Nieuws - Buitenveldert O10-1 – AFC O10-1 - JO10-1

3 oktober 2016

Buitenveldert O10-1 – AFC O10-1

Vooraf

Met 9 punten uit 3 competitieduels is er goed uitzicht op een kampioenschap. Alhoewel, vandaag uit tegen Buitenveldert, een tegenstander die 12 punten heeft uit 4 competitieduels. Vorig jaar was Buitenveldert de kampioen. Hoeveel kans maakt AFC O10-1?

De wedstrijd

We starten met 3 wissels: Tycho, Hessel en Mick. Achterin staan Andrew, Rijk en Denchello. Op het middenveld Eduardo en Jaden en voorin staat Gyvani.

Vanaf de start is duidelijk dat AFC veel meer balbezit heeft, de bal goed rond laat gaan en gewoon veel beter is dan Buitenveldert. Achterin wordt de bal steeds snel weggewerkt door Rijk, die laatste man staat. Elke bal wordt achterin mooi opgevangen en AFC kan direct weer aan een nieuwe aanval beginnen via de backs Andrew en Denchello. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd komt Buitenveldert er dan ook geen een keer door.

AFC krijgt voorin enkele goede kansen op de 0-1. Een schot van Eduardo vliegt net over het doel.

Door de enorme druk op het doel van Buitenveldert, gaat de verdediging uiteindelijk om. Een niet goed teruggespeelde bal op de keeper wordt door Gyvani onderschept en de uitkomende keeper is kansloos. Bal gaat over hem heen het doel in, 0-1. We zijn dan 10 minuten onderweg.

Dan in de 13e minuut gaat Jaden er vandoor over het middenveld. Hij speelt Eduardo aan die een man uitkapt en direct laag in de rechterhoek inschiet. De keeper is te laat en het staat 0-2.

AFC voelt dat er nog veel meer in het vat zit en het doel van Buitenveldert wordt nu compleet belegerd. Alleen Andrew staat nog achterin. Iedereen mengt zich in de aanval. Eigenlijk werkt dit helemaal niet in het voordeel van AFC, het is nu gewoon veel te druk voorin en er wordt veel minder overgespeeld. Buitenveldert kan het allemaal makkelijker verdedigen...

Intussen zijn Tycho, Hessel en Mick erin gekomen. Het veldoverwicht blijft, maar Buitenveldert komt iets nu ook een enkele maal in de buurt van het AFC doel. Heel gevaarlijk is het niet. Via Daan worden de ballen mooi snel uitgeschoten en de counters zijn veelbelovend. Echter, het 3e doelpunt blijft wonderbaarlijk uit...

Buitenveldert trekt menig maal aan de noodrem (shirt trekken), we krijgen wel netjes de vrije trap ervoor, maar de hele verdediging van Buitenveldert is dan ook weer terug.

Nu spelen we 2 keer 25 minuten en na 25 minuten is de stand 0-2, maar er wordt nog steeds gespeeld.

We zitten in de 27e minuut als Buitenveldert er met 3 man snel uitkomt. Een voorzet, een bal die Daan kan keren en een rebound die erin geschoten wordt, 1-2.

We zitten in de 30e! minuut als Buitenveldert nog 1 keer aanvalt en vanaf 15 meter een bal op op doel schiet. Net over Mick heen en keeper Daan ziet blijkbaar niet goed waar de bal is, want die stuitert vlak voor hem op en rolt tussen zijn benen door het doel in... 2-2. Bij AFC druipt de frustratie van de gezichten. Zo een veldoverwicht en dan toch 2-2. Het is tevens de ruststand.

In de 2e helft herpakt AFC zich. Keeper Daan trapt een strakke bal op Mick, die Tycho direct aanspeelt. Tycho maakt een rush van eigen helft en zet Hessel met een steekpass 1 op 1 op de keeper. Maar die keeper is goed. Die komt uit, duikt op de bal en Hessel en de bal wordt snel weggeroeid door een verdediger. Het had zo maar de 2-3 kunnen zijn na 30 seconden in de 2e helft.

Dus nog steeds 2-2 en Buitenveldert houdt hoop op de winst. AFC speelt door deze stand een beetje paniekerig. Te gehaast en AFC wil te snel en te graag scoren. 

In de 8e minuut van de 2e helft weet Jaden vanaf het middenveld Hessel mooi aan te spelen. Die houdt de bal netjes binnen bij de achterlijn en passt de bal voor het doel. Een verdediger probeert weg te werken en de bal beland bijna in eigen doel. De keeper moet ingrijpen en tikt de bal nog net uit het doel. Tycho schiet dan snel de rebound over de gevallen keeper in het doel, 2-3.

In de 15e minuut van de 2e helft schiet Daan de bal uit door het midden. Die wordt opgevangen door Buitenveldert en de verdediger neemt de bal mee naar voren. Niemand valt hem aan en hij maakt zo maar 10-15 meter. Als hij uiteindelijk aangepakt dreigt te worden schiet hij snel op doel en deze bal vliegt er zomaar in... 3-3.

Gelukkig weet AFC zich weer te herpakken. In de 22e minuut gooit Mick snel en ver in op Hessel. Hessel omspeelt een man en heeft nog 2 verdedigers voor zich. Hij ziet dat de keeper redelijk ver voor zijn doel staat dus waagt een poging... De keeper kan er met zijn vingertoppen nog net bij, maar houd de bal niet. Die vliegt door en beland op de lat. Gelukkig staat Gyvani precies daar, dus de 3-4 is een feit.

Nog 3 minuten te spelen en Buitenveldert krijgt een corner. Iedereen is voor het doel van Daan. De bal wordt weggekopt maar weer terug het doelgebied in geschoten. Een Buitenveldert speler schiet de bal in eerste instantie tegen een AFC verdediger op. Hij krijgt een 2e kans en die bal wordt alsnog in het doel gewerkt. Zo eindigt deze wedstrijd in 4-4.

Na afloop

Na afloop constateren we dat we eigenlijk 2 wedstrijdpunten te weinig mee naar huis nemen. Buitenveldert mag zijn handen dichtknijpen met dit gelijke spel en beide teams behouden zodoende kans op het kampioenschap.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site