Nieuws - s.v. Houten O10-1 – AFC O10-1 - JO10-1

21 november 2016

s.v. Houten O10-1 – AFC O10-1

Vooraf

AFC staat 2e en moet tegen de nummer 3, s.v. Houten. Beide teams hebben 2 gespeeld en 6 punten. S.v. Houten wist vorig jaar de bekerfinale te halen en verloor van AJAX. We hoeven dan ook niet te rekenen op een makkelijke uitwedstrijd...

De wedstrijd

We starten we 8 tegen 8. Eduardo en Gyvanni zijn de wissels. Achterin Daan (doel), Mick, Denchello als back en laatste man Andrew. Op het middenveld staan Rijk en Jaden. Linksvoor Hessel, rechtsvoor Tycho.

Vanaf het begin speelt AFC de bal goed rond, maar de tegenstander zit er direct heel fanatiek bovenop. De eerste kansen zijn voor Houten, maar keeper Daan staat er niet voor niets.

Er wordt vervolgens netjes van achteruit opgebouwd, maar rond het middenveld wordt er teveel balverlies geleden en krijgt AFC countermogelijkheden tegen. Vooral over de linkerflank valt Houten met snel spel aan. Houten is net iets feller en fysiek veel sterker. De afvallende bal is meestal voor Houten, dus dat voorspelt niet veel goeds...

In de 7e minuut krijgt Rijk een schop op zijn enkels en valt neer. De scheidsrechter laat doorspelen, fluit toch af en laat dan toch weer doorspelen... heel onduidelijk allemaal. Feit is dat Rijk gewoon nog steeds op de grond ligt, het spel doorgaat en zelfs bij een ingooi van Houten er gewoon wordt doorgespeeld. Houten in de aanval, Rijk niet op zijn plek en Houten kan simpel de 1-0 maken. Sinterklaastijd zullen we maar zeggen. Geen idee waarom er de hele tijd verder gespeeld wordt als er een speler geblesseerd op de grond ligt...

We zitten in de 11e minuut als een ingooi van Houten door Eduardo wordt onderschept. Eduardo speelt direct Tycho aan die aan de andere kant van het veld staat. Tycho zet een enorme versnelling in en loopt met bal de hele verdediging eruit. Er is slechts 1 speler die redelijk kan volgen en die probeert Tycho van het scoren af te houden. Dat lukt niet, de keeper slaagt er ook niet in, dus mooi over de uitkomende en duikende keeper in de linkerhoek, 1-1.

Dan krijg Houten een vrije trap iets over het middenveld. Er wordt enorm geduwd en getrokken voor het doel van Daan. Eigenlijk is iedereen alleen maar bezig met elkaar. Intussen schiet de speler de bal gewoon over iedereen heen in het doel en is het 2-1.

Gelukkig blijft AFC goed samenspelen en zijn er genoeg kansen op een gelijkmaker. Die komt als Eduardo de bal op het middenveld verovert. Hij kan de bal nog net naar Tycho tikken, die een breedtepass op zijn broer Hessel speelt. Mooi opgevangen en Hessel draait en zet zijn verdediger op het verkeerde been. Direct hoog voor de pot en Tycho kopt de bal pardoes in de rechterkruising, 2-2.

De wedstrijd gaat gelijk op, de vraag is wie een derde doelpunt kan scoren. AFC heeft op een gegeven moment een hoekschop. Jaden strikt zijn veter... wachten lijkt het beste, maar de hoekschop wordt snel genomen. Eigenlijk is alleen Tycho voor het doel samen met 5 verdedigers van Houten. Een van de verdedigers kopt de bal weg uit de verdediging en er volgt een snelle counter ... en een goal, 3-2. Speel je als team alert, dan wacht je met de corner. Snel spel is niet altijd goed spel. Je kan op die manier makkelijk dit soort tegengoals voorkomen! We gaan de rust in met een 3-2 achterstand.

In de tweede helft zijn er kansen over en weer. Maar bij beide goals wordt er goed verdedigd. Andrew staat telkens goed opgesteld en veel aanvallen van Houten stranden bij hem. Denchello zorgt voor wat snelheid in de counters en Mick speelt de ballen snel door eigenlijk over het hele veld verspreid. Niks mis mee dus!

Pas in de 15e minuut van de tweede helft krijgt Houten een corner en die wordt hard voor het doel langs geschoten. Een aanvaller schiet op doel en in eerste instantie wordt de bal gestopt. De rebound gaat er vervolgens toch nog in, dus is het 4-2.

AFC blijft nog steeds goed samenspelen, maar het voetballen wordt AFC wel heel moeilijk gemaakt. We zien veel spelers door het fysieke spel van Houten richting de grond gaan. Van de scheidsrechter mag het meestal gewoon. Een enkele keer levert het een vrije trap op, maar dan is heel Houten weer terug om te verdedigen.

Keeper Daan jaagt zijn spelers naar voren als hij de bal heeft en speelt nu iets vaker een verre uittrap. Dit blijkt veel gevaarlijker te zijn en AFC zet op deze manier veel meer druk op het doel van Houten.

Zo zien we in de 46e minuut een verre uittrap van Daan op Hessel. Een verdediger maakt er snel een ingooi van. Tycho gooit op Hessel in loopt zelf direct diep. Tussen 2 verdedigers door krijgt hij de bal terug en hij gaat door via de achterlijn op het doel. Met een mooie terugspeelbal op Jaden, kan Jaden mooi uithalen en zien we de bal in de linker bovenhoek verdwijnen, 3-4.

Nu heeft AFC echt haast, want het speelt nu ook nog tegen de klok! Toch voelt AFC dat er meer te halen is. Langzaam maar zeker raakt AFC gewend aan het harde spel van Houten en spelen ze de bal net iets sneller rond.

En uiteindelijk volgt de beloning als Andrew de bal achterin weer eens netjes oppikt en aan de andere kant Gyvanni aanspeelt. Die omspeelt zijn man en speelt op zijn beurt snel door op Jaden. Jaden ziet Eduardo vrij op rechts en legt de bal panklaar. Eduardo haalt direct uit. Prachtig in de linker bovenhoek en 4-4.

AFC krijgt nu nog meer haast, maar helaas is het spektakel vrijwel direct daarna afgelopen.

Na afloop

Na afloop constateren we dat we met 3 wedstrijden en 7 punten bovenaan staan. Buitenveldert had deze ronde niet gespeeld, dus op de 2e plaats staat s.v. Houten. Volgende week spelen we thuis de kraker tegen Buitenveldert. We hoeven dan ook niet te rekenen op een makkelijke thuiswedstrijd...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site