Nieuws - BFC O10-1 – AFC O10-1 - JO10-1

18 oktober 2016

BFC O10-1 – AFC O10-1

Vooraf

Met 13 punten uit 5 competitieduels is er goed uitzicht op een kampioenschap. Buitenveldert is uitgespeeld en heeft 16 punten uit 6 duels. AFC speelt vandaag uit tegen BFC en moet met 2 doelpunten verschil winnen! Lukt dit, dan mag AFC O10-1 zich kampioen noemen ... op doelsaldo.

De wedstrijd

We spelen 8 tegen 8, dus er zijn 2 wissels: Eduardo en Rijk. Achterin staan Denchello, Andrew en Mick. Op het middenveld Hessel, Jayden en Tycho. Voorin staat Gyvani.

Vanaf de start is duidelijk dat AFC zeer geconcentreerd en fel op de bal is.

In de 3e minuut heeft keeper Daan de bal aan de voet. Hij speelt Hessel strak aan op het middenveld. De bal wordt goed rondgespeeld en we komen dicht in de buurt van het doel van BFC. Daar wordt door een verdediger de voorzet blind weggetrapt en Jayden kan opvangen en direct laag in de linkerhoek inschieten, 0-1. Een mooi begin.

AFC blijft geconcentreerd en houdt een redelijk hoog tempo aan. Daar heeft BFC geen antwoord op.

In de 8e minuut weet Gyvani de bal op het middenveld te veroveren. Direct over de breedte van het veld naar Tycho. Die heeft een verdediger voor zich en speelt Jayden aan en loopt zelf door. Jayden probeert op links erlangs te komen, dat lukt niet. Dus snel terug en op Tycho die nu helemaal rechts vrij staat. Tycho kan de bal rustig aannemen, kijken waar de keeper staat en daar dan rustig langs inschieten, 0-2.

Vanaf de aftrap zet AFC direct weer druk. Het resulteert erin dat Jayden de bal verovert. Dan zit er toch weer een voetje van een BFC verdediger tussen, maar de bal komt uit bij Denchello. Die besluit van 15 meter een poging te wagen. Hessel belemmert het zicht van de keeper compleet en de bal verdwijnt dan ook mooi in de hoek van het doel, 0-3.

AFC houdt dan nog 5 minuten lang het tempo hoog en dan zien we het tempo inzakken. BFC kan hierdoor een beetje in de wedstrijd komen en begint wat meer balbezit te krijgen en BFC begint nu ook de bal wat rond te spelen. Ze komen er steeds gevaarlijker uit. Daan moet toch een paar keer in actie komen. En Mick speelt achterin een heel goede wedstrijd. Hij neemt geen risico, niks met de bal lopen, gewoon opvangen of afpakken, rondkijken en passen. Er staat altijd wel iemand van AFC vrij. Denchello en Andrew pakken overigens de andere ballen goed op. Zo blijft de nul achterin lang in stand.

Maar de corners van BFC zijn toch gevaarlijk. Ze schieten de bal hard voor het doel langs. Dit is heel moeilijk te verdedigen. De 1-3 valt niet uit een corner, maar uit een onderschepte bal bij AFC achterin. De bal wordt wel hard voor het doel van Daan geschoten, de spits mist, maar er staat nog een aanvaller achter, die rustig de bal intikt. Het is tevens de ruststand.

In de 2e helft zien we dat deze wedstrijd nog lang niet gespeeld is. De 2 doelpunten voorsprong zijn er, maar het lijkt niet genoeg. BFC komt er snel uit in een counter en keeper Daan moet de bal met zijn knieen uit het doel houden, dat had heel makkelijk de 2-3 kunnen zijn!

AFC blijft achterin onder druk staan. Rijk moet vaak ingrijpen en dat gaat goed, want BFC komt niet aan scoren toe. In de 35e minuut weet Andrew de bal uit de verdediging in een keer naar voren te rammen, waar hij Gyvani ziet staan. Die staat direct 1 op 1 met de keeper en met een sleepbeweging is de keeper uitgespeeld en kan Gyvani de 1-4 scoren.

Vanaf de aftrap probeert BFC met een snelle aanval zelf weer te scoren. Ze krijgen hulp van de scheidsrechter die in een zeer faire schouderduw van Rijk (niks aan de hand !!), een vrije trap tegen geeft. Dus met de nadruk op geeft. Het is 15 meter van het doel, maar de bal wordt vakkundig in de kruising geschoten, 2-4.

Dan in de 41e minuut mag AFC een corner nemen. Het is heel druk voor het doel van BFC en Tycho besluit de bal snel op Hessel te passen die op 15 meter aan de linkerkant van het doel helemaal vrij staat. Hessel neemt niet aan maar mikt de bal in een keer zo over iedereen heen in de rechter kruising en de stand is hierdoor 2-5 geworden.

In de 45e minuut van de wedstrijd weet Hessel de bal te veroveren en direct diep op Tycho te spelen. Die neemt aan en gaat samen met een verdediger recht op de keeper af. De keeper komt uit, botst met de verdediger en pakt de bal , maar laat die door de botsing weer los. Tycho tikt de bal er vervolgens in. De scheidsrechter twijfelt even, maar keurt het doelpunt toch goed. Terecht, er was geen aanvallende fout gemaakt. Wel 2-6 en het kampioenschap is nu wel zeker!

Of toch niet?

Vanaf de aftrap weet BFC direct terug te scoren. Tja, er staan slechts 3 man te verdedigen tegen 5 aanvallers. Deze goal wordt gewoon cadeau gedaan, 3-6 en toch weer spannend.

We zitten dan in de 50e minuut van de wedstrijd als achterin simpel balverlies wordt geleden. De bal gewoon hard wegschieten was toch een makkelijke oplossing. Het resulteert direct in een voorzet die er dan ook wel heel mooi ingekopt wordt, 4-6.

AFC wil toch meer zekerheid en probeert nog snel een doelpunt te maken. Eduardo wordt een doelpognig ontnomen door een vliegende tackle met 2 benen van een BFC verdediger. We zien Eduardo letterlijk omklappen! De scheidsrechter vindt het niks en we mogen doorspelen. Eduardo kan gewoon niet meer lopen. Eigenlijk is het tijd voor gele kaarten in de E voor dit soort overtredingen. Gewoon 10 minuten aan de kant afkoelen en dus 10 minuten met een man minder verder. Nou ja, in dit geval was het toch gewoon doorspelen, dus die gele kaart zouden we dan ook helemaal niet zien...

Dan in de allerlaatste seconde wordt door BFC de bal nog een keer hoog voor het doel geschoten. Een aanvaller kopt de bal maar rakelings over de lat. Je zou er direct het kampioenschap door gemist hebben...  Dan fluit de scheidsrechter af en is het kampioenschap precies gehaald.

Na afloop

Na afloop constateren we dat we precies genoeg doelpunten hebben gemaakt en tegen hebben gekregen om AFC O10-1 kampioen te mogen noemen. De blijdschap is juist daarom misschien nog wel groter. Aan de andere kant blijkt dat een kampioen ook gewoon nog heel veel kan bijleren. Gelukkig maar, anders waren we nu uitgevoetbald...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site