Nieuws - AFC O10-1 - Buitenveldert O10-1 - JO10-1

30 november 2016

AFC O10-1 - Buitenveldert O10-1

Vooraf

Met 7 punten uit 3 competitieduels staat AFC er goed voor. Buitenveldert heeft 6 punten, maar slechts 2 gespeeld, dus de volle winst. De vorige wedstrijd was AFC de betere ploeg en mocht Buitenveldert de handjes dichtknijpen dat ze op 4-4 eindigden. Elke wedstrijd is echter anders, dus blijft de vraag wat AFC O10-1 er dit keer van maakt...

De wedstrijd

We starten met 2 wissels, want Andrew, laatste man, is er niet bij vandaag. AFC start goed en Buitenveldert staat vanaf de eerste minuut behoorlijk onder druk. AFC krijgt direct wat kansen. Jaden schiet net naast, Denchello loopt in de ruimte maar zijn schot wordt goed door de keeper verwerkt en we zien Mick een bal net over de lat schieten. Zo zijn de eerste 10 minuten helemaal voor AFC, maar het doelpunt blijft uit.

Dan begint Buitenveldert langzaam maar zeker wat beter te spelen. Ze komen er enkele malen goed uit, al is het dan ook pas na 10 minuten. AFC is gewaarschuwd als er een bal van de lijn gehaald moet worden... en een tweede waarschuwing volgt als de bal op de lat spat. Uiteindelijk weet Buitenveldert wel te scoren en kijkt AFC tegen een 0-1 stand aan.

Eigenlijk gaat het goed achterin en op het middenveld. Maar zodra de bal voorin komt, duurt het allemaal net te lang om Buitenveldert uit te spelen en te scoren.

Buitenveldert loert op counters en zijn snel. We zien enkele counters, maar keeper Daan heeft een goede dag en houd de stand lang op 0-1. Helaas vlak voor rust weet Buitenveldert een corner binnen te koppen en is het 0-2.

In de tweede helft moet AFC wat meer risico nemen. Een aansluitingstreffer is hard nodig en weer zijn er kansen. Maar het lijkt erop dat de bal er vandaag gewoon niet in wil. Achterin wordt steeds meer ruimte weggegeven. Tycho staat rechtsback, maar moet de hele rechterflank voor zijn rekening nemen. Dit zorgt er wel voor dat op sommige momenten alleen Mick en keeper Daan de boel achterin bewaken.

Het spel van AFC is snel en redelijk verzorgt tot op het middenveld. Zodra de bal voorin is, wordt het een soort haastklus. Die bal moet zo snel mogelijk in het doel en dat leidt tot slordigheden. Het lukt dan ook niet om te scoren.

Uiteindelijk countert Buitenveldert en weet het de 0-3 te scoren. Toen was de strijd beslist.

Na afloop

Na afloop kunnen we slechts constateren dat AFC in de eerste 10 minuten de wedstrijd had kunnen maken door in die fase te scoren. Door dit na te laten gaven we het initiatief aan Buitenveldert. Buitenveldert ging heel effectief om met de kansen. AFC had meer kansen in de gehele wedstrijd maar was helemaal niet effectief. Volgende keer beter, want gelukkig is elke wedstrijd weer anders...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site