Nieuws - Hooglanderveen O10-1 – AFC O10-1 - JO10-1

5 december 2016

Hooglanderveen O10-1 – AFC O10-1

Vooraf

AFC moet vandaag uit tegen Hooglanderveen. Beide teams hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld. Hooglanderveen heeft 1 gewonnen en 3 verloren wedstrijden. AFC heeft 2 winst, 1 gelijk en 1 verliespartij. Gezien de behaalde uitslagen zou dit voor AFC niet al te moeilijk moeten zijn. Maar zeker weten kan niet, want de teams hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld...

De wedstrijd

We starten 8 tegen 8. Andrew en Mick beginnen als wissel. Op doel Daan, achterin Denchello, Rijk en Hessel. Op het middenveld staan Tycho, Eduardo en Jaden. Voorin staat Gyvanni.

We zien vanaf de aftrap dat AFC de betere ploeg is. De bal wordt snel rondgespeeld en Hooglanderveen heeft moeite om dat tempo te volgen. Hooglanderveen staat direct onder druk en moet vol in de verdediging.

In de 9e minuut zien we Denchello opkomen over het middenveld. Voor zich een zee van ruimte, waar hij graag gebruik van maakt. Op ongeveer 25 meter van het doel komt een verdediger op hem af en passt Denchello op Tycho. Die omspeelt zijn man en haalt uit voor de 0-1.

Hooglanderveen raakt nu iets meer gewend aan het snelle veldspel van AFC en komt er soms uit via een counter of via een verre uittrap van de keeper. Maar achterin bij AFC is alles op orde. Slechts 1 keer is het echt heel gevaarlijk en komt AFC goed weg als de bal net langs de verkeerde kant van de paal het veld uitrolt.

Het duurt ongeveer 10 minuten als we Hessel zien opkomen over de rechterflank. Met snelheid langs de lijn en 10 meter voor de achterlijn slingert hij de bal voor het doel van Hooglanderveen. Daar staat Tycho, die de bal direct in het doel kopt, 0-2.

Het tempo zakt wat en dat zou eigenlijk niet mogen! De aanvallen van AFC  worden minder en die van Hooglanderveen nemen toe. Gevraalijk. Gelukkig weet AFC via een goede counter vlak voor rust de stand op 0-3 te zetten als Gyvanni de bal binnen schiet.

Na rust zien we dat AFC het tempo nog meer opschroeft. De bal wordt nog beter rondgespeeld en zo ontstaan er snel veel kansen ... en goal. Als de bal hard voor het doel langs wordt geschoten, is Jaden sneller dan zijn verdediger en schiet direct met buitenkantje rechts de bal langs de keeper, 0-4.

Dan gaat het even heel hard met een aantal snelle AFC aanvallen die allemaal eindigen bij Gyvanni die in de spits goed werk verzet. Binnen 5 minuten scoort Gyvanni er 3 en staat het plotseling 0-7! Allemaal mooi uitgespeelde aanvallen opgezet door Eduardo, Tycho, Jaden en Rijk. En goed aangestuurd vanuit de achterhoede. Snelle passes van Denchello en Andrew en Mick vanuit de verdediging. Of gewoon keeper Daan die een verre uittrap richting de linker of rechterflank speelt.

En AFC blijft geconcentreerd door spelen. Gyvanni schiet zijn vijfde erin en zo wordt het 0-8. Dan schiet Mick een bal hard richting doel, die niemand aanraakt ... 0-9.

De vraag is wie het 10tiende doelpunt maakt, of valt die niet meer?

Ja, de 10e valt, want vlak voor tijd schiet Hooglanderveen de 1-9 erin...

Na afloop

Na afloop constateren we dat het toch wel een makkelijke overwinning was. We weten het nu ook zeker, want beide teams hebben voor het eerst tegen elkaar gespeeld met een einduitslag van 1-9 ...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site