFC heeft goede kansen door mooie individuele acties van onder andere Jaden, Tycho en Eduardo voorin. Het resulteert helaas niet in een doelpunt. Buitenveldert wordt gedwongen op de counter te spelen. Gelukkig staat het bij AFC goed achterin. Mick neemt totaal geen risico en ruimt veel ballen op, waarvan de nodige direct bij Tycho belanden voor een AFC aanval. Andrew staat goed opgesteld voor de lange ballen van Buitenveldert, dus ook geen probleem. Denchello komt soms mooi door over links met snel spel. Daan geeft de nodige aanwijzingen. De wedstrijd gaat naar de rust met een 1-1 stand. Jammer, want er zat voor AFC echt meer in.

In de tweede helft begint AFC weer fel. Toch is het wat gehaast allemaal. We missen  het samenspel. Spelers zijn te lang aan de bal en daardoor kan Buitenveldert op tijd terug om te verdedigen.

Na ongeveer 5 minuten wordt er door AFC een overtreding gemaakt op het middenveld. Buitenveldert neemt de vrije trap snel en over links gaat de aanvaller op volle snelheid langs de lijn. Als Mick hem aanvalt speelt hij snel een bal breed en zien we ineens 1 man helemaal vrij voor het AFC doel. Daan komt uit, Denchello zit er ook bij en de aanvaller schiet tegen Daan en Denchello op. De bal caramboleert met een raar effect zo het doel in. Zo komt Buitenveldert op 1-2.

AFC moet op zoek naar de gelijkmaker en valt veelvuldig aan. We zien een paar zeer goede aanvallen, maar de bal wil er niet in. 

Als we ongeveer 15 minuten in de 2e helft zitten, weet Buitenveldert wel een mooie goal te maken. Over links met mooi samenspel wordt uiteindelijk de spits bereikt die de bal hoog in het doel schiet, 1-3.

AFC moet nu helemaal komen en dat gebeurt als Gyvani vroeg stoort en Hessel daardoor de bal verovert. Snel terug op Gyvani, die de bal breed legt voor Tycho die in komt lopen en met een geplaatst schot in de rechter hoek scoort, 2-3. Het kan nog.

AFC blijft proberen en moet steeds meer ruimte achterin weggeven. De druk op het doel van Buitenveldert neemt toe, maar het risico op nog een goal tegen ook!

Gyvani schiet hoog in het zijnet, eigenlijk vanuit een veel te moeilijke hoek. Hessel krijgt een heel goede kans, maar zijn goed ingeschoten bal wordt door de keeper mooi pareert. Ook de rebound pareert de keeper. De bal mag er gewoon niet meer in.

Met nog een paar minuten te spelen valt er toch nog een goal. Er gaat overigens een overtreding op Rijk aan vooraf, maar het spel mag door. Met Rijk op de grond is er nu een man te weinig achterin bij AFC en de spits staat helemaal vrij voor Daan om een hoek uit te kiezen en de wedstrijd te beslissen, 2-4.

Na afloop

Na afloop kunnen we constateren dat AFC pech had in deze wedstrijd. Een 1-0 voorsprong werd met 2 gelukkige treffers omgezet in een 1-2 achterstand. Hierdoor ging AFC veel te gehaast spelen en werd er te weinig gecombineerd. Het was vanaf dat moment te veel leunen op een individuele actie in plaats van samenwerken als team voor een goed resultaat. Tja, winnen wordt zo wel moeilijk als de tegenstander (ook) goed is. We liggen uit de beker en zullen ons lot moeten aanvaarden

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site