Nieuws - Hoofddorp O10-1 – AFC O10-1 - JO10-1

21 februari 2017

Hoofddorp O10-1 – AFC O10-1

Vooraf

AFC zit in de winnaarspoule van de hoofdklasse en mag starten met een uitwedstrijd tegen Hoofddorp. We gaan voor het kampioensschap, dus een goed resultaat in de eerste wedstrijd is daarbij van belang. Zoals we weten is een goed begin het halve werk.

De wedstrijd

Maar beginnen we wel goed? We beginnen de wedstrijd zonder Rijk en met een geblesseerde keeper Daan en een zieke Tycho. Gelukkig is keeper Jack van de partij, die direct mag starten in de basis.   Zo  hebben we 3 wissels: Een geblesseerde keeper Daan, een zieke Tycho en een fitte Hessel.

Het wordt even puzzelen voor choach Xander en de opstelling wordt Andrew laatste man, Denchello links back, Mick rechtsback. Op het middenveld Eduardo en linksbuiten Jayden en rechtsbuiten Gyvani.

AFC begint en heeft direct meer balbezit. Toch kan AFC het niet snel in doelpunten uitdrukken. Hoofddorp verdedigt goed en komt er een enkele keer snel uit. Maar keeper Jack staat er niet voor niks. Sterker nog, hij staat vaak een 15 meter voor zijn doel, zodat  de druk meer op de helft van Hoofddorp ligt. Andrew staat voornamelijk op de middenstip.

Na 15 minuten is de stand nog steeds 0-0. Nu komen Hessel en Tycho in de ploeg voor Gyvani en Jayden. Na 19 minuten weet Andrew de bal op te vangen op het middenveld. Snel een diepe pass op Tycho die direct zijn broer Hessel bedient. Er staan drie verdedigers om Hessel heen en een ervan weet de bal voor zijn voeten weg te tikken. Maar die bal belandt mooi voor de voeten van Denchello. Die haalt direct uit en de bal vliegt over de keeper het doel in. Mooie goal en 0-1.

Vanaf de aftrap wordt Hoofddorp nog meer onder druk gezet. De keeper van Hoofddorp kan de bal nauwelijks kwijt. Hij speelt zijn laatste man aan die zes meter voor hem staat. Die wordt direct aangevallen en de verdediger kan de bal slechts blind naar voren passen. Denchello vangt de bal op. Dan zien we snel spel met een pass op Tycho, terug op Denchello en die speelt Hessel in de loop aan en Hessel passeert de keeper met een laag schot in de linker hoek, 0-2.

Dit is tevens de ruststand.

In de rust gaat Tycho eruit. Hij is er nu zelf ook wel achter dat het niet zo lekker speelt als je ziek bent. Daan gaat het op doel proberen.

In de tweede helft start AFC meteen goed. Denchello krijgt de bal van Daan en begint aan een opmars. Hij speelt Hessel mooi in de loop aan op links. Hessel passeert zijn man en omspeelt de keeper om vervolgens met links netjes af te ronden, 0-3.

Dan wordt ook Daan weer gewisseld, omdat hij te veel  last heeft van zijn blessure.  Het duurt 10 minuten voor we weer een mooie goal kunnen vermelden. Mick vangt achterin op en peert de bal hard naar voren. Hessel tikt de bal door en via een verdediger pikt Jayden de bal op een met een mooie uithaal zo over de keeper heen in het doel, 0-4.

We zien sporadisch een aanval van Hoofddorp, maar alles is achterin onder controle. Keeper Jack dribbelt ver uit een schiet de bal direct richting de voorhoede. Er komen veel gevaarlijke momenten uit voort. Zo krijgt Gyvani de bal aangespeeld. Die loopt door tot de achterlijn en geeft hard de bal voor. Hessel komt inlopen en schiet direct zijn 3e erin, 0-5.

Nog geen minuut later is het Mick die voorgeeft vanaf de achterlijn. Nu is het Gyvani die snel reageert en de bal hoog in het doel werkt, 0-6.

En als er nog enkele seconden te spelen zijn, weet Hoofddorp gebruik te maken van wat miscommunicatie achterin bij AFC, zodat we een eindstand zien van 1-6.

Na afloop

Na afloop kunnen we tevreden constateren dat er heel goed gespeeld is door AFC. En we hebben het hier niet eens over half werk, wel over een heel goed begin!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site