Nieuws - AFC O10-1 – Zeeburgia O10-1 - JO10-1

27 januari 2017

AFC O10-1 – Zeeburgia O10-1

Vooraf

AFC staat 2e op doelsaldo en wil deze positie graag houden. Dan moet er wel worden gewonnen van Zeeburgia en liefst met een ruime score. Vorig jaar was Zeeburgia de kampioen in de najaarscompetitie en had AFC er met 5-4 van verloren. Dus makkelijk zal het niet worden...

De wedstrijd

We starten met Gyvanni en Tycho op links en rechtsbuiten. Rijk en Jayden op het middenveld. Achterin is Andrew de laatste man, Mick de rechtsback en Denchello de linksback. En als allerlaatste man Daan in het doel. Hessel en Eduardo beginnen als wissel.

Vanaf de start speelt Zeeburgia de bal snel rond en in de eerste 2 minuten zijn ze al enkele malen in de buurt van het AFC doel. Maar achterin staat het goed, echt gevaarlijk wordt het niet.

In de 3e minuut kan AFC de aanval van Zeeburgia onderbreken en zijn ze snel uit in een counter via Denchello en Gyvani. Gyvani neemt de corner en de bal komt bij Tycho die direct uithaalt en de snelle 1-0 maakt.

Zeeburgia blijft de bal van achter uit rondspelen en met enkele individuele acties wordt het toch wel gevaarlijk voor het doel van AFC. Daan pareert een afstandsschot goed, waardoor we netjes op 1-0 blijven.

Maar AFC blijft goed spelen. De afvallende bal is meestal voor AFC. In de 8e minuut zien we een afstandsschot van laatste man Andrew die onderkant lat het veld weer inkomt. Slechts 1 minuut later schiet Rijk bijna vanaf de middenlijn de bal hoog over iedereen heen richting doel en wordt de paal geraakt. Tja, zo blijft het slechts 1-0.

In de 10e minuut is het wel raak als Mick de uitgooi van de keeper mooi onderschept en Tycho op rechtsbuiten aanspeelt. Die gaat op volle snelheid naar de achterlijn en geeft de bal hard voor. Gyvani komt ingegleden en brengt de score zo op 2-0.

En 1 minuut later gooit Denchello in, de bal komt bij de laatste man van Zeeburgia die een tikje terug doet op zijn keeper. Te zacht, want Tycho anticipeert en is er net iets eerder bij dan de keeper. Hij omspeelt de keeper en probeert de bal in het lege doel te schuiven. Die dreigt naast te gaan, maar gelukkig anticipeert Jayden goed en geeft de bal de juiste richting voor de 3-0.

Het spel blijft op en neer golven met enkele kleine kansjes op een doelpunt aan beide kanten. Eigenlijk wordt er nu gewoon heel goed verdedigd door beide teams.

Daan weet nog een vrije trap die hard op het doel komt, goed weg te boksen. Dat was een goede kans op 3-1. De ruststand is echter 3-0.

 

In de tweede helft gaat AFC weer goed van start. Zeeburgia speelt vaker de lange bal, maar Andrew weet veel ballen van deze ballen op te vangen op het middenveld. Vervolgens komt AFC met een counter.

Al in de 2e minuut krijgt AFC een penalty, omdat een speler van Zeeburgia de bal met de hand weg slaat voor eigen doel. Hessel was op de training de penaltykoning, dus die mocht de penalty nemen. Hard en laag in de linkerhoek en het is 4-0.

Een minuut later haalt Jayden uit en raakt ook al de onderkant van de lat. De bal komt het veld weer in en komt uiteindelijk bij Eduardo. Die passt de bal helemaal over het veld naar Denchello. Denchello haalt uit en de bal verdwijnt in de linkerhoek van het doel, dus 5-0.

In de 10e minuut van de 2e helft weet Denchello de bal te veroveren. Hij speelt een diepe bal op Tycho die op volle snelheid achter die bal aangaat. De bal eindigt zo’n 15 meter naast het doel en de keeper komt ook uit. Met een schitterende pass weet Tycho de bal achter de keeper nog net in het doel te krijgen.

Drie minuten later zet Zeeburgia de 6-1 op het scorebord, de eretreffer.

AFC gaat gewoon door. We zien toch erg goed samenspel op het middenveld en daar zijn we Zeeburgia gewoon de baas. De enorme druk die hierdoor ontstaat kan Zeeburgia niet aan. Zo komt de verdediging van Zeeburgia zo onder druk te staan dat een terugspeelbal naar de keeper niet goed wordt weggewerkt door de keeper. Tycho onderschept de bal en plaatst de bal netjes langs dezelfde keeper in het doel voor de 7-1.

En vanaf de aftrap is het chaos bij Zeeburgia nu. De bal komt zomaar in de voeten van Rijk. Rijk ziet Hessel en passt direct. Hessel weet de bal tussen 2 verdedigers in aan te nemen, te draaien en uit te halen voor de 8-1.

Zo eindigt deze wedstrijd in een toch wel onverwachte monsterscore.

Na afloop

Na afloop zien we dat concurrent voor de 2e plaats Houten slechts met 2-0 heeft gewonnen van Hooglanderveen. We hebben nog slechts 1 wedstrijd voor de boeg tegen Ijselmeervogels en we hebben een beter doelsaldo van 7 doelpunten.

Tevens kunnen we denk ik wel constateren dat AFC de beste wedstrijd van het seizoen heeft gespeeld vandaag. Ik heb dat al wel eens eerder geschreven, maar toen was deze nog niet gespeeld, vandaar dus.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site