Nieuws - AFC O10-1 – Roda 23 O10-1 - JO10-1

10 oktober 2016

AFC O10-1 – Roda 23 O10-1

Vooraf

Met 10 punten uit 4 competitieduels is er goed gepresteerd. Vandaag staat Roda 23 O10-1 op het programma. Roda staat niet zo hoog op de ranglijst. Kan AFC O10-1 zonder onderschatting 3 punten toevoegen en het kampioenschap in eigen hand houden?

De wedstrijd

We starten met Eduardo, Gyvani en Rijk als wissel. Achterin Denchello, Andrew en Mick en natuurlijk op doel Daan. Op het middenveld staat Jaden en voorin Hessel en Tycho. Vanaf de aftrap gaat de bal snel rond bij AFC. In de 7e minuut neemt Hessel een korte corner samen met Denchello. Denchello terug op Hessel en die schiet voluit op doel. De doelman krijgt de bal niet goed onder controle en slaat de bal achter de doellijn om hem vervolgens snel op te pakken. Tja, we tellen deze gewoon en het staat 1-0.

We wachten op een 2e goal, maar die blijft uit. Het spel bij AFC wordt wat slordiger en het tempo gaat duidelijk omlaag. Dit is allemaal in het voordeel van Roda.

In de 16e minuut heeft Roda een corner. De bal wordt door een aanvaller hard voorlangs geschoten en de scheidsrechter geeft een keeperbal. Iedereen zegt dat het een corner moet zijn, ook de AFC spelers. De scheidsrechter volgt het advies op en de corner wordt er vervolgens ingeschoten en het staat 1-1. Tja zeer sportief allemaal, maar niet erg slim. Uit de videobeelden bleek achteraf zelfs dat het toch echt een keeperbal had moeten zijn. AFC maakt het zichzelf op deze manier dus onnodig moeilijk. Niks zeggen tegen de scheidsrechter is gewoon altijd de beste oplossing.

En door deze stand krijgt Roda geloof en komen ze er wat vaker uit. Er volgen nog enkele corners voor Roda en die zijn toch gevaarlijk. Gelukkig worden deze goed verwerkt door Daan. Of de AFC verdediging doet zijn werk door de bal snel uit het doelgebied weg te spelen. Dat kan je gerust overlaten aan Andrew, Denchello en Mick. Maar AFC kan voorin geen vuist maken. Te vaak komt een pass niet aan en veel spelers proberen te veel spelers zelf uit te spelen. In de 25e minuut leidt dit tot balverlies op het middenveld en Roda is ineens heel snel in de counter. Een hard en laag diagonaal ingeschoten bal brengt de stand op 1-2. Het is tevens de ruststand.

In de tweede helft schakelt AFC een tandje hoger. Er onstaan een aantal kansen en in de 33e minuut schiet Rijk de bal mooi hoog over de keeper en is de stand weer gelijk, 2-2.

Dan zitten we in de 36e minuut als coach Xander 3 man wisselt terwijl de keeper van Roda de bal heeft. Maar de keeper speelt snel uit terwijl er spelers uit het veld lopen en nieuwe erin komen. Gedurende deze wissel staat er voorin een speler helemaal vrij en die kan heel simpel de 2-3 scoren.

Nu gaat het tempo bij AFC nog wat omhoog. Er wordt ook iets beter samen gespeeld. Het duurt dan ook niet lang of Jaden kan de bal mooi op Gyvani passen die de bal langs de keeper schiet. Bal komt via de paal weer terug in het veld, maar Eduardo schiet de rebound er direct hard in, 3-3.

Toch is het Roda die weer op voorsprong komt in de 43e minuur via een ingekopte corner, 3-4.

AFC gaat nog een tempo hoger spelen nu. Eindelijk zien we dan een enorm veldoverwicht ontstaan. Denchello neemt een vrije trap en passt naar Eduardo die 15 meter maakt en direct de bal passt op Jaden. Jaden schiet de bal direct voor op Hessel die alleen voor het doel staat. Het is slechts 1 minuut later als Hessel de bal langs de keeper schiet, 4-4.

Beide teams hebben nu enorm veel haast. Het is allemaal in het voordeel van AFC. Hoe sneller er gespeeld wordt, hoe beter AFC het veldoverwicht kan uitbuiten.

We zien AFC de bal achterin veroveren en de bal wordt mooi op Jaden gespeeld. Die is snel en speelt de bal direct door in de diepte op Gyvani. Die omspeelt de keeper maar de bal stuitert iets te ver door. Hessel komt echter opzetten en weet de bal met links weergaloos in de kruising te schieten, 5-4.

Het gaat nu heel hard. Keeper Daan speelt de bal strak uit op Denchello die slim wijst waar hij de bal wil hebben. De bal gaat direct door op Tycho die zijn man omspeelt, naar binnen trekt en Hessel bedient. Die tikt snel door op Gyvani die nu helemaal vrij voor het doel kan inschieten, 6-4.

Vanaf de aftrap doet Roda direct iets terug. Een lob over Daan brengt de stand direct op 6-5.

En in de 48e minuut is het weer raak als Jaden in een supersnelle counter Eduardo aanspeelt die een paar man uitkapt en op doel schiet, 7-5.

En dan is het voor de laatste maal raak in de 50e minuut als Denchello de bal knap onderschept en meegeeft op Eduardo die nog net de bal kan doortikken op Hessel. Die neemt mooi aan en zet daarmee zijn verdediger op het verkeerde been. Hessel ziet de keeper ver voor zijn goal staan en haalt uit. Via de handen van de keeper is het toch raak en is de eindstand op 8-5 gekomen.

Na afloop

Na afloop constateren we tevreden dat er 3 punten bijgekomen zijn, al ging het helemaal niet makkelijk. De vraag ‘ Komt dit nu door onderschatting van de tegenstander of door overschatting van eigen kunnen?’ is lastig te beantwoorden.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site