Nieuws - SDZ O10-1 - AFC O10-1 (Beker) - JO10-1

25 oktober 2016

SDZ O10-1 - AFC O10-1 (Beker)

Vooraf

SDZ is een bekende van AFC, want in de competitie was dit al een van de tegenstanders. Toen werd er met schitterend snel spel een 14-1 overwinning geboekt. Kan AFC O10-1 opnieuw zo een goede prestatie neerzetten tegen SDZ O10-1?

De wedstrijd

Eduardo en Jayden zijn er vandaag niet bij. We hebben Johnny mee uit O10-2, dus toch 2 wissels. Vanaf de start is het al snel duidelijk dat AFC veel te makkelijk deze wedstrijd benadert. SDZ daarentegen heeft maatregelen genomen. Die spelen met veel man achterin en loeren op counters. SDZ heeft blijkbaar geen zin om weer met een 10+ score tegen het veld te verlaten. AFC speelt traag en speelt daarmee SDZ in de kaart.

De eerste gevaarlijke kansen zijn dan ook de counters van SDZ, maar keeper Daan staat er gelukkig niet voor niks. Er moet ook een hoop worden weggewerkt door Andrew (laatste man) en dat gaat gelukkig allemaal goed. Denchello en Johnny blokken als backs ook vele counters af, maar in de opbouw wordt te vaak balverlies geleden. Het is overigens wel lastig om de bal af te geven als de hele voorhoede achter de verdedigers blijven hangen...

We kijken dus naar een doelpuntloze wedstrijd in een laag tempo. Niet echt iets waar de toeschouwers warm van worden.

Pas in de 20e minuut is er wat vuurwerk aan de kant van AFC. Daan speelt Mick in op het middenveld. Die passt snel door op Tycho en loopt zelf door. Tycho begint een rush op het middenveld met Mick naast zich. Mannetje voorbij en de laatste man van SDZ komt op Tycho af. Nu komt Mick vrij en die wijst Tycho waar die de bal wil hebben. Prompt krijgt hij die daar op maat en met een mooi half hoog schot passeert Mick in een keer de keeper, 0-1.

Tot de rust gebeurt er dan verder ook weer helemaal niks spannends.

Na de rust blijft het tempo bij AFC veel te laag. SDZ komt eruit via een counter en weet zowaar te scoren, 1-1. Nu is er ineens wel haast en vanaf de aftrap zien we een hoop geren, geroep en gewijs. Uiteindelijk belandt de bal via via bij Tycho die direct diagonaal inschiet, 1-2. Dit allemaal in dezelfde minuut van de 1-1.

Je zou nu verwachten dat AFC het tempo hoog gaat houden, elkaar gaat supporten in het veld, maar niets is minder waar. Er wordt na de goal direct weer in een laag tempo verder gespeeld en het is direct weer een saai schouwspel.

Na ongeveer 20 minuten in de 2e helft gaat het zelfs fout achterin als Daan de bal inspeelt en die onverwachts niet goed teruggespeeld krijgt. Daan moet uitkomen, maar de spits van SDZ anticipeert. Daan is iets eerder, kan niet oprapen en schiet tegen de opspringende spits zijn kont op. De bal gaat nu de tegengestelde kant op en rolt prompt in het doel, 2-2 en nog 5 minuten te spelen.

We zien nu weer een AFC dat vanaf de aftrap druk bezig is met voetbal. Ineens blijkt de bal wel snel rond te kunnen gaan en er wordt weer druk gewezen en hard gerend. SDZ loopt er achteraan en trekt aan de noodrem. AFC krijgt een vrije trap en Rijk gaat deze nemen. Het is 15 meter van het doel en heel AFC staat ervoor. Rijk schiet en de bal belandt in de rechter kruising en de stand belandt zo op 2-3.

Nog 4 minuten te spelen...

Maar nu zit de schrik er bij AFC blijkbaar toch een beetje in. Het tempo blijft nu wel hoog.

Hessel maakt een enorme rush over het middenveld met 2 verdedigers die constant aan zijn shirt hangen. Hij kan net niet afronden. Gyvanni en Johnny zijn ook ongelukkig in de afwerking, maar weten nu wel voor de verdedigers van SDZ de bal aan te nemen en een kans te creeren. Ja, we zien ineens vele kansen op de 2-4, maar de keeper van SDZ is in vorm. Uiteindelijk weet Tycho de man van de wedstrijd (de keeper van SDZ!!) dan toch nog een keer te passeren, waardoor de wedstrijd eindigt in 2-4.

Na afloop

Na afloop kunnen we stellen dat AFC heeft gewonnen. En eerlijk is eerlijk, het is best knap om een makkelijke wedstrijd voor jezelf zo moeilijk te maken.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site