Nieuws - AFC O10-1 – IJburg O10-1 - JO10-1

8 november 2016

AFC O10-1 – IJburg O10-1

Vooraf

Met een nieuwe poule starten we. AFC staat fier bovenaan, puur omdat het gerangschikt staat op alphabetische volgorde. De tegenstander is IJburg, een heel lastige tegenstander voor AFC, want van dit team is vorig jaar 1 keer gewonnen en 2 keer verloren. Kan AFC O10-1 daar vandaag 2-2 van maken, oftewel winnen dus?

De wedstrijd

We starten met Gyvanni in de spits, Jayden linksvoor en Eduardo rechtsvoor. Achterin is Andrew de laatste man, Tycho rechtsback en Denchello de linksback. Rijk, Hessel en Mick staan als eerste in de wissel, want Daan staat weer voor zijn doel.

Vanaf de start is het al snel duidelijk dat AFC veldoverwicht heeft. Het speelt de bal beter en sneller rond dan IJburg en creert al snel enkele kansen met schoten op het doel va Jayden.

IJburg komt er sporadisch uit, maar is aanvallend niet heel gevaarlijk. Keeper Daan kan goed de bal achterin kwijt en AFC kan mooi via de flanken opbouwen. Het is wachten op het eerste doelpunt.

Dat komt redelijk snel als we in de 9e minuut een ingooi krijgen. Denchello gooit in op Jayden. Jayden wordt meteen belaagd door 2 verdedigers en tikt nog net d bal naar Eduardo die een mooie breedtepass op Tycho speelt. Aan de andere kant van het veld ligt de ruimte. Tycho begint vanaf het middenveld aan een rush naar voren. Als hij 2 man voorbij is ziet hij een gaatje en haalt uit. De bal vliegt met een stuit in de linkerhoek van het doel, 1-0.

Gedurende de rest van de eerste helft zien we goed samenspel, maar er wordt net niet goed afgerond. De opbouw is prima verzorgt, de snelheid zit er goed in. IJburg heeft veel moeite achterin. Soms komt IJburg zelf met snel spel eruit, maar de verdediging van AFC staat steeds goed opgesteld. De 1-0 stand is de ruststand.

In de 2e helft worden de flanken bij AFC nog meer gebruikt. Vooral over links via Rijk wordt AFC steeds gevaarlijker. Maar ook over rechts zien we Mick, die rechtsback staat, veelvuldig opkomen. Als het voorin vast dreigt te lopen, kan er op Mick worden teruggespeeld en die zwiept de bal direct voor het doel. We krijgen daardoor enkele kopkansen. Een wonder dat de 2-0 er niet uit voortkomt...

We zitten in de 12e minuut van de 2e helft als de keeper van IJburg ver uittrapt. Geen probleem voor Andrew, die de bal mooi opvangt en direct breed op Mick speelt. Mick speelt direct een harde bal naar voren, die even door AFC wordt onderschept. Direct wordt de speler aangevallen en zijn pass wordt door Jayden onderschept. Jayden speelt direct een diepe bal door op Hessel. De pass lijkt iets te hard, maar Hessel glijdt de bal net voor de keeper erbij is, langs de keeper in het doel, 2-0.

Dan vanaf de aftrap zit AFC er fel bovenop. Eduardo verovert de bal op het middenveld en speelt direct op Jayden. Die zet zijn verdediger compleet op het verkeerde been door  tegengesteld te draaien en direct Eduardo weer aan te spelen. Die schiet de bal dwars door de handen van de keeper hoog in het doel, 3-0.

De wedstrijd lijkt gespeeld, maar toch weet IJburg snel iets terug te doen. In de 16e minuut van de 2e helft, kan Daan een afstandschot blokken, maar de rebound wordt er feilloos ingeschoten, 3-1.

AFC probeert met snel spel de 4e goal te maken, maar 3 minuten later weet IJburg de bal op de helft van AFC te onderscheppen. Een inkomende speler weet de bal zo in de rechterkruising te schieten, 3-2.

Vanaf dat moment krijgt de wedstrijd een chaotisch beeld. IJburg ruikt kansen op alsnog een gelijkspel. AFC is bang de wedstrijd uit handen te geven. Er wordt nu door beide partijen veel balverlies geleden. IJburg speelt heel veel de lange bal en dat is toch erg gevaarlijk. Ze krijgen een paar schietkansen op het doel van Daan daarmee. AFC probeert het meer in de combinatie, maar de passes zijn niet altijd zuiver en worden vaker onderschept door IJburg.

Dan 4 minuten voor tijd speelt IJburg de bal niet zuiver en schiet tegen Tycho op. Hessel neemt over en speelt terug op Rijk. Die ziet Denchello opkomen en geeft de bal direct mee. Tycho is doorgelopen en krijgt op zijn beurt de bal netjes van Denchello. Tycho omspeelt zijn man en schiet de bal langs de keeper richting goal. Gyvanni zet zijn voet er nog tegenaan, zodat we zeker weten dat het nu 4-2 is.

Na afloop

Na afloop constateren we tevreden dat de eerste 3 punten binnen zijn. We weten nu ook dat we helemaal niet bang voor IJburg hoeven te zijn. Wel moeten we alert zijn en fel. Maar dat moet elke wedstrijd...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site