Nieuws - HFC O10-1 – AFC O10-1 - JO10-1

14 november 2016

HFC O10-1 – AFC O10-1

Vooraf

De competitie is net gestart en AFC staat met 1 gespeeld en 3 punten bovenin de ranglijst. Tegenstander HFC had zijn 1e wedstrijd verloren en staat dus onderin. Tja, na 1 ronde zegt dat eigenlijk niet veel. Vorig jaar speelde AFC tegen dit team en eindigden we op 4-4. We denken dat AFC O10-1 als team enorm gegroeid is en veel beter speelt dan vorig jaar. Misschien geldt dat ook wel voor HFC. Vandaag gaan we dat maar eens bekijken...

De wedstrijd

Omdat het zo koud is en beide teams veel wissels heeft, starten we 8 tegen 8. Andrew en Tycho zijn de wissels. Achterin Daan (doel), Mick, Rijk en Denchello. Op het middenveld staan eduardo en Jayden. Voorin Gyvani en Hessel.

Vanaf het begin speelt AFC de bal goed rond. Er ontstaan al snel wat kansen, maar de keeper van HFC blijkt een goede. De vraag is hoe lang hij zijn doel nog schoon kan houden, want de druk op zijn doel is wel heel groot.

We zitten in de 7e minuut als Mick achterin een wild schot van HFC naar voren opvangt en mooi over de linker flank op Denchello speelt. Denchello speelt snel zijn man uit en geeft een breedtepass van een dikke 20 meter op Jayden. Jayden heeft nu alle ruimte en dribbelt snel richting hey HFC doel. Hessel naast zich en nog 1 verdediger voor Jayden. Jayden dreigt een keer om de bal op Hessel te spelen. De verdediger hapt niet, maar weet niet wat hij moet doen. Hij valt Jayden ook niet aan. Dus die legt de bal eens goed voor zijn schoen en poeiert dan de bal hard halfhoog het doel in, 0-1!

HFC komt er nu iets vaker uit, maar achterin staat AFC gewoon goed opgesteld en een heel enkel keertje komt de bal uit bij Daan. Echt heel gevaarlijk is het niet. Daar moeten we bij het andere doel voor kijken. We zien enkele goede schoten op het HFC doel, maar de keeper blijkt toch echt wel te kunnen keepen.

Toch lukt het AFC de 0-2 te maken in de 10e minuut als Eduardo de bal op het middenveld verovert en Hessel met een steekpassje probeert aan te spelen. Er zit een voet van een HFC verdediger tussen en de bal belandt bij Jayden. Die speelt op zijn beurt alnog een steekpass op Hessel die zonder aannemen de bal onder de uitkomende keeper inschiet, 0-2 dus.

Het is wachten op een derde doelpunt, maar die valt verrassend aan de andere kant. HFC mag ingooien en de bal wordt doorgetikt waardoor er ineens een speler voor Daan staat en inschiet. Daan pareert de bal mooi en de aanval gaat verder. Weer een schot op doel en nu redt Rijk de bal van de lijn. De rebound daarvan vliegt dan uiteindelijk toch hoog het doel in, 1-2.

AFC laat zich niet gek maken hierdoor en Tycho en Andrew komen in de ploeg. We hoeven niet zo heel lang te wachten als Tycho profiteert van een slechte uitrol van de HFC keeper. Eduardo zet de speler die de bal ontvangt meteen onder druk en die tikt de bal in de voeten van Tycho. Die schiet en de keeper zit er met zijn voet bij. De bal vleigt omhoog en Tycho kopt pardoes die bal over de liggende keeper het lege doel in, 1-3.

AFC blijft goed samenspelen, maar het duurt toch tot vlak voor rust voordat het 1-4 wordt. Het begint allemaal met een onderschepte bal van HFC door Mick. Die speelt Jayden aan en die combineert met Tycho. Terug op Jayden en door op Eduardo. Die speelt de inkomende Gyvanni aan op rechts waar alle ruimte is. Gyvanni schiet hard voor het doel langs en Tycho loopt de bal binnen, 1-4 en rust.

Dan de 2e helft. We zien Daan uitschieten op Andrew. Die ziet Gyvanni op links aan de zijkant en passt direct de bal door. Gyvanni speelt zijn man voorbij en dribbelt snel door richting doel. Niemand die hem aanvalt dus kan hij vrij uithalen ... en scoren, 1-5.

Vanaf de aftrap van HFC zit AFC er direct vol op. De bal wordt dan ook prompt verovert door Andrew. Snel spelen op Jayden. Die draait om zijn as en speelt een steekpass op Tycho. Tycho dreigt met een pass op Gyvanni, maar haalt ineens uit met buitenkant rechts zo hoog in de rechterhoek van het doel, 1-6.

Vijf minuten later lijkt het erop dat Tycho ook de 1-7 maakt, maar deze wordt (onterecht) afgefloten. De keeper had een afstandschot niet goed verwerkt en de bal gewoon niet klem. Tycho profiteerde, maar uiteindelijk dus niet...

Dan duurt het nogmaals 5 minuten voordat Andrew weer eens de bal verovert achterin en via Jayden begint AFC aan een heel snelle counter. Jayden passt op Tycho die nu 1 op 1 met de keeper staat. Mick komt op links inlopen, krijgt de bal en schiet direct langs de keeper de 1-7 erin.

Een minuut later speelt Mick de bal op Jayden. Jayden draait en haalt uit. Mooi in de linkerhoek, keeper kan er niet bij, 1-8.

HFC probeert een 2e goal te scoren, maar AFC staat achterin gewoon goed. Sterker nog, vanuit de verdediging komen er enkele snelle counters tot stand. Nu via Denchello, die Rijk aanspeelt. Rijk passt op Tycho die de bal rustig voor de keeper langs schiet en Hessel die in komt lopen doet het laatste tikje voor de 1-9.

Twee minuten later tikt Tycho zijn 4e goal binnen door de benen van de keeper.

En in de laatste minuut beloont Rijk zichzelf met een doelpunt voor zijn goed gespeelde wedstrijd en eindigt het geheel in 1-11.

Na afloop

Na afloop zien we dat het geheel helemaal niet in 1-11 eindigde... De scheidsrechter had slechts 1-10 geteld. Dat is best grappig te noemen, aangezien hij elke keer pen en papier tevoorschijn haalde als er een doelpunt was gevallen. Of maakte hij tijdens de wedstrijd zijn huiswerk of eh een boodschappenlijstje?

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site