Nieuws - Ijsselmeervogels O10-1 - AFC O10-1 - JO10-1

30 januari 2017

Ijsselmeervogels O10-1 - AFC O10-1

Vooraf

AFC staat 2e op doelsaldo en wil deze positie graag houden. Dan moet er wel uit worden gewonnen van Ijsselmeervogels en liefst met een ruime score. Nu heeft IJsselmeervogels 2 winstpartijen en 4 verliespartijen, dus je zou zeggen dat dit makkelijk te doen is, maar roep niet te hard. Spreken is zilver ...

De wedstrijd

We starten met Gyvani in de spits, Jayden mid mid met Hessel op rechts en Eduardo op links. Achterin staat Andrew laatste man, met link van hem Danchello en rechts van hem Rijk. Houden we Mick en Tycho over als de wissels.

We starten goed door Ijsselmeervogels meteen flink onder druk te zetten. De keeper van Ijsselmeervogels kan direct aan de bak. Dat blijkt een aardige keeper te zijn. Hij pakt de eerste 5 ballen toch mooi. Hij begint met uitrollen van de bal naar zijn backs, maar die worden zo onder druk gezet dat hij voor de rest van de wedstrijd alleen nog maar de lange bal speelt!

In de 4e minuut weet Andrew de bal uit de kluts naar Gyvani te tikken. Die maakt een aantal meters en speelt Eduardo aan, die vrijwel direct doortikt naar Hessel op links. Hessel ziet Rijk links van hem opduiken en speelt direct de bal op maat naar Rijk. Die hoeft alleen maar uit te halen en de eerste goal is een feit, 0-1. Mooi afgerond in de kruising.

Dan komt IJsselmeervogels er enkele malen goed uit. Zelfs staat de spits een keer 1 op 1 met Daan, maar Daan weet met een goede uitkomst de 1-1 te voorkomen. Oppassen dus! Alhoewel, Andrew, onze stofzuiger staat meestal op de juiste plek, dus echt vaak komt IJsselmeervogels er ook niet door heen.

We zitten in de 11e minuut als Denchello de bal met een sliding op Gyvani speelt. We gaan direct in de counter. Gyvani ziet dat Hessel al gestart is en speelt de bal in de diepte. Hessel is de snelste en de uitkomende keeper kan de 0-2 niet voorkomen.

In de 16e minuut weet Denchello de bal van een verdediger af te pakken en hij schiet de bal vanaf zo’n 15 meter in 1 keer in de kruising, dus 0-3.

Amper twee minuten later krijgt AFC een corner en Denchello neemt deze. Hij krult de bal nu in 1 keer in het doel en zet de stand op 0-4.

Toch is Ijsselmeervogels niet ongevaarlijk. In de 23e minuut wordt de bal ingekopt, maar Daan weet de bal het veld weer in te tikken. De rebound wordt ingeschoten en half geblokt. Toch weet Daan zelfs die bal nog met een duik vlak voor de doellijn te pakken. En zelfs direct op te staan en snel uit te trappen naar Tycho die op de middenlijn staat. Die kopt de bal voor zichzelf door, neemt de bal verder mee met zijn lichaam langs de verdediger en gaat op volle vaart richting het doel van IJsselmeervogels. Uithalen en het is in plaats van 1-4 nu 0-5.

Dit is tevens de ruststand.

In de tweede helft zien we dat IJsselmeervogels veel compacter gaan spelen en nog meer op de verdediging. Ze willen blijkbaar geen dubble cijfers op het scorebord. Sterker nog, het lijkt goed te werken. AFC krijgt wel kansen, maar er wordt 15 minuten lang niet meer gescoord.

Het is Mick die de bal speelt op Eduardo en zelf doorloopt. Eduardo geeft de bal achter zijn standbeen mee op de diep gaande Mick. Die loopt door richting achterlijn en geeft een hoge bal voor de pot. Gyvani probeert de bal te koppen maar de keeper is er ook bij. Dan valt de bal voor de voeten van Tycho die simpel kan intikken, 0-6.

En vijf minuten voor het einde zien we een prachtige pass van Jayden over het halve veld op Gyvani. Die wordt echter vastgehouden door zijn verdediger, maar Tycho neemt de bal snel over en omspeelt tegelijkertijd de uitkomende keeper. Een klein tikje breed en Gyvani kan de bal nu direct in het doel lopen. Zo komen we uiteindelijk op 0-7.

Na afloop

Na afloop zien we dat Houten, de concurrent voor de 2e plaats, met 5-2 heeft verloren van Zeeburgia! AFC is dus makkelijk 2e geworden en gaat door naar de kampioenspoule van de hoofdklasse. Hoe ze het daar gaan doen daar doen we geen uitspraken over, maar 1 ding staat wel vast: spreken is zilver, voetballen is goud!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site