Nieuws - Arsenal ASV O10-1 - AFC O10-1 (beker) - JO10-1

1 november 2016

Arsenal ASV O10-1 - AFC O10-1 (beker)

Vooraf

Met 6 punten uit 2 bekerduels kan AFC de poulewinst bijna niet ontgaan. Vandaag stond tegenstander Arsenal ASV gepland. Op papier een makkelijke tegenstander. Kan AFC O10-1 dat dan ook laten zien op het veld?

De wedstrijd

We starten met een compleet andere opstelling. We zien Denchello, Andrew en Mick voorin. Achterin staan vandaag Tycho en Hessel als back met laatste man Gyvanni. Alleen Daan staat op zijn normale plek, namelijk in het doel, of eigenlijk ervoor. Rijk, Eduardo en Jayden beginnen als wissel.

Vanaf de aftrap is er al direct een enorm veldoverwicht voor AFC zichtbaar, ondanks dat het toch wel even wennen is voor sommige spelers om op een totaal andere positie te spelen.

Na 2 minuten is het al raak, Mick tikt de bal mooi langs de keeper. In de volgende minuut schiet Tycho de 0-2 erin. de bal wordt veel rondgespeeld en het loopt op rolletjes. Arsenal kan het verdedigend allemaal niet volgen.

Na 7 minuten schiet Denchello de 0-3 binnen en slechts 1 minuut later doet hij dat nog een keer, 0-4.

Vervolgens doet Arsenal iets terug als er achterin iets te makkelijk wordt rondgespeeld en de bal onderschept wordt, 1-4.

In snel tempo wordt de eerste helft uitgespeeld en is de stand opgelopen tot 1-10.

Doelpunten: Gyvanni 2, Mick 2, Denchello nog 1 en Andrew 1.

 

In de 2e helft krijgt het team van coach Xander extra opdrachten. Allereerst krijgt de coach van de tegenstander de opdracht om een extra man in het veld te zetten. Twee spelers mocht ook, maar dat deed hij niet. We gaan de tweede helft dus in met 7 tegen 8. Bij AFC mocht de bal mag maar 1 keer geraakt worden en keeper Daan moet een doelpunt gaan maken. Hoe? Dat plan mag hij helemaal zelf bedenken.

We zien weer goed samenspel en een aantal snelle goals. Daan heeft zichzelf in de spits gezet en Eduardo is nu laatste man die tevens het doel moet verdedigen. We staan overigens 95% van de speeltijd op de helft van Arsenal dus dat lukt allemaal wel. De wedstrijd krijgt toch een andere wending. Elke speler combineert, maar de combinatie moet toch eindigen bij Daan, die de bal in het doel moet schieten! Daan krijgt een hoop kansen, maar de opdracht lijkt niet te slagen. De wedstrijd loopt naar het einde. Intussen hebben we wel goals gezien van:

Denchello 1

Mick 2

Eduardo 1

Hessel 3

Rijk 1

De stand is intussen 2-18 (Ja, achterin is het lastig zonder keeper, dat kostte een goal).

Dan zijn er nog 2 minuten te spelen en heel AFC staat voor het doel van Arsenal. Niemand schiet op doel, de bal wordt rondgetikt en Daan loopt zich steeds maar vrij. Eindelijk heeft Tycho de bal en doet een leggie op Daan, die in komt lopen en de bal feilloos langs de keeper in het doel schiet, 2-19. Goed ge-Daan, opdracht vervuld en het hele team hangt om zijn nek om het te vieren alsof dit de winnende treffer was.

Na afloop

Na afloop constateren we tevreden dat er maximaal is gepresteerd in de bekerpoule. We gaan dus gewoon verder in de beker en met het schrijven van verslagen daarover...

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site